Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b.vr

    őstag

    válasz vendingo #32619 üzenetére

    Nekem az Oly 60/2.8 van, nem olcsó (de nem is hiper-drága), és nagyon jó. Prohardveren is van róla teszt, vagy pl. Robin Wongnál találsz szép terep-képeket is (a "szokásos" Kuala Lumpur Butterfly Parkban, szóval nem itt a szomszédban :) )

    (A Pana 45 makrót nem próbáltam, de az amúgy az olynál jóval drágább)

    Viszont! A kimondott makrózást meg tudod úszni jóval olcsóbban is, merthogy szerintem úgyis azt fogod tapasztalni hogy ezt autofókusszal szenvedés csinálni - azaz egy jó minőségű adapterezett manuál makró obi is tök jó lehet. (illetve még olcsóbban más megoldások, de ezt érdemesebb a makró topikban kitárgyalni)
    Persze a natív m43 obinál ezek jóval nagyobbak és nehezebbek lesznek (és amennyire akkoriban utánajártam, az igazán csúcs manuál makró üvegek sem túl olcsóak, meg itthon nem is annyira egyszerű beszerezni, de ebben majd a manuálos vagy a makrós topicban biztos segítenek)

    De állvány (a manuálfókusz miatt) kelleni fog (vagy az e-m5 és tsa. stabilizátora) , de így megnyílik a lehetőség a fókusz-stacking előtt (még tavasszal tudtam egy dögnehéz állvánnyal tesztelni a kertben egy délutánt, pedig nem voltak ideálisak a viszonyok, de ez (legalábbis virágokon) tök jó technika. Lassan majd célegyenesbe fordul az én állvány és makró-sín projektem is)
    No meg persze sok fény kell és kevés szél - de ez már nem m43-specifikus, hanem úgy általában igaz :)

    "Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák