Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    válasz padi68 #87023 üzenetére

    Jó gép, illetve a GX80 is az. Azt kell eldöntened, hogy okoz-e problémát, ha Lightroom vagy ahhoz hasonló programmal húzogatnád a csúszkákat, illetve hogy mennyire fontos a videó?

    Olympusnál meg van a lehetőséged, hogy a Viewerrel pikk pakk előhívd a képeidet, az esetek nagy részében tök jó, szemnek tetsző színekkel, Pananál ilyen nincs. Ott egy picit többet kell a gép előtt ülni, kitapasztalni a dolgokat. Ha később nagyobb objektíveket tennél a gépre, nem árt, ha van hozzá markolat, az Olympushoz van. A keresője egy fokkal jobb, bár a másik gépnél is használható kategóriába esik.

    Pana oldalon ott van viszont a sokkal jobb videózási lehetőség illetve a kit kiszereléseket nézve, a 12-32-es objektív jobb annál a Zuikonál. Akksija (kikapcsolt állapotban) tölthető powerbankról. Bár az Olympus képstabilizátora is több mint elég, a Pana DUAL IS rendszere jobb, amennyiben olyan objektíveket vásárolsz hozzá.

    (Ha Olympusra esne a választás, én inkább azt javaslom, hogy legózd össze a gépet és az objektíveket külön-külön. Szerintem a pana 12-32 mehetne rá, illetve a telét nem feltétlenül venném meg, egy Sigma 60mm-es talán jobb lehet a tánchoz, (mivel nem mindig van elég fény és mozogni is szoktak közben :) ), oda a nagyobb fényerő jobb lehet.)

Új hozzászólás Aktív témák