Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JustinBarnes
csendes tag
Sziasztok!
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Ebben a hónapban (2025-04).
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250-300e Ft
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Főként alap irodai programok, netezés. Viszonylag sok képszerkesztés Photoshopban. Esetleg a közeljövőben elkezdenék használni alapvető 3D CAD programokat (Autodesk), így egy erős(ebb) integrált videókártya előnyt jelentene. Dedikált nem kritérium.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékra nem tervezem használni.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS vagy OLED?
14-15". Elsősorban IPS. Matt. Képszerkesztés miatt 100sRGB preferált. Felbontás minimum FHD.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Csak otthon.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges előtelepített operációs rendszer.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
512 GB - 1 TB SSD. Min. 16 GB RAM. Bővíthetőségnek örülnék, de nem kritérium.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.Köszönöm szépen előre is a segítségetek!
-
fecaga21
senior tag
Szerintetek Az Amd procis Thinkpadek mennyire erősek?Pl Ryzen 5 4650U ?
Úgy tudom itt is az U-s procik eléggé gyengék, nem komolyabb munkagépeknek vannak, vagy Amd-ben ezek már nem rosszak szerintetek?Cad\Cam programozáshoz, 3D modellezéshez kellene gép, aztán intel fronton i5 1145g7-eket most nem találok ott ahol keresek -
fecaga21
senior tag
Sziasztok. Egy nagyon erős zsanérú laptopot keresek hosszabb távra munkagépnek amit sokat hurcolnék. Keretem olyan 250.000 lenne h.apróról vagy egyéb helyről. Mérete 13-14 coll bőven elég,Cad/Cam programozáshoz kell. Úgy tudom a Lenovo Thinkpadek nagyon strapabíróak. Köszi
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
A tervező PC-m (i9, 4080S, 64GB RAM) mellé keresnék egy notebookot.
Következő 1-2 hónap.
br. 480.000-600.000 Ft
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
3D CAD tervezés, látványtervezés, videovágás (Archicad, Revit, Blender, 3DS, Unreal Engine, AutoCAD, Premiere Pro stb.)
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem fontos.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15-16", min. FHD matt
Az irodai PC mellé lenne, kifejezetten távoli munkára, egyeztetésre.
Nem szükséges.
min. 500 GB SSD (1Tb lenne az ideális)
min. 16-24 GB RAM
Mindenképp dedikált videokártya a látványtervezés miatt.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.Előre is köszönöm
-
naja
aktív tag
Sziasztok laptopot keresnék egyetemistának. Lesz ArchiCAD*, TwinMotion, Photoshop és némi videószerkesztés.
Ha jól sejtem valami ilyesmi lehet, de ehhez jobban értetek: 32GB RAM, valami jobb CPU, 1TB SSD és 15" QHD (ha ez nem fér bele akkor lehet FullHD/WUXGA), a min CUDA7.0 miatt a legalja egy GTX 1650 lenne, de valamilyen RTX lehet az ideális, illetve 8GB VRAM. Kijelző típusra nincs preferencia, de valami jó fajta legyen. Itt inkább színhűségre, betekintési szögre gondolok és esetleg a vibrálás mentességre (bár ezzel senki sem foglalkozik), FPS és további marketing BS nem számít.
Lesz hurcolva, de a menet közbeni használat nem jellemző. Tehát ne legyen nagy és böszme.
Max 300eFt, használtan. De nyilván örvendetes, ha 200-250eFt-ba belefér (nem presztízs kérdés kimaxolni a büdzsét).
Az ár miatt ilyen sorrendben lehet lefaragni: 1. CPU; 2. GPU; 3. 16GB RAM; 4. csak FullHD/WUXGA
Lehet ajánlást kérni, hogy mi lehet 200 / 250 eFt-ért?
Ha a fenti teljesítményhez ragaszkodunk, az mennyiből jönne ki?1. Mikor: Hamarosan, de nem sürgős.
2. Mennyi: Max 300e Ft
3. Felhasználás: ArchiCAD, TwinMotion, fotó- és videószerkesztés, tervezés, ezek tanulás szintjén.
4. Játék: nem jellemző, vagy semmi extra.
5. Kijelző: 15"+, QHD (de min:FullHD/WUXGA, ha nem férünk bele)
6. Hordozva lesz, de utazás közben nem lenne használva.
7. Operációs rendszer: Mindegy. Ha nincs Windows majd intézzük, nem szá.
8. Min: 32GB RAM, 1TB SSD, GPU: CUDA 7.0, 8GB VRAM, CPU: mindegy csak haladjon.
9. Monitor csatlakoztatás kelleni fog.
10. A jobb ár/teljesítmény miatt lehet használt.
*ArchiCAD sys.req.: 8GB VRAM, CUDA 7.0+ (minimum: GTX 16x0, RTX xxxx,(Titan V, Quadro GV/T/RTX)) Ahogy olvasom az írásokat máshol, a Quadro már csak nagyon ritkán követelmény a CAD szakmában, így azt elengedném. -
fecaga21
senior tag
Mostantól
170.000 forint maximum 200.000
Cad\Cam programozáshoz, azon belül az Autodesk Fusion 360
Nem játszom
Mindegy
Naponta hordoznám, utazás közben nem használnám
Windows 11-el használnám
256 gb is elég lenne
Inkább használtan, ennyiből jobbat kapok h.aprón mint újonnan (szerintem) -
LG01
csendes tag
Sziasztok,
Kb 15+ éve nem vettem új gépet, így segítséget kérnék, mert lemaradtam a témában.
1-2 hónapon belül terveztem, de ha van amiért várnom kellene vele mondjátok.
400-550e Ft bruttó (600-650e ha jelentősebben megéri a drágább)
Játék és esetleg 3D CAD tervezés (van valami ötletetek gyors winyó cserére vagy más megoldásra, hogy 1 gépen belül külön rendszeren futtassam a tervezéseim? Gondolok itt arra, hogy van olyan laptop amibe gari vesztés nélkül könnyű ssd-t cserélni vagy valamilyen USB...stb-ről futtatható? )
Mudrunner, GTA 5, Battlefield újabbak, Far Cry...
16-17" ra gondoltam, évekig 15,6- os volt, ezért lehet elég a 16. mégsem olyan hatalmas de kicsit nagyobb.
otthoni felhasználás főként hálózatról használva ha játszok, de nem lenne baj, ha jó akksija lenne. Fontos kérdés: mennyire baj ha takarón vagy a lábamra rakva használom, melegedés szempontból? alulról szellőznek az új gépek is vagy gyártó függő?
Win10-11 mindegy
SSD 2 tera, 32gb ram, de ez nem befolyásolja az alapgépet, majd bővítem
VGA amit kinéztem Nvidia RTX 4060-4070 8GB talán 3080 Ti 8gb
Nincs, esetleg az SSD váltás megoldása (az egyik rendszer nem mehet ki a netre soha)
Leginkább újban gondolkodtam, mert fával olcsóbban kapnám meg
Persze jó áron a használt is érdekel, csak a gari a kérdés és a tartósság.Vannak hibás szériák? Amikre figyelnem kell? Vagy márkák amik hamarabb tönkre mennek esetleg hibásak?
Acer, Gigabyte, Asus, Lenovo, MSI amiket találtam ilyen tulajdonságokkal és ilyen árakon. Van amit jobban ajánlanátok vagy amit felejtsek el? Hosszú távra tervezek kb 10 év
Ha van cikk amit ajánlott olvasni szívesen fogadom.
Intel vagy AMD?
Valahol olvastam, hogy az újabb VGA-k MI támogatottak és ez miatt gyorsabbak, melyik szériától van ? -
fecaga21
senior tag
Sziasztok!
Cad\Cam programozáshoz szeretnék munkagépnek laptopot venni, azon belül is a Fusion 360-al programozni Cnc gépet.
Thinkpadeket nézegettem, kijelző mérete az mindegy lenne, programozáson kívűl másra nem használnám, szeretném ilyen 150.000 körül megúszni h.aprórol.
Szerintetek a Lenovo L14 Thinkpad G2 i5-1135G7 megfelelne a célra? -
mijki
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni ezzel kapcsolatban és előre is köszönöm szépen
Minél előbb.2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Itt talán az lenne a legjobb, ha három (esetleg 4) kategóriában is lehetne laptopot választani:
0-300k között, 300-500k között, 500-700k és esetleg 700-1M Ft között?
Irodai programok, CAD programok vegyesen (AutoCAD, Ansys ilyenek), munkaeszköz lenne és nagyon fontos a jó billentyűzet.
Nem lenne játék.
CAD miatt jó lenne 16:10-es képarány és legalább 2K-s kijelző ha megoldható. Szemfáradás miatt esetleg a magasabb képfrissítés 120-144 Hz jó lenne, ha lehetne.
A héten többször, munkába és egyetemre egyaránt.7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell OP rendszer rá, tudok rá Windows-t telepíteni.
TB-os SSD és legalább 32 GB RAM (az AutoCAD 24 ajánlott memóriája most 32 GB), jó lenne ha lehetne később bővíteni.
Mivel tervezési feladatokhoz kellene, jó lenne H(X)-es proci, illetve dedikált GPU.
Az új gépnek jobban örülnék, de ha van garanciás jó állapotú használt az is jó.Köszönöm szépen előre is és kellemes ünnepeket kívánok előre is
-
teptep
senior tag
válasz
lacibacsi #183116 üzenetére
A linkelt Ideapad 5 Slim és Pro laptopok stabilitását a full fém burkolat adja. Mechanikai széthullásról nincsenek információk. Szóba jöhetnének még a klasszikusan időtálló műanyag burkolatos üzleti laptopok, de azok 400e fölött kezdődnek. "de legyen SSD bővítési lehetőség" Az SSD mindig cserélhető, M.2 slotban van elhelyezve. Az előzetesen linkelt Slim5-Ultra5 valamint a 3 db Pro5 laptopban 2 db M.2 slot van, tehát az egyik slot üres, bővíthető. Erősebb "H" procikat lenkeltem, hogy az esetlegesnek mondott CAD alkalmazásokkal is megbírkózzanak. A linkelt Slim5 és Pro5 elsősorban a kijelzőkben tér el egymástól. A Pro5-nek a felbontása és szinhűsége is jobb.
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Most. Behalt a régi, SOS kellene az új.
Max. 350 ezer forint.
Irodai felhasználás. Nem túl erőforrásigényes programok futtatása (pl. költségvetés készítő)
Nem lesz rajta játék, vagy ha igen, max Passziánsz...
15+ zoll. Nagyobb felbontás (1900/x).Matt nálam a nyerő.
Hordozva lesz, de nem túl gyakran, viszont utazás közben nem használom.
Windows.
Ma már lehetőleg SSD. 512 GB elegendő, de legyen SSD bővítési lehetőség...
RAM: jó lenne ha stabilan működne a gép akkor is, ha véletlenül felteszek egy CAD programot...
HDMI kimenet, legalább 3 USB port
Csak új, minél nagyobb garanciával.KÖSZÖNÖM!
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Iránymutatást szeretnék kérni tőletek az alábbi helyzetben. Semmi különös, csak valamennyire jövőálló gép kellene legyen, Win11 kompatibilis, a mai felhozatalban strapabíró és 15 collnál kisebb, talán 14 coll leginkább.
A fő specialitás a HDD caddy lenne, de szerintem ilyen már nem lesz.
Egy hónapon belül
100000 HUF
Irodai programok, semmi extra.
Max egy CS2 minimumon menjen rajta 60FPS-el(de ha nem megy akkor sincs semmi, sajnos ez nem egyszerű). SOkkal fontosabb a caddy jellegű opció.
1080p, IPS, matt leginkább
Azért hordozva is lesz, mindenképp valami 15 collnál kisebb kéne (13 coll lehet ideális volna...14 collban vannak jó dealek talán)
Nem számít
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége
1 darab 2,5" HDD+1 darab SSD (igazándiból mindegy milyen, 2,5" SATA vagy nvme, nvme jövőállóbb lehet, csak nincs fiókban)
16GB RAM
HDMI jó, ha van, USB-C persze kell
Minimum 8.gen i5 proci kéne azért... ne holnap kelljen kidobni.
Használt is jöhet simán, sőt leginkább használt, számla nem érdekelIlyenre manapság mi a jó?
Egy T480-ba tudnék hekkelni egy 2.5" HDD-t a SATA helyre, de akkor az SSD-m a szerencsétlen formátumú 2242 M.2 nvme kellene legyen a WAN slotba? Ez már inkább mókány kategória... de persze ha nincs jobb (max öregebb gépnél, de azt meg nem szeretném), akkor ilyenben lehet csak gondolkodnom.
-
Wasquez
senior tag
válasz
teptep #182953 üzenetére
Szerintem nem kell a dedikált vga, elég egy alap. Amiket használok, CAD programokat, ez is megugorja, csak nem túl gördülékeny már!
A lecserélésre szánt gépem egy HP S8730s P9700 cpu 4GB RAM, 1TB SSD 500GB SSD 1TB HDD
1280x800 a jelenlegi felbontás valami Intel 400-as meghajtó van benne.
Ezt szerintem bármi megugorja jelenleg akármit is ajánlanátok! Viszont mint látható, nem cserélgetem a gépeimet, szeretem kimaxolni a bővítést és csak amikor már tényleg megkotlanak valamilyen feladatnál, akkor cserélek.A kijelzők közül szerintem nekem mindkettő meg fog felelni a jelenlegi után, nem tudom, melyik inkább az ajánlottabb? Képminőség, élettartam, fogyasztás szempontjából?
OLED -től kicsit tartok a beégés miatt és az ára nem tudom, inkább a vasba tolnám a különbözetet, de látnom kéne mi a differencia árban ips és oledes verzióval. -
phfck1
friss újonc
Sziasztok,
CAD-ra (fusion 360), netezésre és néha dirt rally 2-re szeretnék venni laptopot.
Hordozva minimálisan lenne.
Ezt néztem ki: [link]Ezt szabad e, cad-ra és dirt rally 2-re jó lenne?
Van e szerintetek jobb altenatíva?
Max leret 330K. -
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #181663 üzenetére
Üdv Fórumtársak!
A Lenovo ThinkPad P53 máshoz került a cégnél, nekem viszont még nincs meg,a mit keresek.
Amint megtalálom, és megegyezünk.2. A gépre szánt összeg forintban?
1m Ft alatt3. Felhasználás?
Irodai programok számtalan Excel, Word, Outlook.
Nagyon ritkán 2D és 3D CAD szerkesztés.4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15-16", matt.6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Igen, sokat van útközben használva, így lényeges az akkuidő.7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 10-11, vagy ennek telepítési lehetősége.8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Minimum: SSD 1,5 TB és RAM 16 GB.9. Egyéb kívánság, speciális igények?
Lehetőség szerint minél könnyebb, vékonyabb, könnyebb kialakításnak örülnék.
Teljes, Numpad-del ellátott billentyűzet, világítós kivitelben (több fokozatban állítható fényerősséggel)
Lenovo ThinkPad vonal elsősorban.10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Mindegy, de legyen minél több gari!Amiket néztem eddig:
ThinkPad P16s Gen 2
ThinkPad T16 Gen 2
ThinkPad L15 Gen 4
ThinkPad T15p Gen 3Jó lenne könnyebb gép, csakhát 15" alatt nem kapok Numpad-et...
Köszönöm előre is a javaslatokat.
-
Lovasíjász
tag
Üdv emberek!
Esedékes lenne egy gép vásárlása. Egyetemre kéne CAD/CAM tervezéshez, illetve kell bírnia plusz egy monitor kezelését is. Előre is köszi a válaszokat!
2 -3 héten belül
max 320000 Ft persze ha megéri picit áldoznék rá többet.
CAD/CAM tervezés
Nem nagyon lesz játék rajta.
Ezt a tervezés/munka szempontjából szeretném a ti javaslataitokat meghallgatni.
Nem nagyon lesz cipelve.
Ha lehet op rendszerrel kellene, nem tragédia ha nincs.
Minimum 512 Gb, de ha később bővíthető az jobb lenne. SSD előnyben.
Plusz egy külső monitort kell még elbírnia!
Lehetőleg új gépet szeretnék. -
Steve_Brown
senior tag
Sziasztok, az elmúlt 2 évben több laptopvásárlás volt a családban. A 18 éves hugomnak illetve a páromnak is 1-1 Lenovo IdeaPad 3 15AL6 típusú gépet vettük. Eléggé bevált, mindkettőjük nagyon szereti őket. Apukámnak is megtetszett, ő is szeretne egyet magának. Az elsőt azt hiszem kicsivel 200 ezer forint felett vettük, a másodikhoz már 150 ezer alatt jutottunk hozzá. Van bennük 16 giga RAM, kb fél terra tárhely és ezekhez a felhasználásokhoz ez bőven elég. De ki szeretném kérni a véleményeteket, mit érdemes venni? Vagy jó ez a Lenovo?
Legkésőbb karácsonykor
130.000-től 180.000-ig
Régebbi Solid Works, CUDA, AutoCAD. Jó lenne legalább 16 giga. Viszonyításképp ezek a szoftverek Ryzen 1600X-en, 16 giga RAM-on és RX560-on asztali gépen tök jól futnak. Az lenne a cél, hogy a laptopon is hasonlóan menjenek.
Játékra nem, de valamilyen 3D megvalósítás kell a CAD programoknak.
Nem lesz szabattéren használva, de elvárnám a FullHD-t.
Esetleg 1 filmet elindítanak majd róla este de semmi többre nem kell számítani. Töltőről menne.
Win 11 jó lenne ha menne rajta. De nem kell telepítve legyen, feldobom én.
Legalább fél tera tárhely kell. Lehet vegyesen SSD és HDD vagy csak SSD. Nem kell hogy M.2-es legyen. 16 Gb ram mindenképp kell.
Nincsenek.
Csak új garanciális. -
Teasers
tag
Sziasztok!
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Legkésöbb október közepe.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
200.000ft, de ha 150.000ig kb kijönne boldog lennék.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
“Másodállás”. Rövid videókat vágnék rajta 90%ban, így ez a szempont. Max kb. 1-2 perces egy kész videó. Néha képszerkesztés.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem igazán
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Az árkategóriában a best buy.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Igen
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
-
(8) Netbook tömege?
-
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Mindegy
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
ssd min. 512gb. Ram 16gb
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Tecnikai adatokban nem vagyok otthon. Mint említettem csak videó vágásra lenne használva.
(13) Eddig kinézett netbookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó netbookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
-
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Csak használt.
u.i.: macbook prot nézegettem már 2016-2017 verziót. Tapasztalatok alapján azon mindent tudnék csinálni és használtan találni 150-200 környékén jó állapotút. Ez lehetne egy támpont. Nemtudom, hogy windowsos laposból jobban jönnék e ki ár érték arányban. Természetesen ha nem, a macbook is tökéletes nekem, de Ti jobban értetek a dolgokhoz, így rátok hagyatkozom. Köszi ! -
Rilken
csendes újonc
Sziasztok!
A könnyű laptop vásárlására adtam a fejem és ebben támaszkodnék a szakértelmetekre. Elég sok lehetőséget megnéztem, de nincs még egyértelmő jelöltem. Az első laptopom Dell gyártmányű volt (9 évig használtam, elsősorban linux futott rajta), a HP laptopokat kerülném... Amennyiben van 15-15,6" kategóriában megfelelő alternatíva, az is érdekes lehet, de elsődlegesen a 14" körüli kijelzőméretben gondolkodom.
Amint találok megfelelő jelöltet.
kb. 400.000-, Ft
irodai programok, oktatás (egyszerű CAD tervezés, VEA és ML szimulációk eredményeinek bemutatása; 3D molekula modellek (kismolekulák, fehérjék) szemlétetése). Számolás nem futna rajta, csak a kész modellek bemutatása lenne a cél.
Nem szeretném játékra használni.
Max. 14,5"; lehetőleg matt, de ha van elég fényerő, akkor lehet fényes is; lehet érintő képernyő is (toll használata).
Naponta több alkalommal hordoznám; utazás közben is használatban lenne; fontos lenne a hosszú akkumulátor idő.
Nem szükséges előre telepített oprendszer, linux és windows fut majd rajta.
RAM: min. 16 GB; SSD: min. 512 GB
Elsősorban AMD Ryzen 7 vagy 9 CPU, HDMI port, fém ház, type-C töltés. Lehetőleg halk hűtés.
Lehet használt is, de legalább 1 év garanciával.Előre is köszönöm a segítséget!
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Előző bejegyezés, ugyanerre miért lett törölve? A Hardveraprós több éves link miatt, ugye, amin linkeltem a gépet?
Egy Lenovo ThinkPad P53 utódjaként keresek laptopot.1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Amint megtalálom, és megegyezünk.
2. A gépre szánt összeg forintban?
1m Ft alatt
3. Felhasználás?
Irodai programok számtalan Excel, Word, Outlook.
Ritkán 2D és 3D CAD szerkesztés.
Némi Nawisworks megtekintés.
Nem
15-16", matt.
Igen, sokat van útközben használva, így lényeges az akkuidő.
Win 10-11, vagy ennek telepítési lehetősége.
Minimum: SSD 1,5 TB és RAM 16 GB.
9. Egyéb kívánság, speciális igények?
Lehetőség szerint minél könnyebb, vékonyabb, könnyebb kialakításnak örülnék.
Teljes, Numpad-del ellátott billentyűzet, világítós kivitelben (több fokozatban állítható fényerősséggel)
Lenovo ThinkPad volnal elsősorban, de LG Gram is jónak hangzik, ám termézsetesen mást is meghallgatok.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Mindegy, de legyen minél több gari!Köszönöm.
-
peet05
aktív tag
válasz
cappa72 #181633 üzenetére
sRGB, DP3, AdobeRGB - színtérlefedettséget jelölik, általában %-ban - [link]
dVGA - ún. dedikált/discrete graphics VGA - van a processzorba integrált (igp), illetve a dedikált, kb. mint asztaliban, teljesen különálló egység. Ami szintén felosztható, professzionális, pl. Quadro, vagy gaming, pl. RTX 4060-ra. CAD, Autodesk, PS, Adobe After Effects, Blender, stb. felhasználásokra.A #181627-ben említett gépet nézd meg.
-
qaywsx99
friss újonc
sziasztok,
CAD (fusion 360) használatra szeretnék laptopot venni, max keret 300K.
Ezt a kettőt néztem ki:
1.
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/ideapad-slim-5-83g10007hv-p1082122594/
2.
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/lenovo/ideapad-slim-3-83em004mhv-p1052030383/Ami relative fontos a kijelző minősége. (Ha világos térben tervezek lássam jól a vonalakat)
Szerintetek elég lesz?
Ha igen mi a különbség a két gép között mert én nem látok semmit.
Pénztárca miatt az 1-est venném ha nincs jelentősebb teljesítménybeli különbség.Thx!
-
Imre077
csendes tag
Sziasztok!
Az elkövetkezendő 1-2 hónapban.
300-350 ezer közötti összeg.
Napi szintű CAD software használata, pl.: Inventor 2024, Solid Edge. Ezekkel jelenlegi Fujitsu Lifebook A557-es gépem is megbirkózik a maga módján, de szeretnék valamit ami kicsit simább élményt nyújtana. Emellett még sima film nézésre és böngészésre lenne használva.
Nem nagyon használnám játékra.
15 col körül lenne ideális, minimum 1920*1080, de nem gond ha több, panel típusa mindegy, ha árban belefér, akkor inkább IPS. Inkább fényes, mint matt.
Nem minden nap, de heti pár alkalommal lesz hordozva, munkavégzés utazás közben nem lesz.
Windows 11 (de nem kell gyárilag rajta lennie)
SSD 1TB, bár ha ezt utólag kell bővítenem sem gond. RAM 16GB legalább, az hogy DDR4 vagy DDR5 nem számít.
HDMI, full-size USB és jack kimenet mindenképpen kell rá, USB-C nem muszáj, de előny ha van.
Inkább új gépben gondolkodom, a használt piacon nem vagyok jártas.Segítséget előre is köszi!
-
pHantom x
tag
1-2 hét
500k-750k Ft
Játék, CAD, esetleg programozás, munka
új Call of Duty,
nem nagyon fontos, de talán IPS
párszor 1 héten
Nem muszáj, de windows lesz rajta
min 500 GB SSD, min. 16GB RAM
nem
csak új -
wienis
csendes tag
Sziasztok!
Laptopvásárlás előtt állok, de kicsit elbizonytalanodtam és szeretném a közösség tanácsát kérni.
Jelenleg egy 11+ éves Dell Vostro gépet használok, ami a sokéves nyüstölés ellenére mindvégig megbízhatóan (bár nekem zavaró ventillátorhanggal) szolgál.Következő masina kiválasztásánál számomra fontos szempontok és használati körülmények:
- Meglévőhöz hasonlóan tartós konstrukció és hardver
- Napi használatban (95%-ban asztali)
- Jellemzően AutoCad, böngészőben sok lap párhuzamos használata, video szerkesztés/konvertálás
- Néha játék (pl. Microsoft Flight Simulator)
- Sok csatlakozó
- Ha nem fut játék akkor legyen csöndes és hűvös
- Akkumulátoros üzemidő nem prioritás
- Asztali funkcióban a laptop kijelzőt jellemzően 2. megjelenítőként használom (periférián), mobil gépként CAD rajzok utómunkáihoz
- ~750e (szoftverek nélkül, de azért 800e környékén egy Win11 pro már beleférhetne)Mindent egybevetve jelenleg a Lenovo Legion Pro 7 és Legion 9i Gen 8 típussal szimpatizálok.
Előbbi AMD Ryzen 9 7945HX, utóbbit Intel Core i9-13980HX processzorral is gyártja a kínai cég.
Elgondolt videókártya a mindkét típushoz elérhető GeForce RTX 4090.A laptopok billentyűzetvilágítása kívánatos, de a készülékházba illesztett LED csík számomra nagyon is véleményes (kissé émelyítő).
A nyers teszteredményekből és pontszámokból őszintén nem tudok messzemenő következtetést levonni. Hol az egyik, hol a másik hardvert hozzák ki győztesen és nem tudom megítélni, hogy az egyszeri felhasználó számára van-e bármi objektív különbség.
Elhaladt mellettem a kor így azt sem tudom, hogy egy 2560x1600 felbontású kijelző szerencsés választás-e egy meglévő 1920×1080 asztali monitorral párosítva.
Minden ezzel kapcsolatos javaslatot, ötletet és tanácsot szívesen fogadok. Előre is nagyon szépen köszönöm!
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a legjobb ár/érték arányú notebook megtalálásában a lenti ismérvek szerint. A keret nagyon max. 400 e Ft. Én üzleti modellre szavaznék, de szerintem nem fog beleférni a dedikált VGA miatt. A felhasználó egy diák lenne, AutoCAD tervezést szeretne tanulni rajta.
Ezen a héten.
Bruttó 350-400 e Ft.
Diáknak AutoCAD tanulásra.
Nem lesz játékra használni.
Ami az AutoCAD-hez leginkább ajánlott, minimum fullHD, de lehet nagyobb is a felbontás, kijelző mérete legalább 15 col.
Lesz hordozva suliba és vissza, de nem lesz használva menet közben.
Windows
SSD, legalább 512 GB, fogalmam nincs mennyi memória kell CAD tervezéshez.
Dedikált VGA (kell a CAD miatt ugye?).
Csak új.
Köszönöm! -
Williamgrant
nagyúr
ArchiCAD laptopon futtatáshoz kell erős vga vezérlő? Van cad felhasználáshoz ajánlott laptop?
-
ryz
csendes tag
Sziasztok! Anyósomnak keresek gépet CAD-es tervezéshez. A hordozhatóság miatt laptopot szeretne (eddig is azon dolgozott), de a paramétrereket elnézve nem vagyok benne biztos, hogy a laptop a legjobb megoldás.
1-2 hónap
ha lehet 300e alatt
Irodai progarmok, AutoCAD, néha streaming
nem lesz játék, de az AutoCAD miatt dedikált VGA kellene, min 1GB de inkább 4GB lenne optimális, és jobb CPU >3 GHz-vel
A színhüség nem olyan fontos, ha lehet legyen matt és nem óriási a hordozhatóság miatt.
Sokat szokta hordozni, de utazás közben nem szokta használni
Windows (64 bit)
minimum 256G SSD, RAM minimum 16GB, de inkább 32 lenne az igazi
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)#
HDMI, USB-C,
Új gép kellene.Köszönöm a segítségeteket!
-
dennis.nol
tag
Sziasztok!
Alábbi gépem eléggé betegeskedik (itt írok róla, hátha innen is lát valaki valami okosat):
(2019-es vásárlás, új volt):
ACER ASPIRE 5 A517-51G-568W 17,3" NOTEBOOK (NX.GSXEU.002).- Azt hiszem
mostanában esedékes lesz a vásárlás...
- 200eFt körül gondolkodom
- szokásos irodai office progik, hobbi videóvágás, 3d CAD tervezés (tudom nem egy bivaly gép a mostani, de amilyen munkához kellett, arra elég volt)
- nem játszom
- 17"-os monitor nagy előny, de...
- az akksi nem kell, hogy erőmű legyen, ritkán dolgozok rajta útközben
- W10-et rakok rá
- a másik gépből kinyerem az SSD-t, a HDD-t és az utólag betett 8GB RAM-ot
- használt is érdekel.Előre is nagyon köszönöm a segítségeket.
-
Dr.yoda
csendes tag
Sziasztok!
Magamnak keresek lapost, kicsit összetett, hogy mire.
Az előző gépem egy HP Pavilion G6 1202eh volt ami 10+ évet bírt, de a melegedés végül kivégezte a procit. Nem igazán arra tervezték amire használtam. Nem is álmodok róla, hogy a következő is kibír ennyit.Alapvetően HP, Dell esetleg Lenovo téren gondolkozom, a gamer gépektől kicsit tartok a tartósság miatt (lehet, hogy ebben nincs igazam).
Most, 1 hónapon belül.2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
400-500 k, kicsit felé mehet ha ott van olyan ami megfelel.
-Alapvetően napi használat: böngészés, youtube és Office, azért combosabb excel tábláktól se térdeljen le
-Kevés játék: Raft, CSGO, WOT, indie játékok, semmi AAA
-Mérnöki szoftverek: CAD, Matlab, némi végeselem (Ezek saját szórakoztatásra, tanulásra; melóra van munkahelyi, de arra nem telepíthetek semmit).
Raft, CSGO, WOT, indie játékok, semmi AAA
15", IPS, lehetőleg tükröződésmentes, fullHD
Néha hordozva táskában, előző gép 2,5kg volt annál ha lehet több ne legyen
semmi
min 512 GB, ebből min 256 GB SSD
Billentyűzet világítás jó lenne, min 16 GB RAM
ÚjKöszönöm
-
sabrinho
tag
válasz
sabrinho #176568 üzenetére
Két törölt hsz után (elnézést kérek a félreértett szabályzat miatt) most szabályszerűen: megjött a kis gép, nagyon stabil, minőségi holmi, a próbaként megnézett CAD állományok gyorsabban futnak, mint az előzőn. Erre jön még 32 G RAM, meg egy dokkoló, két monitorral.
Kérdésem a három felhasználási helyhez fűződik: az USB C dedikált töltőt kiván, vagy bizonyos watt fölött más töltő is jó? -
Dr. Akula
félisten
válasz
#57171968 #176516 üzenetére
És az minek? Felhasználás: "programozás, képszerkesztés, tanulás, tervezés". Nem látom mi indokolná minimumkövetelménnyé tételét. Mondjuk a tervezés akármi lehet, nem csak építész CAD, de ha még az is, akkor is inkább professzionális videokártya kéne bele (Quadro), semmint H-s proci. Meg a játék VGA se a legjobb, a hőt ugyanúgy termeli, csak épp driverből vissza van fojtva, hogy pont tervezőprogramok alatt ne produkáljon jól, hogy ne vegye el a Quadro piacát.
-
Bali014
csendes tag
Sziasztok!
Külföldi egyetemi félévre keresek magamnak laptopot, remélem tudtok segíteni mert eléggé elvagyok veszve.1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hét, maximum 2 hét
180-200e Ft
Nagyon könnyű CAD-ezés, kevés játék, fotószerkesztés lehet de nem kell nekem nagy színhelyesség, és főleg tanulás
Kisebb játékok, WoT, talán ha GTA 5 kaliber elfut rajta 30-40 FPS-el akkor az nekem már jó
minimum FullHD IPS, 14" néztem, 15,6" a max de az már nem annyira tetszik
Repülőn is viszem, illetve ott kint is hurcolásznám szóval minél könnyebb annál jonn
Rakok rá saját windowst, mindegy hogy van-e rajta
512 SSD minimum
SD kártya olvasó
Szeretnék rá garanciát, minimum 1 évet.Már kinéztem pár modellt, szóljatok ha felejtősek, nem nagyon tudom, hogy mit kell nézni build quality szempontjából például.
https://hardverapro.hu/apro/uj_lenovo_14_ideapad_5_fhd_ips_ryzen5_5500u_4_0ghz/hsz_1-100.html
https://www.digiprime.hu/lenovo-keszletkisopres/lenovo-ideapad-5-14-72537-eladoRyzen 5 5500U-s laptopokat néztem főleg eddig.
Köszönöm ha segítetek!
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
egyik barátomnak segítek notebookot keresni:
A közeli jövőben, 2023 márciusban.
300 ezer forint, minimális mozgástérrel.
Elsődlegesen használt programok böngészésen és filmezésen túl: Adobe Photoshop, Adobe Indesign, Fusion 360 (CAD modellező). A kijelzőn történő skiccelés és rajzolás is jó lenne, ha menne, linkelek példának olyat ami elvileg tudja ezt ezen az áron. Időnként lehet 3D-s (kép) renderelésre is be lenne fogva (Keyshot programban), de ez sokadlagos szempont.
Semmi játék.
Legalább fullHD felbontás, a többi aszerint hogy mi fér az árba.
Lenne hordozva (egyetem, munka miatt), emiatt fontos hogy könnyű legyen.
Windows. (M1-es MacBookok sajnos már kívül esnek a kereten, esetleg használtan, ha szerintetek az is jó erre.)
SSD, 8gb RAM minimum.
USB-A és USB-C csatlakozó is előny, ha van rajta. HDMI is jó ha van.
Új gép.Fehér vagy ezüst színűt szeretne!
Amiket ő már kinézett, légyszi mondjátok meg ha felejtősek:
[HP PAVILION X360 14-DY0003NH (396K2EA)]
[Lenovo ideapad flex 5 14alc05]
[Asus VivoBook S14]Nagyon köszi előre is!
-
johnny101
csendes tag
Sziasztok!
Laptopot keresnék a következő kritériumokkal:1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül.
2. A gépre szánt összeg forintban? 400-450e Ft
3. Felhasználás? CAD és játék.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? WoW, CoD, Diablo IV
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 16" körüli fullHD IPS
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ritkán
7. Operációs rendszer? Nem szükséges
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? Minimum 512 GB SSD és 16 GB RAM
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Esetleg egy alig használt.Ezt találtam, ami még úgy megfelelne, viszont ebben csak 8 GB RAM van, de gondolom ez bővíthető.
[link]Mit ajánlanátok ebben az árkategóriában?
A fentebbi gép jó lehet? Vagy inkább tegyek le róla?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #168914 üzenetére
Üdv Fórumtársak!
Úgyest a Lenovo ThinkPad P53 gépem utódját elkezdem keresni.
Remek szerkezet, mostanra be is van állítva minden, meg is szoktam.Ugyanakkor nagy, nehéz, a hordozás egyre kényelmetlenebb.
Szimulációt egyre kevéssé futtatok rajta.
Így egy könnyű, kompakt 15,6-os lapost keresek, ami elég erős, de nem kell már a Munkaállomás szint.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
ASAP
(2) A gépre szánt összeg forintban?
800e HUF
(3) Felhasználás?
irodai programok, tervezés, szimuláció , ezek munka szintjén.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékra nem. Tervezésre 3D modellekre elvétve. Így vélelmezem dedikált kártya kellene. Ez viszont többet 2D CAD.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Max 16', inkább 15,6'
Min FULLHD
Matt felület
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokat lesz hordozva, igen, sok helyszínen álljon helyt.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 10 vagy 11 Pro
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD min 500 Gb
RAM min 16 GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI,
világítós magyar billentyűzet,
Numpad,
Ujjlenyomat olvasó,
Töltésre és 2 monitor csatlakozására (dokkolóval) alkalmas USB type C, (így a töltés is ezen megy)
Extra:
Thunderbolt,
GPS,
WWAN 4G (5G még drága)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (ujabbak is vannak számlával és garanciával)
Garancia min 2 év, inkább 4Van javaslatotok?
Köszönettel,
zsoltip -
Dr. Akula
félisten
-
XanD3R
senior tag
1-2 heten belul.
300-350 korul.
Elsodlegesen munkara lenne hasznalva. CAD/CAM. Mastercam fokent.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Elvetve lenne jatekra hasznalva. Nem lenyeges vele foglalkozni.
15col minimum.
Hordoznam de utazas kozben nem hasznalnam.
Windows 10.
Semmi kulonleges elvaras sincs. Azert SSD legyen benne 500GB minimum.
Forgacsolomuhelyben lenne hasznalva. Nem irodai korulmenyek kozott. Kicsit strapabirobb gepnek orulnek. Egy baratom ezt a gepet szemelte ki: ASUS ROG TUF FX506LHB-HN323C
De kivancsi lennek a velemenyetekre.
Elsosorba uj gepre gondoltam de meghallgatom az alternativakat. -
Imi0101
újonc
Sziasztok!
Ezt a 3 laptopot néztem ki, otthoni felhasználás, 3d modellezés, programozás(cad/cam programok)
350.000Ft környékén nézegetek, mit gondoltok? Ha ezek helyett tudtok konkrét típust ajánlani ami jobb választás. megköszönöm!
ASUS Vivobook 15 X513EA 15,6," Full HD laptop Intel® Core™ i7-1165G7 processzorral, 16 GB, 1 TB SSD, Intel Iris Xe Graphics,
Dell Inspiron 3511 15,6" Full HD laptop Intel Core i7-1165G7 processzorral, 16 GB, 1 TB SSD, Intel Iris Xe Graphics
Dell Vostro 3510 15.6" FullHD laptop, Intel Core i7-1165G7, 16GB, 512GB SSD, Intel Iris Xe,
-
Imi0101
újonc
Sziasztok!
konkrét ajánlásokat ha tesztek azt megköszönöm!1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- Már a napokban
- 350-400.000Ft
- 3D modellezés, programozás (cad/cam szoftverek), nincs tervben játék.4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-nincs tapasztalatom ezekkel az opciókkal!
- Utazás közben nem használom viszont van hordozva mondjuk úgy 2 heti szinten.
windows!
Eddigi tanácsokat figyelembe véve I7-es proci, 16gb Ram amire szükségem lehet.
nincs
csak új gép!Köszönöm ha ajánlatok konkrét típust sajnos én elvesztem a témában.
-
Imi0101
újonc
Napokban/hetekben
350-400.000Ft3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- modellezés, programozás(cad/cam, autodesk inventor, esprit)
minimális leauge of legends.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?nem értek hozzá.
- utazás közben nem használom viszont autóban zárolt formában hordozom7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
windows
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?SSD
lehetőleg csak új!köszönöm előre is a segítséget!
-
ssgk
aktív tag
Sziasztok!
Asztali gépet szeretném laptopra cserélni suli/koli utazás miatt ebben kérnék segítséget.
Egy szűk hónapon belül.
3-450 (450 a felső határ nem igen költenék többet)
3. Felhasználás?
Nagyon sokoldalúan Egyetem(programozás, fejlesztés, virtuális környezetek), 3D modellezés (cad, zbrush), játékok, meg persze mindennapi használat(YT, net, stb.)
Mai játékok, gépigényesebbek. FHD, Beállítás fps orientált nem zavar ha medium-low beállítás, ez a kompromisszum belefér.
15" os lenne ideális cipelés miatt, de ha méret miatt nagyobb gépekbe (17") jobb hűtés van vagy jobb a kialakítása (nem zsúfolt) az is érdekel. (Nem vagyok jártas benne lehet ez nem így működik) FHD elég.
Ami fontos, hogy kéne min. 144Hz
Heti szinten. Nem, út közben nem használnám.
Mindegy. (win10 és linux megy majd rá.)
SSD és lehetőleg bővithető legyen. Min. 16GB ram.
Fő szempont, hogy masszív legyen és jó hűtés. Méret nem zavar (vastagság) inkább legyen vaskos mint vékony design és gyenge hűtés.
Másik fontos szempont, hogy az asztalit váltja le így legalább egy hasonló teljesítményűt szeretnék, de inkább erősebbet. (i5 6600K - 1080 - 16GB DDR4) Nem egy mai vas pont a fejlesztés helyett váltanék laptopra.
A rá szánt keret és elvárások miatt mindenképp innen aprórol vennék, kétlem hogy lenne 5-700E alatt újonnan bármi is.Köszönöm a segítséget !
-
Carasc0
őstag
válasz
Dhampir #173551 üzenetére
Szevaaaa Stalker kolléga. Megvan ám még a jó öreg Probookod. De kéne valami komolyabb cucc melózni. Valami maszív irodai gép kéne, amibe azért van kakaó is. 12th i5 vagy jobb, 16GB bővíthető legyen, 120hz kijelző meg ha valami berregő RTX 3050. Mindenes masina kéne. De nem fogok rajta CAD-ezni. Cipelés naponta suliba.
-
dqdb
nagyúr
válasz
BigBlackDog #172943 üzenetére
Én jobb híján elmentem. Elvárás volt a sok memória, magas órajel, sok mag (azaz H-s processzor), ezekből kifolyólag a hatékony hűtés, minél csendesebb hűtés vagy akár passzív működés idle-ben (vagyis fejlesztés közben), ahonnan rövidebb, 1-2 perces fordítások alatt sem megy át porszívóba. A gép főleg dokkolt állapotban van használva rendes perifériákkal, lakáson belül kicsit többet, lakáson kívül keveset van hordozva, és szerettem volna az USB PD töltést is megcélozni.
Két út volt, magasabb kategóriás gamer laptop jó építési minőséggel, fémvázas belső felépítéssel és jó hűtéssel, amihez kapok egy teljesen felesleges játékra jó dPGU-t, vagy egy Zbook (mintha a Fury sorozatot néztem volna azon belül, de most lusta vagyok visszakeresni), amihez kapok egy teljesen felesleges, CAD-re jó dGPU-t. Az előbbiekhez tele volt a net a szóba jöhető modellek mindegyikéről részletes szöveges és videós tesztekkel, az utóbbihoz szinte semmi teszt, a felhasználási területhez pedig semmi teszt.
Így végül egy G14 lett a vége, amit lekapcsolt dGPU-val használok. Üzemidő egész napos, hűtés kussban van a sok perces fordításokat kivéve (akkor sem vészes, mert a dGPU lekapcsolásával 75 W-nyi tartalék van a rendszerben), a 144 Hz-es kijelző forrásszöveg görgetése közben is jól jön, ha nem dokkolva használom éppen (görgetés közben is olvasható marad a szöveg), a billentyűzet nem rossz (mármint érzetre, kiosztásra az ANSI Enter sokaknak lehet problémás), a touchpad bénácska, a 100 W-os USB PD támogatás nagy pirospont, mert ha ritkán hordozom a gépet, akkor egyetlen kisméretű töltővel el van intézve a laptop és a telefon is (a laptop saját 180W-os töltője ugyan szolidabb méretű, de akkor is féltégla), az RJ-45 hiánya fekete pont, elviselnék még egy M.2 slotot, a 3 év garancia céges vásárlásra is vonatkozik. Körülbelül fél év elteltével úgy érzem, hogy jól döntöttem, ebbe a garanciális ügyintézés tud esetleg belerondítani, amire remélem, nem kerül sor.
-
nagysz
tag
válasz
galaxys80 #171846 üzenetére
Autocad ???
Ez a véleményem: AutoCAD system requirements
Ide inkább egy munkaállomás való..ha tényleg kell CAD-hez. -
mocsylac
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban: 350 eFt max. 400 eFt (3) Felhasználás: irodai programok, tervezés (CAD vonalas rajzok, kis tömegvázlatos látványtervek: RITKÁN), netezés
(4) Ha (5) Kijelző mérete: 15-16’, matt,
(6) Mennyit lesz hordozva a gép: hetente, egyik lakóhelységből a másikba.
(7) Operációs rendszer? Nem szükséges
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége: 512 SSD, 8-16 gb ram
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…): ha lehet 3 USB bemenet, i5, i7 proci 11. Gén , masszívabb kialakítás, zsanérja időtálló legyen, billentyűzet kényelmes kialakítású….
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) új gépet szeretnék vàsárolni.
A fentebb megválaszolt kérdőív alapján kérnék segítséget a fórum tagoktól notebook vásárláshoz. A laptop mellett használatban van asztali gép is. Számomra lényeges pontok: processzor gyors legyen, tárhely legyen min. a fent megválaszolt méretű. Ha lehetséges ebben az árkategóriában a gép háza strapabíró, esetleg alumínium anyaghasználat preferált…. -
D013
aktív tag
Sziasztok,
Építész haveromnak segítek gépet választani
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Közeljövő 1-2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 600k a teteje
(3) Felhasználás? Archicad, Photoshop, Lumion 9
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Csak asztalnál lenne használva
(7) Operációs rendszer? nem kell rá OS, azt megoldom neki
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? 1000 GB SSD, 32Gb ram
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új
Amit ő kért: inkább Intel mint Ryzen, de meghallgatja a Ryzen megoldásokat is, szerintem egy 5800H simán mehet. A GPU-t illetőleg 3060ben gondolkozunk, mert jövőbiztosabb és a több VRAM sem árt egy komplexebb Lumion tervnél ahogy olvastam a system req-et. Kijelzőben jobb lenne az IPS mint a VA.
Ezeket néztem:
[link] - Legion 5 - itt azt mondta hogy CAD-hez lehet kevés a 6/12-es Ryzen
[link] - G15 5511 - itt klikkel minden, kivéve hogy csak egy 120hz-s WVA kijelző van nagyon rossz színhűséggel
[link] - TUF - itt is minden stimmel, csak nem bízom a TUF szériában
Tudnátok segíteni? Előre is köszi! -
Silverboy
aktív tag
válasz
zsoltip #170945 üzenetére
Tessék: Iparihulladék, szóltam.
200 alatt semmit nem lehet ajánlani úgy, hogy ráteszem a nevem és becsületem, de inkább nem is mondunk semmit már rá, milliószor ellet mondva itten az elmúlt 2 év alatt, beugró kezdődik 200tól, az is recseg ropog, kevés, örülj ha kibírja garanciáig, mi lehet ez alatt? (költői kérdés)#170943triklin
Mekkora CAD fájlokkal, mert tanuláshoz és apró dolgokhoz talán lehet kapni valamit ennyiért, munkához, háááátt... 310-ért van Acer Nitro az megbirkózik vele, de memória upgrade kell neki 16-ra.#170937hrabaafocus
Nincs 17" vagy annál nagyobb laptop ebbe a szegmensben. Én mindenféle képen monitort javaslok abból is legalább egy 24"-ost mellé, így viszont 160 marad a laptopra amiből, semmi ajánlható nincs. Egy Acer Aspire 3 i3-al 4GB rammal kapsz ennyiért, ez szimpla böngészésre is tetű lassú. Garanciális használtból már SSD-vel i5-el kijön és sokkal tovább tudja használni, illetve refurbish-el, de én nem vagyok a gyári refurbish-nek híve, ebbe más tudd majd segíteni. -
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Van ezzel a géppel kapcsolatban valami javaslat, ami hasonló árkategóriában újabb technológiát képvisel, jobb teljesítményt nyújt, processzorokkal nem annyira vagyok képben, hogy esetleg egy i5 is jobb lehet egy újabb családból mint ez? [link]Otthoni felhasználás, némi CAD -tervezgetés (ez most is működik 2009-es hp integrált vga-val) gondolom a mostani integráltak is sokat javítanának rajta, játék nem lényeges.
15"-os kijelző minimum, és kellene valami második adattár lehetőség, M2, vagy multibay CD adapterrel.
Hordozhatóság nem jellemzően fontos, robusztusabb gép legyen, nem kell vékony pille. -
Krisztián980
csendes tag
Sziasztok,
valaki fel tudna világosítani, hogy ez mit jelent pontosan?
Dedikált videokártya: NVIDIA QUADRO P520 2/4/6 GB GDDR5
Kijelölt video-memoria: 2Gb !!!
Megosztott rendszer-memoria: 4Gb
Össze rendelkezésre álló grafikus-memoria: 6Gb
Ezt, hogy is kellene érteni ? Most akkor ez nekem "jobb" mint ha egy sima 2 gb-os vga-m lenne vagy nem? Érezhető teljesítménybe nekem az hogy van + 4gb rendszer memóriám tehát összesen van 6 gb grafikus memóriám? Vagy ez szimpla marketing/parasztvakítás és semmit sem jelent egy átlag usernek. (Talán a legmegterhelőbb feladata Cadvent lenne (3d szellőző rendszer rajzolása)
A 2021-es CAD ajánlott VGA-ra 4 gb-ot ír.
Tudnátok erre egy egyszerű magyarázatot írni és, hogy a fent említett összes rendelkezésre álló memória (6gb) jó lehet-e nekem vagy semmit nem jelent ebben a kontextusban?
Nem találtam erre alkalmasabb topikot bocsi. -
Gino20
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
~250e Ft környékén milyen új notebook-ot tudnátok ajánlani?
Alapvetően munkavégzésre lenne használva, de ez akár jelenti az autoCAD tervezőprogram használatát is, ami ha jól tudom zabálja a procit. Játékra abszolút nem lesz használva, így ha pl egy CAD-hez inkább proci kell, de elég az "integrált" videókártya, akkor nem ragaszkodom valamilyen nVidia / radeon dedikált kártyához (meg ugye a pénztárca is véges). Ezeken felül 15,6"-ban gondolkodom és mindenféleképpen SSD meghajtóban, de ha ez csak 256GB, nem dőlök a kardomba, max majd később veszek hozzá egy külső tárolót. Oprendszer nem szükséges, hogy legyen hozzá.
Így hirtelen ezeket találtam [link] [link] [link] [link]Amúgy ha azt mondjátok, hogy ezek jók-jók, de ha tudnék rá szánni 30-50eFt-al többet és így sokkal jobbat kapok, akár i7-et/......../, akkor meggyőzhető vagyok
Igazából holnap mennék megvenni (ha van épp valamelyik nagyobb üzletben) / vagy rendelném meg, hogy a hét elején megkapjam, de picit feljebb görgetve az az érzésem, hogy ennyi idő alatt nem lelek válaszra
-
smallcurrant
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hogy melyik gépet válasszam.
(1)
Szeretném még ma megrendelni.
(2)
Max 330.000 Ft.
(3)
Irodai programok, fotószerkesztés, videóvágás, office, filmnézés, böngészés, a későbbiekben lehet, hogy grafikai programok is, illetve CAD.
(4)
Mobiljátékokat emulátorral, 1-2x régebbi játékok.
(5)
15,6'
(6)
Fogom hordozni a gépet.
(7)
Free DOS
(8)
Min. 256 GB SSD és HDD vagy 512 GB SSD, a memória min 12 GB.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
HDMI
(10)
Csak új gép.
Erre a kettőre esett a választásom:
[Dell Inspiron 5502]
[Lenovo Idepad 3 15ALC6]
Kérem, aki tud segítsen, mert tényleg a küszöbön állok a vásárlással és szeretném hallani a véleményeteket, tapasztalataitokat.
Előre is köszönöm. -
smallcurrant
tag
Sziasztok!
Az alábbi kritériumoknak megfelelően melyik gépet válsszam?
Előre is köszönöm a segítséget !
(1)
Pár héten belül lenne a vásárlás.
(2)
Max 330.000 Ft.
(3)
Irodai programok, fotószerkesztés, videóvágás, office, filmnézés, böngészés (több böngészőt szoktam használni egyszerre, és min. 10 weboldal meg is van nyitva) a későbbiekben lehet, hogy grafikai programok is, illetve CAD.
(4)
Mobiljátékokat emulátorral, 1-2x régebbi játékokat lehet igénybe venném.
(5)
15,6'
(6)
Fogom hordozni a gépet.
(7)
Free DOS
(8)
Min. 256 GB SSD és HDD vagy 512 GB SSD, a memória min 12 GB.
HDMI
(10)
Csak új gép.
Acer:
[link] [link] [link] [link] [link]
Asus:
Dell:
HP:
[link] [link]
Lenovo:
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
Ezeket találtam, kérlek segítsetek választani. -
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem notebook választáshoz. Jelenleg egy Asus UX360C-t nyúzok, és imádom. Nincs benne ventillátor, így teljesen hangtalan. Sajnos aktív palm rejection nyomásérzékeny stylust nem tudok hozzá szerezni, és a teljesítménye is sovány az erős melegedése miatt (pl: throttling van Google Meet kijelző megosztás és Archicad párhuzamos futtatása mellett). Azt látom, hogy nagyobb teljesítmény igény mellett a hangtalan hűtés kiesik, így ezt elengedem. A stylus viszont nagyon kéne. Cikkeket is írok, és rajzolnom is kell néha. Így egy nagyon hasonló notebookot vennék pár extrával.
Szóval a lényeg:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Azonnal
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Bruttó 300-400.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai és terepi munka. Meet kijelző megosztás, Cad programok, nagyon ritkán látványterv renderelés, 2 kijelzős mód USB dokkolóval. Könnyen hurcolható, strapabíró cucc kéne
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Egyáltalán nem szempont a játék
Csakis valamilyen érintős flip vagy szétszedhetős modell jöhet szóba. Átmérőből a 13-14" FHD pont elég, nagy fényerő is szükséges a gyakori kültéri használat miatt, fényes IPS-ben gondolkodtam.
Sokat fog utazni, a munkaterületen (építkezések) is sokat tanyázik. Néha lepotyog a kocsi motorház tetejéről, ez van. 1, 5 kg környékében gondolkodtam
Win 10 home pont jó, ezt frissítem majd Win11-re
SSD: 512 Gb, RAM: 16 Gb, Processzor: i5, vagy AMD hasonló teljesítménnyel
Van egy Asus Pen-em, MPP2.0 legyen benne, USB-ről is tölthető legyen, egy HDMI sem ártana, 3,5 jack is jöhet, legyen csendes, ha lehet be se kapcsoljon a venti, csak ha nagyon szükséges, billentyű világítás, jó webkamera legyen benne (rengeteg online tanácsadásom van)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Jöhet használt is, a környezetvédelem jegyébenElőre is köszi a tanácsokat!
Üdv.: Levi
-
-
asdf2
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Ehónap (november)
(2) A gépre szánt összeg forintban? Max 400k
(3) Felhasználás? CAD modellezés, tervezés, esetleg renderelés. (Inventor, Solidworks, FreeCAD, AutoCAD)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6" FullHD elég
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Táskában lenne hordozva, de tulajdonképp nem annyira lényeges a tömege. Utazás közben nem lesz használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? Min. 16 giga RAM, lehetőleg SSD tárhely min. 500 giga, de inkább 1 terra jó lenne.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új gépek érdekelnek.
Örülök, ha esetleg több gépet ajánlotok kiindulási pontnak/sorozatot, ahonnan már én is könnyebben tudok választani, köszönöm -
Riddick20
csendes újonc
1. Ebben a hónapban.
2. Max 300 000 Ft
3. CAD programok, fotó, videó szerkesztés, programozás.
4. Arra van egy jó kis PC m. :)
5. 14" vagy nagyobb, IPS
6. 40/60 % ban utazás/otthon.
7. Win10 - et, és Ubuntu -t használok jelenleg.
8. 256 GB os SSD, 1 TB SSD. Min 16 GB RAM.
9. Ethernet, usb 3 A, és C, HDMI.
10. Használt. :) -
gago1975
őstag
válasz
Sörike #167985 üzenetére
Szia.
Szeretnék venni egy erős laptopot, ebben szeretném segítségeteket kérni.
Használtan, 200.000Ft-ig! 3d modellezés, cad-cam lenne a fő cél,F1 2021, Assetto Corsa, Dirt Rally 2.0
Szakmai vagy egész egyszerűen nyers oldalról közelítsem meg a választ?
Nyers válaszom, hogy ilyen gép, ennyiért nincs.Szakmai oldal: 3D modellezésre, CAD-CAM-hoz elengedhetetlen minél jobb kijelző panel, a színlefedettség sRGB 90% feletti, ADOBE RGB 60% felettinek kell lenni, a színpontoság (ΔE Color / ΔE Grey scale) 2,3.vagy az alatt kell lenni. 1-es érték a legpontosabb, 6-os érték már csak elégséges, de 15 a legrosszabb érték.
Egy i7-7700HQ GTX 1060m nem lenne egy rossz konfig, pld MSI GE63/73-ban, vagy a GT sorozatban, de nem egy Legion 720-ban.
Hogy értsd miről beszélek: Lenovo Legion Y720 (7700HQ, Full-HD, GTX 1060) Laptop
Maga a gép nem lenne rossz, közepes minőségű összeszerelés és anyag minőség/használat, DEEEEE!!!!!! a kijelző panel amit használnak hozzá az egy botrány!!!!!
LG Philips LGD0533 LP156WF6-SPK3X-Rite i1Pro 2
Maximum: 296 cd/m² Közel 300nit, nem lenne rossz.
Average: 275.4 cd/m²
Minimum: 2.8 cd/m²
Brightness Distribution: 86 %
Center on Battery: 288 cd/m²Contrast: 800:1 (Black: 0.36 cd/m²) A Kontraszt viszont elégséges érték
ΔE Color 5.29 | 0.59-29.43 Ø5.5 Ez CAD-CAM-hoz iszonyat kevés, elég színpontatlan
ΔE Greyscale 4.5 | 0.64-98 Ø5.8 Ez CAD-CAM-hoz nagyon kevés, színpontatlanEzek iszonyat értékek, egy sima budget gépnél elfogadott, de egy anno közepes gamer-hez is nagyon rossz, ráadásul CAD-CAM-hoz???? na ne!!!!!:
57.47% sRGB (Argyll 2.2.0 3D)
39.75% AdobeRGB 1998 (Argyll 2.2.0 3D)
57% sRGB (Argyll 1.6.3 3D)
37% AdobeRGB 1998 (Argyll 1.6.3 3D)
38.43% Display P3 (Argyll 2.2.0 3D)
Gamma: 2.39
A késleltetés annyira nem gáz, de nem is jó.
Response Time Black to White...............24 ms
Response Time 50% Grey to 80% Grey.....43 ms
Legion Y720at, i7-7700hq | 1060 mobile 6gb | 16gb ramos konfiggal pont 200ért, viszont gepigeny.hu alapján egy i5-8.gen 1050 ti kombó több fps számot tudna produkálni kb bármelyik játékban. Mit gondoltok? +#167986SeniorTilla
Ez meg úgy hülyeség ahogy van!!!!!!!A 8th gen CPU-k alapesetben jobbak lennének munkára mint a 7th gen-es de ez se igyaz minden esetben. Játékokhoz egy i7-7700HQ sokkal jobb mint egy i5-8300H és a GPU-t nem is hasonlítom össze.
Figyelj, ha esetleg találsz MSI GE63VR 7RE-t amiben ez a panel van:
Chi Mei N156HHE-GA1 (CMN15F4)X-Rite i1Pro 2
Maximum: 297 cd/m²
Average: 273.2 cd/m² Minimum: 5 cd/m²
Brightness Distribution: 84 %
Center on Battery: 285 cd/m²Contrast: 1239:1 (Black: 0.23 cd/m²)
ΔE Color 3.52 | 0.59-29.43 Ø5.5
ΔE Greyscale 3.41 | 0.64-98 Ø5.899.99% sRGB (Argyll 2.2.0 3D)
86.67% AdobeRGB 1998 (Argyll 2.2.0 3D)100% sRGB (Argyll 1.6.3 3D)
77% AdobeRGB 1998 (Argyll 1.6.3 3D)
91.33% Display P3 (Argyll 2.2.0 3D)
Gamma: 2.05vagy olyan Asus ROG GL703-at & MSI GE73VR 8RF amiben ilyen van
Chi Mei CMN1747X-Rite i1Pro 2
Maximum: 331.1 cd/m²
Average: 312.4 cd/m²
Minimum: 20.45 cd/m²
Brightness Distribution: 86 %Center on Battery: 331.1 cd/m²
Contrast: 1068:1 (Black: 0.31 cd/m²)ΔE Color 2.86 | 0.59-29.43 Ø5.5, calibrated: 2.66
ΔE Greyscale 4.3 | 0.64-98 Ø5.899.81% sRGB (Argyll 2.2.0 3D)
83.1% AdobeRGB 1998 (Argyll 2.2.0 3D)100% sRGB (Argyll 1.6.3 3D)
75% AdobeRGB 1998 (Argyll 1.6.3 3D)
90.14% Display P3 (Argyll 2.2.0 3D)
Gamma: 2.268Akkor ilyet keress, hátha valaki megszabadul tőle.
Ezek nagyon jó minőségű és összeszerelésű gépek, sok mai gép a közelébe sincs egy régebbi MSI GE 63/73-nak.Nézd, ez pld ilyen gép MSI GE73
Stealth ThinRAIDER 8RE Gamer,17,3"FULLHD IPS, i7-8750H/16GBRAM/SSD+HDD/GTX1060/120Hz LCD vagy ez is MSI GE73 8RE i7 8gen-GTX1060-HDD ÉS SSD- 120HZ csak picit drágábbak, de ezek használhatóak arra amire neked kell, és ráadásul i7-8750H-s 6mag 12 szálas CPU-sok. -
Sörike
tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy erős laptopot, ebben szeretném segítségeteket kérni.
Használtan, 200.000Ft-ig!
Gépészmérnöki egyetemet kezdek szeptemberben, szóval 3d modellezés, cad-cam lenne a fő cél, viszont néha játszogatnék is rajta, pl F1 2021, Assetto Corsa, Dirt Rally 2.0
Találtam egy Lenovo Legion Y720at, i7-7700hq | 1060 mobile 6gb | 16gb ramos konfiggal pont 200ért, viszont gepigeny.hu alapján egy i5-8.gen 1050 ti kombó több fps számot tudna produkálni kb bármelyik játékban. Mit gondoltok?
Előre is köszi! -
lorcsi
veterán
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 3 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 150-200k között
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) otthoni mindenes..filmek, néha egy kis CAD, office dolgok
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem játszom
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14" lenne az ideális, HD..bár nem lenne rossz, ha HDMI-n felette is be lehetne állítani. hordozhatóság-súly miatt a 14". alatta kicsinek érzem (betű-felbontás arány)
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? havi 2-3 alkalommal
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem fontos
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? ssd, 512 körül
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI, sd olvasó, bt 5.0, ujjlenyomat olvasó és nem árt ha dokkolható, magyar háttérvilágítós bill
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) használt pro gépben gondolkoztom alapvetően. nagyon tetszenek a Dell 74xx szériás gépei
Sajnos a hwaprón kevés a magyar billentyűs, ez fontos lenne
melegedés szempontjából miylenek ? -
Moonwolf
senior tag
Pár héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Új: Maximum 370.000
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
CAD-CAM programok, programozás, videó és kép szerkesztésre kellene.
World of Tanks és Guild Wars 2, legalacsonyabb részletességgel, kijelző natív felbontásán.
Kijelző mérete 15,6"-nál ne legyen kisebb, viszont legyen matt és a színskála sRGB 99% / NTSC 72%-nál ne legyen rosszabb, a kijelzőnek felesleges a 144hz.
Havonta párszor, utazás közben is használnám, ezért ha 1-2 óránál(energia takarékos módban) többet bírna ki az akksija az jó lenne.
Ne legyen rajta semmi ha lehet, viszont alkalmas legyen Windows 10 hez meg Linuxhoz.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Jó lenne ha lehetne hdd-t és ssd-t egyszerre használni benne, akár optikai meghajtó kicserélésével. A 8 giga ram jó lenne.
Ryzen alapú legyen, de intel is szóba jöhet. Valami combosabb dvga.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új. -
Sziasztok!
Egyik barátomnak kellene laptop alábbi paraméterek szerint:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Elkövetkezendő hónapok, nem nagyon sürgős
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 300-350k
(3) Felhasználás? egyetemi felhasználás (semmi komoly cad vagy hasonló), film-sorozat, kevés játék (minecraft)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Minecraft élvezhetően fusson, játék terén annyi az elvárás
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - FHD IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Hordozva lesz, utazás közben nem nagyon van használat.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Semmi vagy Win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? Ram 16GB, vagy lehessen kérni bővítést rá, SSD-ből szerintem 256 környéke, viszont jólenne egy 1-2tb HDD is mellé, akár utólagos bővítéssel, nem tudom ez mennyire kivitelezhető mai gépeknél.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Hosszabb távra lesz, szóval időtállóság, meg esetleg billentyűzet világítás, de utóbbi nem létkérdés
ÚjÉn is nézegettem már, eddig ezeket találtam: Acer Aspire 5 (1035G1, 8GB ram, MX330)
Dell Vostro 3500 (1135G7, 8GB ram, MX330)Viszont ezek nem tudom mennyire bővíthetőek háttértár szempontjából.
-
válasz
Tom1939 #167080 üzenetére
Ha cad-re kell, akkor a T1000 sokkal jobban teljesít mint akár egy 3080.
Én azt szoktam tanácsolni, hogy rtx-es quadro akkor kell, ha játék is lesz, egyébként jobban megéri memóriára és ssd-re költeni annak felárát.
Én tudom miért lett az a géped ami most van, nem csak a választáson múlt hanem inkább a jó szerencsén -
válasz
Tom1939 #167075 üzenetére
Bocs, hogy belevau, de a T1000 egyáltalán nem gyengusz.
A P15-nél és a 7550-nél emeltek a powerlimiten, kb a P53/7540-es T2000 szintjén van. 3D cad-hez meg amúgy is bőven elég.
Játékra meg ma is sokan használnak 1650-est, szóval van akinek oda is elég lenne. Most én egy 7540-est használok T2000-el, jó nagy cad-es melókhoz és elég bőven, és volt P15-öm T1000-el, szóval nem csak teszteket olvastam. -
Scaletta
tag
válasz
.:SzvData:. #166576 üzenetére
CAD milyen szinten, milyen tervezésekre? Mert VGA szempontból nem mindegy, mert egy bizonyos szinten el lehet lenni CAD-el IGP-vel is.
-
.:SzvData:.
tag
Helló Hölgyek/Urak!
Notebook választásban kérem a segítségeteket.
mostanság
350.000.- környéke
(3) Felhasználás?
iroda, egyéb tartalom fogyasztás, esetleg cad
nem jellemző a játék
min. fullhd és 17" környéke
hurcolás nem jellemző, utazás közben nem használnám
(7) Operációs rendszer?
elég az üres vas is, de nem hátrány a Win licenc ; Win10 kerülne rá
NVMe-ből min. 256Gb; RAM-ból 6-8Gb kellene min.
nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
lehetőleg új gép és min. 3év garancia
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv, szudata -
hallador
addikt
válasz
SeniorTilla #166500 üzenetére
Senki. Csak Te se írj valótlanságot.
A ZenBook egy mocskos nagy család a legolcsóbb szériáktól az ux 39x-es családig. És ugyan nem mindegyik felel meg a mil 810g-nek de pl az enyém igen.Ha jobban megnézed, akkor a kolléga által linkelt modell is tudja ezt... ZenBook 14 UX431
Szóval ne akard megmagyarázni, hogy az Envy merevebb nem az. Van amelyik ZenBook-nál merevebb. De egy azonos árkategóriában lévő Envy és ZenBook között nem az Envy nyer ennyi.
Kivétel a 13"-os ZenBook billentyűzete, mert a 14"-osé már jó. Valamint a Touchpad. Ennyi.Nem vitatkozás kérdése, hanem ez a valid.
Az meg engem nem érdekel amit egy kereskedő mond bocs. 20 éve benne vagyok ebbe, és kb csak akkor csesztem rá amikor nem én néztem utána magam, hanem mondjuk amit "el akartak adni nekem" a tipikus magyaros átverésekkel.
Végigmentem a szokásos trükkökön, mint vedd meg a Care Packet, lehetőleg attól a kereskedőtől, akinél a notebookot, mert akkor lesz érvényes, igaz, hogy a HP teljesen máshogy kezeli a dolgot. Ja és persze 10 napon belül mert csak... (ez ment 2007 - 2011 között ez volt a menő duma... )
A persze beletesszük a HP memória (helyett) még a kompatibiliset sem, de persze HP áron. (ez bármikor, azóta tudjuk, hogy vannak cégek, akik tényleg tesztelt memóriákat is árulnak.. )
Beleértve a gyári Caddy-s kérdéseket is, ami csak úgy 30 ezerbe került ami amúgy alaphelyzetben 10 000 Lett volna.... (Ez 2014-ig ameddig voltak ilyen notebookok)
Meg a hozzánk ne hoz vissza, mert a szerviz... miközben kutya kötelesség átvenni. (engem mint vevőt mocskosul nem érdekel, hogy hogy oldja meg... ) (Ez ugye meg mostanáig, ameddig be nem vezették az EU-s szabályozásokat)Ja ezt kollektíve a komplett magyar piac...
Nem haragszol, hogy nem annyira érdekel, ha valami olyat írsz amivel kapcsolatban nem nagyon van tapasztalatod, de azért Te eladtál bármit is.
Bocs a bizalmatlanságért, csak annyiszor próbálták megetetni a hülyeséget, hogy leperegnek rólam ezek a dolgok...
Te elintézed annyival, hogy szeretek vitatkozni, én meg a fentiekkel...
-
Bkrisz9
őstag
válasz
iceQ! #166249 üzenetére
Attól függ milyen szinten és milyen szakon.
Én CAD-CAM Technikumra jártam, inkább a processzor és a RAM volt a kevés ezen a szinten. Mondjuk nekem akkoriban volt egy 940M-s (kicsit sem munkara valo) VGA a gepben. Egyetemi szinten viszont mérnökire járó ismerőseimnek már előfordulnak olyan feladatok amire kell a több erő.Fontos az akkus üzemidő is vagy csak a hordozhatóság, kis helyigény kell?
Ha konnektorra tudja mindig dugni akkor keresni kell valami használt üzeltit amiben van dedikált VGA. Persze lehet találtok még jó vagy új akkus gépet is használtan és akkor ez sem gond.Konkrét típusokban a kollégák jobban képben vannak, hátha tudnak mondani valamit
Itt aprón van fent egy Dell Latitude 5580 ami hardverre jónak tűnik, de nem ismerem a konkrét típust.
-
-
válasz
iceQ! #166239 üzenetére
Erről volt már korábban szó, remélem most nem lesz megint akkora vita belőle. Ez a gép nem optimális CAD-ezni. Lehet vele, de low level-en, ha rendes CAD-es munkáklat végzel, arra komolyabb hardver kell. Quadro VGA pl.
Egy 3 hengeres suzuki swifttel is le lehet menni a Balatonra, de egy 7-es BMW-vel egészen más élmény
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
Pyttawrx #165872 üzenetére
& SeniorTilla & mindenkinek, aki szereti
Igaz, írhattam volna konkrétabb/pontosabb infókat (csak nem tudtam), elnézést, hogy vihart kavartam.
Ok, szóval a Vostro-nak szar a hűtése, ez mondjuk fájdalmas.. Bár nem 0-24 render menne rajta, de nem tudom pontosan, hogy milyen súlycsoportú CAD-ról lesz szó. A célszemélynek nem ez lesz a fő munkagépe, munkaidőben munkáltatói munkaállomáson munkálkodik, ez arra kell, hogy ha nagyon muszáj, otthon is tudja még tolni a szekeret.
Bár konkrétan senki nem beszélt 1-1.5 millás gépekről (illetve azóta Timer belengette őket, köszi az infót), de úgy igazából semmilyen másról sem, így sajna csak annyival lettem okosabb, hogy amit találtunk, az azért erősen kétesélyes, hogy élhető lesz-e. Ezt mondjuk eddig is tudtam, ahogy azt is, hogy a keret elég szűkös ahhoz, hogy nyugodt szívvel lehessen konkrét gépet ajánlani a feladatra. Nem világmegváltó javaslatról álmodozom, hanem adott keretek közötti legjobbról.
A keret kicsit feljebb ment, 350K. Mivel komolyabb, CAD barát GPU úgysem fog ennyibe beleférni, szerintem le is egyszerűsíthetném odáig, hogy ennyiből melyik a legjobb gép az alábbi szempontok figyelembevételével, aztán csókolom:
fontosabb: cpu erő, több ram, vagy házilag is (=boltihoz képest lényegesen olcsóbban, de garivesztés nélkül) bővíthető ram (de minimum 8GB)
kevésbé fontos: masszív kivitel (kevés hurcolászás), tárhely (pláne, ha szintén bővíthető házilag), 256GB SSD már elég kezdésnek
És ugye akkor esetleg egy dedikált gpu ami egy Xe igp-nél lényegesen jobb (nem vágom az erősorrendet, de a Vostro-ból kiindulva pl egy Xe-nél másfélszer erősebb gpu-val sem lennénk lényegesen előrébb, így az ilyeneket diszkvalifikálnám)
Ja, és továbbra is csak új játszik. Tudom... Magamnak simán vennék pár éves használtat, ez most sajnos nem pálya.
-
csakb
őstag
válasz
Timer #165893 üzenetére
Én meg évek óta dolgozom Inventorral egy i5-4200U-s laptopon, és amire kell nekem, arra tökéletesen elég az IGP is.
A kérdező nem fejtette ki, hogy nála mit is fed le a CAD. Simán lehet, hogy IGP is elégséges arra, amire használná, de az is lehet, hogy nem. Ennyiből, hogy "CAD", semmit nem lehet lehet leszűrni.
-
A CAD-es témára: nálunk elég masszív modelleket terveznek Creo + CATIA szoftverekkel. Az integrált VGA erre alkalmatlan, QUADRO P2000 / K2000 a minimum, de tényleg a minimum, inkább K4000-től indul az élet. Próbálkoztunk mezei GTX-szel is, de hiába volt papíron erősebb, szoftveres butítás miatt textúra hibák akadtak, és teljesítményben is gyengébb volt. Egy QUADRO-s EliteBook / Zbook alá nem adnám a kérdező nevében (pedig ezek is sz@rok, minőségüket tekintve, pláne a Zbook gyatra, a gari időt épp kibírják, de ennyi).
-
Tikakukac
titán
válasz
SeniorTilla #165884 üzenetére
Honnan tudod, emberünk milyen alkalmazást akar futtatni?
Sehonnan. Nem számít. Indítgassam el mindet és nézzek CPU időt? Nem az alap program zabál, hanem a terv bonyolultsága.
Már megint elmentél a személyeskedésbe, én pedig ahogy eddig is, nem hagyom szó nélkül, nem is fogom.
Pedig igazán tehetnéd, mert csak ropogósra égeted magad, hogy mennyire szégyenletes a szövegértésed.
Elnézést a többiektől, de megint itt tartunk. Már x-edik beszólásod ez, hetek óta, eredmény nélkül (miért is lenne eredmény?).Mert privátok alapján rohadt nehéz moderáltatni a spammer árusokat szakmaiból. Ez a te szerencséd
Vedd már észre magad, topicgazda vagy. Ha moderálni kell valakit, akkor az te vagy, mert a kérések ellenére megint személyeskedsz. Más a véleményem igen, ha ez zavar, az nem az én hibám.
Kevered megint a véleményt a tényekkel. Ez a te rohadt mocskos nagy hibád, nyilván azon kívül, hogy tehénszar a fűben szinten használod a szakmai topikot eladási célokra.
És persze, hogy személyeskedekHiszen azt csinálod, te, mint egy személy, hogy folyamatosan olyan dolgokat reagálsz vagy adsz más szájába, ami egyébként nem hangzott el. Igen. Most is ez történt.
Ettől függetlenül: a CAD-ezés olyan alkalmazás, ami megkíván bizonyos grafikai hátteret. Ha ezzel nem értesz egyet, az a te dolgod, de legalább ne hintsd el ezt a képzeted a többieknek úgy, mintha tény lenne. Olvasd el még 1x a kommentemet.
El lett olvasva, röhögtünk is rajta. Tényleg nem veszed észre, hogy 2 konkrétan szakmabeli elmúlt éveit próbálod beállítani úgy, hogy amúgy az nem is úgy volt és az nem is úgy van most sem. Felfogod, hogy te most épp a párhuzamos világok elméletét próbálod itt elmagyarázni?
A profi mérnökök nem a PC-k vízhűtésével szópárbajoznak, hanem odamennek a megrendelőhöz és demóznak, ha jól sikerül, szerződést kötnek.
Ki szópárbajozik PC vízhűtéssel?
Vedd már észre, hogy megint azt csinálod, hogy egy adott szókapcsoaltot kiszedsz egy szövegből a környezete nélkül, költesz hozzá valamit és mellédumálsz. Megértetted miért lett odaírva, hogy PC, meg hogy, vízhűtés? Igen, a throttling miatt. Honnan jött ez a megrendelő meg odamegy és szerződéskötés? Hogyan jön ez ahhoz, hogy gyakorlatilag bármekkora aktatáska laptopot vehetsz, ha az renderre úgyis hurka, egy alap CAD-re meg elképesztően full felesleges?
Ha építész lennél, ezt tudnod kellene.
50-50% esélyed volt. Húgom az építészmérnök, én a 3D modellezéssel foglalkozom. Na mesélj, te, mint mind a kettőt erősen művelő személy, mit nem tudunk? Mert erre nem válaszoltál, hogy ő hogyan tudja végezni a munkáját és én hogyan tudom végezni, ha egyszerűen ez nem lehetséges. Mármint szerinted.
Tudod miért? Mert a technikai szőrözésed nem érdekel senkit.
Ja, hát olyan szőrözések, hogy amúgy tökre jól el lehet lenni nagyon sokáig CAD alatt Intel/AMD GPU-val is az senkit sem érdekel, teljesen mellékes. Hallgassunk inkább rád, aki... aki így van, olyan távol ezektől, mint ide Bakta és csak okádja a karaktereket, hogy persze barátom, minimum kell a munkaállomás hegyomlás hardverrel.
Sok építési vállalkozó azt sem tudja, mi az az a arkiked. Eredmény kell, hogy hogy oldod meg, nekik nem szempont.
Nekik nem. Neked, akinek nem mindegy, hogy 200k vagy 1.5 misiért veszel gépet meglehetősen.
Első évfolyam első óra: a megrendelőnek mindig igaza van.
Ha jártál volna szépen akármilyen mérnöki szakra, akkor elég hamar leesett volna, hogy ez max a sales/marketing körökben bevett duma. Mikor 50, de plafon 100 mikron szintű minőséget kér a kedves megrendelő, mindezt 35*40*29-es méretben és erre van egy elég korlátozott keret egy kisebb sorozatra, akkor igaza lesz a vevőnek, vagy úgy lesz FDM-el megoldva, mint a sz@r? -
válasz
Tikakukac #165881 üzenetére
Honnan tudod, emberünk milyen alkalmazást akar futtatni?
Már megint elmentél a személyeskedésbe, én pedig ahogy eddig is, nem hagyom szó nélkül, nem is fogom. Elnézést a többiektől, de megint itt tartunk. Már x-edik beszólásod ez, hetek óta, eredmény nélkül (miért is lenne eredmény?). Vedd már észre magad, topicgazda vagy. Ha moderálni kell valakit, akkor az te vagy, mert a kérések ellenére megint személyeskedsz. Más a véleményem igen, ha ez zavar, az nem az én hibám.
Ettől függetlenül: a CAD-ezés olyan alkalmazás, ami megkíván bizonyos grafikai hátteret. Ha ezzel nem értesz egyet, az a te dolgod, de legalább ne hintsd el ezt a képzeted a többieknek úgy, mintha tény lenne. Olvasd el még 1x a kommentemet.
A profi mérnökök nem a PC-k vízhűtésével szópárbajoznak, hanem odamennek a megrendelőhöz és demóznak, ha jól sikerül, szerződést kötnek. Ha építész lennél, ezt tudnod kellene.
Tudod miért? Mert a technikai szőrözésed nem érdekel senkit. Sok építési vállalkozó azt sem tudja, mi az az a arkiked. Eredmény kell, hogy hogy oldod meg, nekik nem szempont. Első évfolyam első óra: a megrendelőnek mindig igaza van
-
Tikakukac
titán
válasz
SeniorTilla #165878 üzenetére
Mi a pék f@sza köze van annak ahhoz, hogy milyen profi munkát teszel le az asztalra milyen összegért ahhoz, hogy mivel van hűtve a desktopja valakinek? Írd már le ide, drága aranybogaram, akkora karót vernének be neked egy ilyenért szövegértésből, hogy lyukadna az asztal is a toll alatt.
Megértetted, hogy miért írtam ezt oda? Elolvastad az előtte és utána lévő szövegkörnyezetet is? Felfogtad? Hát mocskosul nem, ahogy eddig sem.
De amúgy hallgatlak, most itt ülünk a monitor előtt, ketten, akiből az egyik 3D nyomtatásban dolgozik, a másik meg építészmérnök. Ebből az egyik én vagyok
Mesélj nekünk, te mióta dolgozol ezekben az ágazatokban, mint szereplő? Mivel tudod azt indokolni, hogy mi így végezzük a munkánkat és működik a dolog? Mit csinálunk akkor rosszul?Miről is beszélünk? Professzionális grafikai alkalmazásról.
Szokás szerint erről is megint csak te beszélsz. Emberünk is nagyon alap CAD-et akart, nem professzionálist. Segítek: itt megint az integrált VGA totális használhatatlansága a téma, nem az, ami a te fejedből éppen kihullik karakterek formájában. Erre reflektálj, ne mellé dumálj. Ha nem megy, ne írj. Ezy.
Én kérek marha nagy elnézést, mind a szakmabeliektől, mind pedig a topikot látogatóktól, én is unom, igen, írtam a modkerbe is, rajta vagyok.
-
Tikakukac
titán
Fuh getsz. Na itt már megint az a baj, hogy szerintem Tinkercad, Archicad, AutoCAD, Fusion 360, SolidWorks közelében kevesen ültek még és csak a keringető infókból jönnek le brutálisan hibás kifutások.
Tehát: milyen géppel lehet kényelmesen lehúzni egy építészmérnöki diplomát a BME-n mesterrel együtt, aminél fentebb kevesebb rajzolós szak létezik?
E7450-el, 5300U, 256GB SSD és 16GB RAM társaságában, integrál VGA-val.Mi az, hogy CAD meg rajzolgatás?
A bármi. Az a gond, hogy most épp lapszabászatra rajzolok, szerkesztek ki lapokat, tehát mérni sem nagyon tudom sajnos a kraft-igényt, mert a 1650-es VGA nem tud 1%-ra elérni kihasználtságban. Ez is egy CAD felhasználás. Konfig igénye gyakorlatilag bármi, ami 5-6 évnél fiatalabb és nem Intel Atom szint.
Betöltöttem egy elég komplex modellt, amit a céghez gyártottam be még nyáron, ezt forgatva mint a barom 56%-os kihasználtságot tudott a VGA-n és 24%-ot procin, ami egy 2600-as AMD, 4GHz-re húzva.
Esetleg Archiban előkaparhatom az egyik projektjét húgomnak, ami valami park, teljesen, kompletten bedoba, épülettel, háttérrel, emberekkel, mindennel. Ott mivel majdnem pont ez a konfig tolta ki a rendert tudom, hogy majdnem 2 napig ment a gépmadár mire végzett, full csuma 100%-on minden része. És felhívnám a figyelmet, ez tényleg tudott ennyin menni, nincs fogyi. gond meg melegedés, le van vizezve nagyon durva hűtéssel a vas. Konkrétan többe van, mint maga a gép szerintem. Ez laptopban egy sosem beteljesülő álom, ott ez lenne 4 nap, mert 20 perc után a legjobb vas is kezdene térdelni. De lehet még sokat is mondtam.Tehát, mielőtt nekiugrunk, hogy minden CAD-hez kell ide 8 fizikai mag, meg FirePro meg a Quadro, kicsit menjünk utána, mert ezek olyan szinteken vannak már ebben a melóban, ahol a beírás úgy kezdődik: pénzlimit nincs. Mert ilyen helyeken az órabér 10k-ban ketyeg a budin ülve is.
Ja igen, hogy miért nem vettem megint NV alapú VGA-val laptopot ha egyszer én is egyre többet tervezek? Egyszerű: ehhez a feladatkörhöz is végtelen proci és RAM kell, csak akkor indul be a VGA buli, ha te éppen egy 8 fokozatú váltót atomjaira bontva akarsz fogaskerekenként dobálni.
-
válasz
Sebaj Fóbiás #165871 üzenetére
Eddigi pályafutásom alatt még nem hallottam senkitől olyat, hogy integrált VGA-val szeretne CAD-ezni. Egy dedikált grafikus, de legalább egy jobb gamer VGA itt alap. Senki nem beszélt 1-1,5 millás grafikai munkaállomásokról, max. te vizionáltad ezt. RTX VGA játékhoz? Igen, de legalább GTX. Az integrált, office-ra meg böngészésre kitalált VGA-val, nehéz elhinni, hogy munkára és tervezésre használod a gépedet.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
Szepi1979 #165870 üzenetére
Príma, köszi!
Pyttawrx
Köszönöm a segítő szándékot, de meglehetősen kevés infó alapján állítod, hogy kínlódás lesz. CAD és CAD között is van különbség, nem az Eiffel torony spirálba hajlítását fogjuk tervezni. Tisztában vagyok vele, hogy bika gépen a legsimább élmény a játék is meg a munka is, a keret és a pillanatnyi notebook piac viszont adott.
Én úgy gondolom, hogy gép keresésekor egy adott cél megjelölése nem feltétlenül azt jelenti, hogy az adott célra a világon létező lehető legjobb gépet keresi valaki, hanem hogy a temérdek paraméter közötti zsonglőrködéskor az adott célhoz fontosabb dolgok élvezzenek előnyt a gép kiválasztásakor. Pl az én példámban otthoni CAD esetén inkább erősebb proci, több ram, akár a tárhely, vagy hordozhatóság, strapabíróság rovására.De ha pl tudsz konkrét gondot a Vostro hűtésével, akkor azt mondjuk leírhattad volna, érdekelne.
"Ez igaz, csak élvezhetetlen lesz." Szent szar...Könnyen lehet, hogy én vagyok helikopter, de szerencsére én RTX nélkül is tudok élvezettel játszani.
Üdv!
-
válasz
Sebaj Fóbiás #165865 üzenetére
CAD-ezés integrált VGA-val? Nem lesz itt gond? Ilyen felhasználásra grafikus gépeket szoktak venni.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
300K forint körül keresek új laptopot munkára (CAD, meg persze net, film, office, ilyesmi, játék nuku, vagy max Sokoban kategória). A munka miatt minél nagyobb és jobb kijelző kéne, de látom 17 nem nagyon fog beleférni, viszont legalább ne TN legyen. Hurcolászva csak ritkán lesz. RAM minimum 8, de inkább 16 kéne, SSD minimum 256, de inkább 512, ODD és oprendszer nem kell.
Kis keresgéléssel egy Dell Vostro-t találtunk, ez a minimum elvárásokat hozza, és ha jól olvasom minőségre is vállalható kategória. Kérdés, hogy lehet ezen házilag memóriát, ssd-t bővíteni, cserélni? Sajnos nem találtam képet az aljáról, csak régebbiekről.
Szepi1979!
Ha esetleg azóta megvetted, írnál pár szót róla? Akár a Vostro, akár a ProBook lett, mindkettővel szemez(t)ünk mi is, bár a Vostro az esélyes az erősebb cpu, gpu miatt.
Előre is köszi!
-
Tikakukac
titán
válasz
Zolly444 #165524 üzenetére
Alap sőt, közepes CAD-re is elég egy integrált móka.
Jelenleg a cégektől kiokosított gépek miatt a Latitude az, amit akár gyári garival is, nem is kevéssel megkapsz. 5400, 5490, van pár szervizes srác aki 7470-7480 vonalon is ad tényleg makulátlan gépet, számlásan, 1 év garral. Aprón felcsapod, tengernyi van több eladótól is.
Vagy beletúrsz a mélyére és felhúzol onnan 1-2 probookot, 650-eseket ha éppen tudsz, csak kínálat nem nagyon van, thinkpad meg tényleg olyan, hogy gyakorlatilag nincs, legalábbis elég friss és ami van drága és hororr néha az eladó. Tudom, mert T480-at akartam, és bármelyikre is mentem volna, mind iszonyat ködös múlttal rendelkezett.Ez van jelenleg, ha nem kell ennyire új gép, W530 is van amúgy fent jelenleg, amin aztán tényleg lehet pötyögni és egy korszak utolsó példánya de az egy sokkal nehezebb dög.
-
Zolly444
aktív tag
Sziasztok!
Egyelőre nemtudom mennyire lehetetlen küldetés az alábbi, amennyiben az, akkor még alakítjuk kicsit az igényeket(vagy az összeget?).
Köszönöm előre is a segítséget.
Minnél hamarabb
Lehetőleg 170.000Ft, nagyon max 200.000Ft
(3) Felhasználás?
Nagyon alapszintű CAD és nagyon alapszintű plc programozás(csak érintőlegesen lenne foglalkozva ezekkel, mint logisztikai mérnök hallgató, tényleg csak a jéghegy csúcsát kapargatják) ezen kívül a szokásos netes tartalomfogyasztás
-
14" körül, max 15,6"; felbontás ami belefér(4k nem kell azért); Jó lenne az IPS
Heti 1x koliba táskában, utazás közben nem.
(7) Operációs rendszer?
Win10 támogatottság
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Nem szeretne külső merevlemezt, ezért gépen belül vagy SSD(min ~120gb) + HDD(500- 1000GB) Vagy egy ~500GB körüli SDD. Utólagos bővítés nem okoz problémát.
Nőnek lesz, valahogy nézzen ki, de nem ez a lényeg.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Na itt vagyok bajba, azthittem újonnan találok ilyet ~200ért, de amint látom nagyon elszaladtak az árak, szóval meghallgatok mindent. Ha használt, akkor gari bővíthető legyen kb 1 évre.
Üdv. Zoli -
fecaga21
senior tag
Ryzen 2500U-ról mi a véleményetek egy i7 6700HQ-val szemben? CAD cam es géphez kellene egy olcsóbb laptop nem csak netezni, filmezni
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Ismerősöm szerente új lapost, mert újabban lakberendező/belsőépítész tanfolyásra jár és a jelenlegi gép elvérzik instant az IGPU-ja miatt a CAD sw alatt (archline).
Tudnátok tippet adni?(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Amint lehet.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Nemtom, de 500-600e-es gépeket küldözgetett átlagban, szóval van keret.
Hobbi, alkalmanként CAD (renderelés is)
-
14-es javasolnám, de nemhiszem, hogy "gamer" gép lesz 15 alatt. IPS pref, de szintén nemtom milyen belőle a kínálat.
dunno.
nem szempont.
SSD - >=256, RAM - >=16, ODD nem kell.
Nincs külön preferencia.
Csak új -
MaxxDamage
félisten
válasz
k-adi #165313 üzenetére
Én LifeBook E546 vettem 100k+ (FHD, i5-6200U , 8GB DDR4 2133MHz RAM, 256GB SSD, ODD, Win10 Pro -val "matricás") + Dokkoló meg Caddy és egyéb extrák.
No ezt tudom ajánlani. /nekem bevált/
Dobok bele még 8Gb RAM és lesz 16GB Dualba , Caddy-be 1 vagy 2TB HDD és no problem (USB ODD meg jó ha kell - BluRay író) -
zsero
aktív tag
most(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
500e körül 32 GB RAM-mal(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
CAD(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nincs játék(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
IPS FullHD(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
nagyon keveset(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
32 GB RAM.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
17-es. Legalább 6-magos. Numpad. Nem gamer kinézet. Most Legion 5 17IMH05 szimpatikus.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
számlás garis bármi -
PleaseHelp
friss újonc
Sziasztok!
Egyetemen tanulok és szeretnék egy jó laptopot, amit sokáig használhatok, a mostani haldoklik...
A következők lennének nekem fontosak:
Tavasszal, húsvét körülre tudnám összeszedni az összeget, ösztöndíjból, stb.
Kb. 280-300k lenne ideális, max 350 férne még bele, de az tényleg a teteje, akkor már inkább nyárra tolódna a vásárlás.
3. Felhasználás?
Diákmunkához használok CAD-et, az jó lenne, ha elmenne rajta,
néha játszom is, filmnézés, netezés
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson,
milyen részletességgel?
Nem rendszeresen, de szoktam játszani, elég vegyes dolgokkal:
Among us, Sims 3-4, Witcher III, Overwatch
az egyetem miatt nem szeretnék két gépet, nincs PC-m, ami kiválthatná
Lehetőleg matt, 15" körül, monitor nélkül is használom
Kollégista vagyok, szoktam utazni vele, mostanság inkább autóval,
nem nagyon használom útközben, ez nem olyan fontos szempont
7. Operációs rendszer?
Semmi, win 10 kompatibilitás
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége,
optikai meghajtó kell-e?
Van egy 1TB-os SSD-m, amit szeretnék átvnni a gépbe, ezen tárolnám a programokat, lehetőség szerint HDD-t is szeretnék mellé a file-oknak.
RAM esetében nem tudom mennyi lenne ideális, 8GB ha jól tudom, ma már nem olyan sok (de ebben nagyon nem vagyok otthon).
Örülnék optikai meghajtónak, de tudom, hogy ma már nem nagyon opció, nem olyan fontos.
HDMI, UTP , intel i5-i7-ben gondolkodtam, nem U-s procival, inkább "sima" vagy H
Ha belefér a keretbe Lenovo-t vagy Asus-t preferálnék, de nyitott vagyok más opciókra is.
Időnként kell az órákra is gép, így nem bánom, ha nagyobb az aksi, nem mindig van konnektor.
Távoktatás miatt webkamera jól jönne, meg a numpad-et is sokszor használom.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Új gépet szeretnék.Tudom, biztos ennyi pénzért nem egyszerűek az igényeim, de szeretnék egy hosszútávon megbízható gépet a pénzemért, ésszerű keretek között.
-
Tikakukac
titán
válasz
Humbucker #164960 üzenetére
Nyilván ha CAD akkor renderre ki kell küldeni amit akarsz aztán meglátod. Az Aida és társai max masszíroznak, a Prime95 meg a Furmark az már viszont lehet sok. Na az nem szarakodik, ott tényleg ki van verve a gépből minden. A sok tuning huszár meg ó nekem olyan gépem van max 60 fokos meg alig hallom ha megy a hűtés emberkéknek ezt javaslom. Na ott van terhelés. Az amikor legózik 4 mag a 6-ból, mert hulladék az optimalizáció ne verjük a mellkast, hogy micsoda vasat vettünk
-
Tikakukac
titán
válasz
Humbucker #164933 üzenetére
Mai játékokra OFF, legalábbis kérdés milyen Quadro az. De szerintem hacsak nincs 3 miskád laptopra, akkor ezt engedd el.
Proci meg... hát milyen CAD modellezés? Olyan bika hardvereken mennek néha emberek neki alap terveknek is, hogy arcon pörgök. Vagy a másik véglet, amikor tényleg kéne a kraft. Na oda meg szó szerint talicska pénz is kevés.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- E-roller topik
- Autós topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- Háztartási gépek
- Battlefield 6
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- HP ProBook 440 G5, 14" HD, I5-8250U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5590, 15,6" FHD , I5-8350 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- HP Spectre x360 Érintős TERVEZŐ Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest