Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DAR091

    csendes újonc

    Üdv.
    Szeretnék segítséget kérni, asztali számítógépet építenék össze, periféria nélkül (jelenleg csak tervezek, számolgatok).
    A jelenlegi gépemből SEMMIT sem szándékozom megtartani (talán az egyik winchestert beszerelem az új gépbe majd, amolyan háttér tárolónak, statikus adatok - pl. filmek, zenék tárolására).
    Keret: ~ 250.000 HUF - de ez sem kőbe vésett, csak irányelv, játékra kellene (meg persze film, házimozi), perifériák vannak [Monitor: 1920*1080-as, hangfal jelenleg 5.1 - ezt cserélem majd 7.1-re, bill/egér marad].

    Fontos hogy minél időtállóbb legyen, és minél megbízhatóbb, minél kevesebbet kelljen vele hardwaresen foglalkoznom, itt elsősorban arra gondolok az eddigi tapasztalataim alapján; ha összeépítettem egy gépet, akkor idővel szinte mindig előfordult valahol/valamilyen kompatibilitási probléma, annak ellenére, hogy erre ügyeltem és utánajártam (bár ezek szerint nem alaposan), vagy a RAM nem ment akkora sebességen/dualban, vagy épp valamelyik eszköz nem volt kompatibilis az OS-el, vagy 2 eszköz egymást ütötte, vagy a táp nem volt elég, vagy az alaplap vagy a bios, valami midig volt (szentem ezek mind-mind ismerősek nektek), igaz az is, hogy régen építettem már új gépet 0-ról, de most meguntam, és úgy döntöttem hogy tiszta lappal kezdek, itt az ideje. Egy időben ráértem, de manapság annyi időm már nincs, hogy ezekkel foglalkozzak, az összeszerelést sem én szándékozom elvégezni.

    Eddig alapvetően AMD-ATI párti voltam, de nem vagyok kőhöz ragadt (az ő drivereikkel is szenvedtem már eleget - microlagok a kedvenc játékomban, régi játékok el nem indulása, lefagyások...), szvl. meg lehet győzni a másik oldalról is, az elmúlt 5-6 évben jóformán semennyire nem követtem a piacot.
    Ami érdekelne: SSD (OS-t telepítenék rá), Hangkártya (erre mindig igényes voltam, szvl. EAX-7.1, stb. az nem baj ha van), relative designos ház (első persze, hogy hűtése jó legyen, de azért ne legyen otromba).

    Tudtok segíteni?
    Köszönöm előre is ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák