Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz 4D4M #101630 üzenetére

    A körsugárzó/körvevő (alacsony nyereségű) antennára. A lakás és a torony helyzete jellemzően elég állandő, a torony ritkán járja körbe a lakást. Ennek következtében egy nagyobb nyereségű antennával lehetne célozni, ami értelemszerűen (sokkal) jobb adási és vételi paramétereket eredményez.
    Ergo mindaz az erőforrás, amelyet arra fordítunk, hogy a lakás falaiból facsarjunk netet és visszafelé a konyhába és a wécébe sugárossunk, erőforráspazarlás. (Amelyet ugye hasznosan fel lehetne használni irányított antennával.)

    Hab a tortán, hogy minél nagyobb térszögből (-be) forgalmazunk, annál több reflexióva lekk számolnunk. Helyesebben a jelfeldolgozó egységnek kell velük számolnia, ami egyrészt számítási kapacitást foglal, másrészt rontja a rádiós teljesítményt.

    A másik elvi hiba a kombi eszközökkel az, hogy hová is tegyük őket. A wifit ugye a lakás közepéhez minél közelebb jó tenni, hogy ellásson minket lefedettséggel. A mobilnetes antenna viszont (ha már beltéren kell lennie, de a kültér lenne ugye az igazi) az ablakba kívánkozik -- ami igencsak durva konfliktus a két funkció között.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák