Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mákos7észta

    aktív tag

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Minél hamarabb.
    (2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 220.000Ft
    (3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Rohangálós gép, alkalomadtán Photoshop, ArchiCAD stb.
    (4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Nem.
    (5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Ésszerű keretek között mindkettő, persze ezzel jól kikerültem. Fontos a minőség, mert az előző notim széthullott két év után.. (UL30Vt)
    (6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Ha nem is egyből, de igen..
    (7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Matt, 14"- ig.
    (8) Notebook tömege? 2kg- ig.
    (9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Lényegtelen.
    (10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? RAMból minél több, de utólagosan is pótolnám.
    (11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Üzemidő lényeges.
    (12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? CAD és Photoshop.
    (13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) Már ugye előkerült a problémám, a későbbiekre kitöltöttem a kérdéssort, tudjak mire hivatkozni. Az eddigiek voltak a Vostro 5470, a ProBook 430 G1, Latitude E5430, és most bejött két új szereplő a képbe, igaz, túl vannak a kereten, de ha megéri, akkor összekaparok rá.. Méghozzá egy HP EliteBook 2570p (A1L17AV), 250.000Ft újonnan, ezen gondolkozom, és egy HP Probook 645 G1 (H5G62EA) A4-4300M- el, de HD+ panellal, vagy HP EliteBook 840 G1 (H5G17EA) sima HD panellal, de i5 4200U- val.
    A kicsi EliteBook- tól a kijelző miatt félek, a 645 G1 teljesítményben gyenge, az 840- es pedig szintén a panel miatt kérdéses.
    szerk.: Nem várok fullHD IPS panelt, 100%- os RGB- vel, de a tesztekből az derül ki, hogy ezek a panelek nem jók, árhoz képest nézve pedig végképp. Bár a 645 G1 paneljáról semmit sem tudok...
    (14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Még mindig újban gondolkodnék.

    Nagyon el lettem terelve az eredeti Vostro, ProBook szériától, tényleg ennyire szennyek ma már? Előre is köszi a segítséget! :R

    Üdv,
    Marci

    [ Szerkesztve ]

    Csak óvatosan, még nem kávéztam..

Új hozzászólás Aktív témák