Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • yle_greg

    tag

    válasz lugosi #100692 üzenetére

    Hihi, pont ket olyan irtal amiert nem szeretnek penzt kiadni. A 20/1.7 -rol mindenutt jokat irnak, de en sokat videozok, es arra a celra hangos es lassu benne az AF.
    A 45-150 meg szerintem ilyan lenne nekem, mint a legelso kit obim: majdnem jo. :-)
    De ne erts felre, nem akarom ocsarolni ezeket az obikat, hiszen teljesen jok arra a celra amire megalkottak oket. Szerintem nincs rossz obi, csak mas es mas felhasznalasi kor.
    Csavarokbol is van 5.6, 8.8, 10.9, 12.9, meg ritkan meg 14.9 is, ha a nagyobb automatikusan jobb lenne, nem gyartanak "gyenge" 5.6 -ost. Szoval az obik kozott sem minosegi, hanem felhaszbalhatosagi kulonbsegek vannak szerintem. Ha az ember tobbre, vagy masra vagyik, akkor johet a csere.

    A gepet egy 12-45 -el vettem, es jo volt, de nagyon hianyzott, hogy hosszabb legyen. Ezert aztan eladtam, es egy 14-140 lett helyette, ez azota is megvan. Aztan pesze alul is keves volt, meg felul is, ugyhogy gyujtogettem a penzt, pl. nem vettem cigit (ebben rengeteget segitett, hogy nem dohanyzok) es az igy megsporolt penzbol lett Oly 9-18, meg Pana 100-300. Aztan az Olyt is eladtam, es lett a 10-25, ami azota etalon. Neha bevallalok plusz melokat, marciusban igy lett egy Pan 35-100 f2.8, amit most el fogok vinni a hetvegen egy kirandulasra. Nalam lesz a 14-140 is, mert az kenyelmes es mindenre is jo. Az a gond, hogy csaladdal megyek, ergo fotozni nem lesz eleg idom, apa gyere mar, apa vedd ki a zsakbol az akarmit, hol a terkep, hol a szunyogirto, tedd mar le a gepet es segits. Ehh. Nalam lesz meg a Mitakon 25/0.95, mert nagyon szeretem (el kene adnom, csak tulsagosan a szivemhez nott). Meg nalam lesz a Laowa 7.5 de lehet, hogy elo sem fogom tudni venni, ha a csaladnak nincs kedve osszegyulni csoportkepre, akkor pukkadjanak meg.

    A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)

Új hozzászólás Aktív témák