Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz ROBOTER #5811 üzenetére

    Ennek a nagy részével teljesen egyet értek, kivéve azt hogy emiatt az egy obi miatt rossz irányról kellene beszélnünk. Már csak azért is, mert nem sokkal a 12/2 és 45/1,8 után szerintem simán belefér egy ilyen relatíve olcsó kit obi is.

    Sokan itt a ZD 12-60, vagy minimum a 14-54-et várták, teljes joggal de biztos vagyok benne hogy idővel jönnek majd azok is, ez még nem az!! Ez egy sima belépő kit obi, egy egész rendszert meg nem az ilyenek alapján ítéljük meg. :N
    ( fényerős fix obik terén a m43 eleve sokkal jobban áll már most is, mint a 43 szóval a rossz irány az azért elég relatív :) )

    Ezt az obit alapvetően nem nekünk szántánk, nekem se lesz soha ilyenem, hacsak nem a későbbiekben egy váz vételkor szinte ingyen hozzá nem csatolnak egy ilyet is.

    A 45/1,8 viszont itt figyel mellettem, mert a fényerő igenis számít. :)

    És igen, az f/6,3 szerintem is pofátlanság. És igen, a kontraszt AF-et is teljesen hazavágja kevés fényben a gyenge fényerő. Sőt a kereső képre is nagyon negatívan hat. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a legtöbb vevő első találkozása egy ilyen géppel egy közepesen szarul bevilágított üzletben történik akkor ez egy kifejezetten előnytelen tapasztalat lesz (zajos, szaggató keresőkép tele végén).
    Plusz ha belépő kis méretet kereső júzer meglát egymás mellett egy E-PM1 + 12-50/3,5-6,3-at meg egy GF3 X 14-42/3,5-5,6 zoom palacsintát akkor.. :U

    Ettől függetlenül sokan fognak annak örülni ha majd akciósan kitben olcsón kapnak ekv. 24mm meg átlagon felüli közelpontot. :)

    A fényerőtlen ám de méregdrága M.Zuiko 75-300-ra meg tényleg nincs észszerű magyarázat, halvaszületett még az ötlet is. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák