Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz aginor #100680 üzenetére

    Pixinfos teszt alapján a 8-25 valójában f/2.4-ről indul, azaz még kicsit fényerősebb is mint a Pana 8-18.
    Viszont elektronikusan korlátozva van a max. rekesz, hogy fix fényerős lehessen (meg ettől nagylátó részen jobb is lesz a rajza).

    #100671 jaanoo89
    A 8-25 a 9-18-nál egy sokkal jobb obi mint azt az ára is tükrözi. Fényerősebb, a nagyobb gyutáv átfogás miatt univerzálisabb, jobb a közelpontja stb. stb.
    Ahol szinte egyáltalán nincs fény (pl. barlangban) tök mindegy a fényerő, mert úgyis mesterséges fény kell. Ide meg mivel nem igazán vannak merőlegesek vsz. a halszem is elég lehet (esetleg minimális defish ha kell).
    A 9mm-es Pana teljesen nyitva kompromisszumos lesz az eddigi tesztek alapján lehet rekeszelve sem fogja elérni a 8-25 élességét, de ahol az kell, hogy kicsi legyen meg kell az extra fényerő a 8-25 nem alternatívája. Ami alternatíva lehet az a Laowa (e miatt nem is szállhat el nagyon az ára), de éppen az sem olcsó...(és a Panát kicsit jobbra várom).

    #100665 yle_greg
    A jó minőséget még az Alin is meg kell fizetni és ebben a méretben már simán lehet 10k nagyságrendileg és több is kellhet belőle (ND, valami védő tip. stb). Nekem ezekből több méret is van, 55mm meg egy sem...

Új hozzászólás Aktív témák