Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • WN31RD

    addikt

    válasz TayRol #2640 üzenetére

    A ThinkPad billentyűzete ergonomikusabb, kényelmesebb, a kijelzőben van billentyűzet megvilágító lámpa (nagyon jól jön, ha időnként éjszaka is használod a gépet), és tapipad helyett pöcökegér van rajta. Szerintem a pöcökegér sokkal jobban használható (csak először meg kell szokni), de ez nagyon szubjektív, szóval próbáld ki. (Ez, ti. tapipad vs. pöcökegér, már önmagában eldöntheti, melyik gép megfelelőbb neked.) Emellett a ThinkPad talán valamivel strapabíróbb felépítésű, és az IBM szervize nagyon korrekt.

    A Dell ezzel szemben kicsit erősebb procival, nagyobb vinyóval, gyorsabb DVD íróval rendelkezik, és van benne Bluetooth, Firewire, gigabites ethernet, infra, S-Video, soros port. Ezek simán indokolják a magasabb árat, de persze nem feltétlenül van szükséged az említett pluszokra. Végül, de nem utolsó sorban: A Dell könnyebb, 2.3 vs. 2.9 kg, ez igen sokat számít, ha hurcolni akarod.

    Ha a fentiek alapján még nem tudsz dönteni, akkor nézd meg mindkettőt (vagy két hasonló típust) élőben, és válaszd a szimpatikusabbat.

    Szerk.:
    Heti egy DVD megírása mellett a DVD író sebessége nem különösebben számít, a procik között a különbség elhanyagolható, vinyót cserélni pofonegyszerű (főleg ThinkPadnél), szóval én főleg a következőket venném figyelembe:
    - súlykülönbség (akarod-e cipelni)
    - tapipad vs. pöcökegér
    - Bluetooth, Firewire, stb. szükséges-e
    - árkülönbség

    ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

Aktív témák