Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz yle_greg #99708 üzenetére

    Ez a hasonlítgatás tök fölösleges mindenütt nagyjából megoldható minden. Sosem viszem az összes cuccot, sőt az sem példa nélkül álló, hogy csak 1 obit vittem (m43-ból nem, mert ott picik az obik).
    Bár egységnyi területre minden szenzorra ugyanaz a fény esik adott rekesznél, a FF szenzor 4x nagyobb, azaz vagy nagyok a pixelek vagy nagyon sok pixel lehet és még mindig nagyobb, azaz jobban bírja valamivel az ISO-t (valamivel kevésbé fényerős obi is OK, de nem 2 Fé).
    Egyébként hobby szinten: 16-35 f/4 IS, 50-es fix, 70-200 f/4 IS+1.4-es extender és 1 FF meg 1 nagy pixelsűrűségű APS-C váz és kb. mindent meg lehet oldani (a 3 obi használtan kb. 500k Canonra, ha megelégszel a 1.4-es fixel). Persze ez tükrös vázakkal, a MILC nagyon szuper, de annyiért legyen (lehet) is.

    A 14-140 nekem úgy tűnik max. 100k környékén megy a használt piacon, szóval azt túláraztad.
    Annyiért amennyiért a Pana 10-25-öt áraztad kevesen vesznek obit, konkrétan én még soha nem vettem ennyiért még FF obit se (obikat használtan vettem min. kivétellel, vázat meg inkább újonnan vagy csak olyat amit láttam az eredeti vevő kb. kipróbált). Tény, hogy ez a gyutáv tartomány eléggé speciális, ilyen közepes UWA-normál obi nem rémlik (és a fényereje is jó még, ha átszámoljuk ekvivalensbe is).
    A 45-ös Olympus meg kb. 60-ért megy használtan, a Pana-t vsz. nagyon kevesen veszik e-miatt...

    Használt árakon türelmesen vadászva sok mindent be lehet szerezni, kipróbálni és ha nem jön be tovább adni. A Pana FF ezen okból valamelyest hátrányból indul.
    A hasonlítás végtelen mocsarában kár elsűllyedni, inkább használni kell és majd bejön vagy nem.

Új hozzászólás Aktív témák