Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    Ma megjött az OM-1-em amit át is tudtam venni (csak a váz, minden más pl. az ajándék pótakku az utólag jön).
    Valamiért az akku totál üresen érkezik, annyi energia nem volt benne, hogy bekapcsoljon a váz vele. Mivel a töltés helyből 2.5 óra (vagy első alkalommal lehet több is), sok időm nem maradt a próbálgatásra. Az akku térfogatra kb. mint az LP-E6 (a legtöbb Canon gép akkuja), kicsit szélesebb, de rövidebb, szóval nem egy kis darab.

    Már az E-M1-el is eljátszottam amíg beállítottam, itt meg jóval több lehetőség van. Az akku nagyon jól bírta a nyüstölést. Nekem tetszik az AF-on gomb, fókusz pöcök meg a kicsit Canonos menü, bár az igazi akkor lenne, ha lenne egy harmadik tárcsa, hogy ne csak horizontálisan lehessen így navigálni (a két tárcsa csak a menü oldal közti lépés és ugrálást tudja), hanem vertikálisan is (tényleg annyi minden állítható, hogy földi halandóknak képtelenség megjegyezni). Az akku jól bírta, vsz. nem túlzás a sok expó.
    A fókusz nagyon kevés fényben is stabil, bár ilyenkor csak kontrasztos dologra áll rá gyorsan. A videónál nagyon szép a fókusz átállás (mint ebben a témában laikus nagyon tetszik).
    Nekem a tárcsák túlságosan süllyesztettek, ha többet kell tekerni akkor vissza kell fogni azaz több lépcsőben megy (vsz. így védettebb, lehet ez a célja).

    Amivel gondom volt az az UHS-II kártya (Sony SF-M Tough SDXC 64GB). Két teljesen azonos és új ilyen kártyával stabilan fagyott az expo utáni íráskor. Nem tudom, hogy a formázás vagy az, hogy kivettem és visszaraktam majd mindkét kártyára mentést beállítottam vagy valami más de megoldotta, azóta semmi gond nem volt vele.
    Remélhetőleg holnap du. meg a hétvégén több időm lesz próbálgatni, meg rendes fény is lesz hozzá...

    Throme
    Már most is elég drágák ezek a cuccok, ha tovább növelik az árát vsz. ki fognak kopni a vásárlók...

Új hozzászólás Aktív témák