Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Visszaolvastam, de nagyon kusza a kép:
Szeretnék egy Kodak Z981et lecserélni valami újabbra. Lehetőleg Panasonic-ra.
60-80eFt között mit ajánlotok, ami bridge-kompakt?Más:
Ballagási ajándéknak keresek 30-40e között gépet.
Panasonic LZ-20 vagy Canon SX150 a jobb?Előre is köszi!
-
zümzümm
senior tag
válasz
Des1gnR #30795 üzenetére
Egy kis apróság a döntéshez. Tudom hogy fényképezőgép és nem kamera, de hát akkor is...
z981
sx130A kodaknál majd hallani fogod a borzalmas és kiábrándító kerregő hangot, amit főként nem is a zoomolásnál, hanem a fókuszálás közben ad ki.
Az sx130 esteében pedig... semmi ilyesmit nem hallani, ráadásul a zoomolás közben mind végig fókuszban marad -
Des1gnR
őstag
Nos a listába az sx130 és az S3200 mellé bekerült a Kodak EasyShare Z981 modellje.
Legolcsóbban 50k-ért kínálják újan. Mi a véleményetek róla?
Vagy inkább maradjak az előző két modellnél? Vagy ennyiért meg már jobbat is kaphatok?izomhod: nagyon szépek
-
lacy8
csendes tag
Hali
Karácsonyra vennék gépet és a segítségeteket kérném.
Az fontos lenne hogy ha már veszek hosszú távra veszem. Megbizható és tartós legyen.
Fontos hogy aksival sokat bírjon (AA) és ha lehet adjanak is hozzá töltőt + elemet (aksit).Családi képeket otthon és szabadban is használnám kirándulások alkalmával.
Árban 35-45 körül nézelődnék.
Amiket eddig néztem:
Fuji FinePix S2950HD
Fuji FinePix S3200
Kodak EasyShare Z981Ezekröl is mondhattok véleményt de ajánlhatnátok újakat is
Előre is köszi.
-
kovta23
tag
Sziasztok!!!
Érdeklődnék pár gép után. Mi a véleményetek róla? Érdemes venni?
Fujifilm FinePix S1800
Fujifilm FinePix S2950
Fujifilm FinePix S3200
Kodak EasyShare Z981
Nikon COOLPIX L120Segítsetek mit javasoltok!
-
gamek!ller
őstag
A hirhedten gyenge Z981-el....
[link] -
themebuilder
senior tag
-
Kunsztler
senior tag
Kodak EasyShare Z981
Szerintetek jó?HD képet is csinál?Azt tudom,hogy HD videót csinál csak a képet nem tudom.Előre is köszke
-
Henker2
addikt
Találtam egy ilyet a Z981-hez Ezzel mit is lehet elérni?
-
Henker2
addikt
Üdv! Nem tudom tudtok-e segiteni. Kodak EasyShare Z981 -es géphez tudtok kiegészitőket amiket itt Mo.-on meg tudnék vásárolni? Szűrőket, napellenzőt ilyesmiket? És ne külföldi oldalakat ajánljatok, mert azt én is találtam.
Köszi
-
gamek!ller
őstag
Ha minden jól megy, holnap átveszem a Kodak Easyshare Z981 -t
Remélem nem fogok csalódni benne.
-
Henker2
addikt
Na megvan a teljes lista amik közül a Fuji S5600-asom utódja kerülhet ki:
- Sony DSC-H50 = 37.000Ft
- FujiS1800 = 30.000Ft
- FujiS2500HD = 37.000Ft
- Kodak EasyShare Z981 = 39.000FtSzerintetek melyik legyen akkor?
-
csakb
őstag
válasz
Henker2 #25955 üzenetére
Sajnos 40k környékén el kell felejtened a nagyobb látószöget. Az újabb gépek képminősége nem lett érdemben jobb, csak a pixelek, és így a zaj szaporodott, illetve a zajszűrés durvult. A régebbi, kicsit komolyabb masinák 40k körül meg nem fognak sem nagyobb LM-t adni, sem hosszabb zoomot. Képminőségben sem lennének jobbak feltétlenül.
Pl. a Pana FZ50, ami elsőre eszembe jutott, de csak irreálisan magasra árazott példányokat találtam.
Vagy ha lenne Fuji HS10 elfogadható áron. De nincs. Meg erre sem mondanám, hogy képminőségben előrelépés lenne.Szerintem ne válts. 40 k kevés lesz.
Vagy tényleg marad pl. a Z981, ha neked megfelel a tesztképek alapján.
-
Henker2
addikt
válasz
gamek!ller #25964 üzenetére
Üdv! 39-ért én is be tudnék szerezni egy Kodak EasyShare Z981-et. Mikor tudsz róla nyilatkozni?
-
csakb
őstag
válasz
gamek!ller #25962 üzenetére
A Z981 már előkerült itt párszor, csak rá kell keresni:
Itt találtok tesztet róla:
Nézzétek meg a tesztképeket, és a teszt végén felsorolt riválisokat.
Negyvenpár k-ért már szuper lehet, ha nem baj az AA akkus kivitel. Érdemes kis belső ellenállású akkut venni hozzá, és esetleg egy jó töltőt is, ha nincs még.
-
UBO
csendes tag
Köszönöm a válaszokat cigam, tiszavirág és oszy!
Cigam: Kodak Z981 kilőve, az általad említett Fujifilm HS10 tetszetős, csak sajnos kicsit tartok a manuális zoomobjektívtől mennyire lehet belerázódni egy ilyenbe? (előnye tetszik h nem "zabálja" az elemet ezáltal) de tartok tőle h fater ha használni szeretné inkább leteszi minthogy élesítsen(szemüveges is) Egy hozzászólásnál felfedeztem h valaki hátrányként írja h nem kihajtható az lcd most akk kihajtható vagy sem? [link] utolsó hozzászóló panaszolta. Ha többen úgy gondolják h megéri a felárat ám legyen rágyúrok
Hasonló kategóriában kicsit olcsóbb [link] Panasonic Lumix DMC-FZ38 erről mi a vélemény?
Esetleg még Fuji s4000ről pár szó?
köszönöm a válaszodTiszavirág
az ára jó de igazából nem ilyenre vágyomkicsit méretesebb darabra, tudom h zoom miatt romlik a kép minősége de valahogy az arany középutat keresném, köszönöm a válaszod
Oszy
köszönöm a válaszod neked is de ugyan az a problémám mint tiszavirág esetében 15x feletti zoom-t szeretnék ha kell akk 80-ért egye fene annyit még rászánok -
Sajna nehéz okosat mondani, mert ennyiért nem nagyon van más, Talán még a Kodak Z981. Viszont ha hozzádobnánk még 20-30k-t Szóba jöhet a Fujifilm HS10! Ami nem csak árban nagy ugrás az S3200-hoz képest, hanem minőségben/szolgáltatásokban is:
- 10kép/mp-es sorozat fotó teljes felbontáson (cmos szenzor!)
- kicsit nagyobb zoom (30x)
- kihajtható LCD
- raw képeket is lőhetsz.
- drioptria korrekció az EVF-en (Ha szemüveges vagy ez nagyon fontos. Szerintem, mivel szemüveges vagyok)
-
Czibor10
tag
válasz
blueye #25526 üzenetére
Nem, még eredeti, bár gondolom ez nem sokáig lesz így, valószínüleg dolgoznak már rajta..
(#25525) Dzsana: Az s1800-asra 2 prohardveres felhasználó is panaszkodott, hogy sötétek a képei, és sehogy se lesz normális, és hogy fakók a képei. Ezt tudom róluk. Szerintem érdemesebb másban gondolkodni ezek miatt, pl. canon sx130, sx210, kodak z981.
sdd2: Nincs mit. Ez képminőség terén igaz. Az ennél drágább képek már a zoomra mennek rá, emiatt rosszabbak valamivel a képeik.
-
Czibor10
tag
válasz
KatonaT #25431 üzenetére
50.000-ért az sx220 elődje, az sx210 megfontolandó. Az s1600-1800-ról írtak tulajok rosszat róla, hogy sötétek a képek, ezért tovább adtak rajtuk, úgyhogy ezeket ajánlani nem tudom.
Ami még szóba jöhet: kodak z981, esetleg samsung wb600, de mégis a canon készíti a legjobb képeket.
Most is ajánlhatnám a canon a3200-at, mert a kritériumoknak megfelel, de gondolom bridge gépek körül nézelődsz, hogy a fujikat hoztad lehetséges jelöltnek. -
Czibor10
tag
válasz
papeti01 #25362 üzenetére
fz38 (e-nél nem kapható, de [link].
fz45
Esetleg: kodak z981
Én is az sx220-at tudom ajánlani leginkább, bár nem bridge.L120-ról: szép...nem tudok róla többet, de vélemények szerint jónak tűnik és picasaweb.com-os képek között is akad pár jól sikerült alkotás.
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Ez idáig nagy megelégedéssel használt Kodak DX4330-as készülékem elhalálozott(objektív cserés lenne)
Újat vásárolnék. Visszaolvastam és a következő típusok maradtak fennt a rostán:
-CanonnPowershot SX130 IS
-FujifilmFinePix S1600
-Kodak EasyShare Z981 (márkahűség végett)
Kérdés: melyiket a három közül
Nekem a szép kép készítése az elsődleges, és legfontosabb szempont!
Videó nagyon ritkán.....
Köszi! -
csakb
őstag
válasz
Mano66 #24582 üzenetére
Az FZ38-nak egy hangyányival jobb a képminősége szerintem a kevesebb megapixel miatt. Alternatíva lehet pl. a Fuji HS10 és S2500HD, Canon SX20, Nikon P100, Sony HX1, Olympus SP-800UZ, Kodak Z981. Kicsik a különbségek ezek között, de a Pana FZ-k általában minimálisan kiemelkednek néhány fontos tulajdonságban.
-
csakb
őstag
válasz
jannuss #24529 üzenetére
Csak a miheztartás végett, itt egy vágatlan kép, ami egy 420 mm fókuszú távcsővel és 1,5x-ös crop faktorú DSLR-rel készült a Holdról, vagyis az ekvivalens fókusztávolság 630 mm:
Semmi művészi értéke nincs, csak azt akarom szemléltetni vele, hogy a Z981 676 mm ekv. leghosszabb gyújtótávolságán kb. ennyire fogja (nem) kitölteni égi szomszédunk a képet. A különbség csak annyi lesz, hogy a kis kompakttal tizedennyi részlet sem fog látszódni rajta az erőteljes zajszűrés miatt, erre készülj fel.
Ahhoz meg túl nehéz kamera (akkuk nélkül fél kiló), hogy egy adapterrel a kis Bresser távcsöved okulárjához rögzítsd.
Amúgy a mostani árán már nem rossz gép ez általános célokra, ha téged nem zavarnak az AA-akkuk.
Asztrofotózásra ( != a Hold alkalmankénti "lekapásával") majdnem teljesen alkalmatlan, csakúgy mint az összes kompakt. Állványról, szürkületben persze lehet szép és hangulatos, csillagászati témájú zsánerképeket lőni vele, csakúgy mint bármelyik kompakttal.
Alternatívája ennyi pénzért a Canon SX130 lehet, de az közel sem olyan jó fogású gép, mint ez (viszont 20 dekával könnyebb), vagy valamelyik kurrens Fuji bridge. Szerintem.
Mondjuk a Fujik idegesítő tulajdonsága újabban, hogy kispórolják belőlük már a rendes blendét is, és csak egy ND szűrőt lehet a fényútba forgatni rekeszelés helyett. -
jannuss
tag
válasz
PRO-peller #24528 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, de a legtöbb esetben, nem cipelem magammal a refraktoromat:-) ÉS sokszor vagyok úgy hogy megállok valahol és azt mondom, a fenébe ha lenne egy jó fényképezőgépem, most lelőném a holdat ... sokszor nincs, sőt ami van az is kakukk. Igy most vásárlás előtt ha már veszek ennyi pénzt kitudok préselni magamból:-)))
A nagy favorit ez lenne: Kodak EasyShare Z981 mondanál véleményt róla?
Köszönöm!
-
jannuss
tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék fotózni, és mivel érdeklődöm a csillagászat iránt, igy a holdat és a csillagos eget szeretném lencsevégre kapni:-) Természetesen tudom, hogy a kompakt gépeknek korlátozottak a lehetőségei, de ugyanennyire korlátozottak a pénztárcám lehetőségei is:-) Max. 40.000-45.000 Ft-ot tudok adni egy gépért. Ami fontos lenne, tekintve hogy a Holdacskát szeretném lőni az az optikai zoom. Mindenféleképpen 15x felett, bár a 25-30-al elégednék meg.
Ezen kívűl maximum festmények befotótzása lenne, természetesen szépen színhűen. De gondolom ennyiért ezek a masinák már tudnak egysmást.Az általam nézett gépecskék:
Fuji FinePix S2950HD
Fuji FinePix S2500HD
Kodak EasyShare Z981 *** <-eddig ez a favorit
Olympus SP-600UZÉs most jöhet a kérdés melyiket válasszam?
Előre is köszönöm!!!
-
benvolio
őstag
válasz
vitezlejszlo #23881 üzenetére
A feltételeidnek még megfelel a Kodak Z981 vagy a Canon SX130.
-
Nagya21
addikt
-
Mira0512
csendes tag
Sziasztok!
Ezek közül melyiket válasszam: Kodak Easyshare Z981, vagy Fuji Finepix S1800. Nyaralások, kirándulások, családi események,1-1 portré készítésére kellene, teljesen amatőrnek. Ajándékba szeretném. Esetleg más ajánlás max. 50 000-ig?
Köszönöm! -
laci.g
csendes tag
Szevasztok ! segitség kéne .én leragadtam a filmes chinon cm5 .nél ! most már kéne valami hasonlo de digitális ,szemezgetek a fuji s1800 és a kodak z981 tudnátok valami jotanácsot adni ?
laci.g56 -
bazsa0007
tag
sziasztok
50K-ig nézegettem pár gyártó fényképezőit. nálam számít a nagy zoom
tudtok valami optimálisat mondani nekem ami jó lehet?
sokat olvastam utána de nem győzött meg egyik se hogy melyiket vegyem:
nikon l110
fuji s1600-s1800
kodak z981 -- !! -
Szotyi25
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném gépvásárlásban! Az eddigi gépem (Olympus sp550) haldoklik minden másodikra hajlandó bekapcsolni (áramforrás lemerült) többféle ceruzaaksival próbálkoztam, sikertelenül!
A kiszemelt gépek: (edigitalos árak)
Fujifilm FinePix S2500HD digitális fényképezőgép + 2GB SD... 52.900 Ft
Olympus SP-600 UZ digitális fényképezőgép, ezüst 42.900 Ft
Kodak EasyShare Z981 digitális fényképezőgép 49.900 Ft
Nikon COOLPIX L110 digitális fényképezőgép, fekete 49.900 Ft
Canon PowerShot SX130 IS digitális fényképezőgép,... 49.900 Ft
Mint látszik kb. 50 ezret szánnék rá, fontos lenne a jó beltéri képminőség (vaku nélkül is), nem elhanyagolható a természetfotózás (geoládázunk). Nem baj ha AA aksival üzemel (A Nikon coolpix 4300-asnál sokat szenvedtem a spéci aksival, bár röhögve szebb képet produkált mint az olympus és apósom Nikon coolpix L100-a).
A fenti gépekről olvasgatva mindegyikről írtak jót/rosszat, ezért jutottam el idáig hogy a segítségeteket kérjem! Ha van személyes tapasztalatotok bármelyikről is és megosztanátok velem leköteleznétek! Természetesen más javaslatokat is szívesen fogadok.A segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.: Szotyi25
-
lajo
senior tag
Sziasztok!
Még két éve segítettetek nekem választani fényképezőgépet, és nagyon bejött a dolog (sx 100 is), ezért most újra szeretném a véleményeteket kérni.
Ultrazoomos gépet keresek (egy 10x azért legyen), 50e Ft-ig. A sok manuális beállítás annyira nem fontos, jó ha van persze, mivel már az alapabbakon is ahogy néztem lehet bőven állítgatni, a képminőség és a zoom viselkedése (stabilizátor, minőség zoommal(?) lenne fontos, és amennyire lehet a könnyebb kezelhetőség. Nem állványról lenne használva tehát a stabilizátor hatékonysága is fontos lenne.Amiket néztem:
-Nikon Coolpix L110 - ?
-Canon PS SX 130 IS - ennek a korábbi verziója bevált, nagyonis, +nagylátó
-Olympus SP-600 Ultra Zoom - ebben csak a nagylátószög a szimptikus, nem feltétel, de előny
-Sony DSC-H55 - anno a sonyk képminségre nem a legjobbak voltak ez nem tudom hogy áll most, meg ugye a memóriakártya
-Kodak Z981 - volt egy régi nagyonjó kodakom, nagylátószög szintén, de a 26os zoom mennyire kihasználható?
-Fuji Finepix S1800Ezeket találtam, ami tetszik az a (bocsi nem tudom a nevét) kukucskáló amelyiken van.
Szerintetek ezek közül a fentieknek melyikek felelnek meg a legjobban vagy melyiket húzzam ki alapból? Esetleg más fel nem sorolt?Köszi mindekinek
-
kezdő61
csendes tag
Sziasztok!
Konkrét véleményeket kérnék az alábbi két gépről:
Kodak Easyshare Z981
Fuji Finepix S 2500
Előre is köszi a segítséget.
-
andrás47
senior tag
-
andrás47
senior tag
Sziasztok!
Hasonlót szeretnék kérdezni 3 gépet néztem ki én is az
1.Kodak EasyShare Z981
2.Olympus SP-800 UZ
3.Fujifilm FinePix S2500HDA Kodak a legjobb ár,érték arányú amennyire én értek hozzá,viszont nem tudom milyen gépek,esetleg van ilyen valakinek 50-80 ezer Ft között keresek,melyiket ajánlanátok,lehetőleg azok írjanak akiknek van is ilyen gépük,és tapasztalatok,persze szívesen fogadom bárki ajánlását is,ha másik gépet ajánl nem ezek közül azt is.
.Fontos a videó is hogy jó legyen.
Köszönöm. -
Daert
őstag
Üdv.
Talán most végre tudok cserélni fényképezőgépet.
Tudnátok ajánlani modelleket?
Kompakt kellene,viszonylag nagy zoom-al, 50K-ig.
Az alábbiakat néztem ki,de nem tudok dönteni.
Nikon Coolpix L110
Fuji Finepix S1800
Kodak Z981
Vagy vegyek inkább egy 20K-s zsebfotógépet mert azzal is ugyanolyan képeket lehet készíteni? -
-
copyand1219
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni egy géppel kapcsolatosan.
Kodak EasyShare Z981.
Bármilyen tapasztalatra kiváncsi vagyok.Előre is köszönöm!
-
477il4
tag
hi!
szeretnék ultrazoom digi gépet venni.
volna egy pár jelöltem:
Fujifilm FinePix S2500HD
Kodak EasyShare Z981 (eddig ez a favorit ár/érték, de megvárom ti mit mondtok)
Fujifilm FinePix S1800
Olympus SP-800 UZ
Panasonic Lumix DMC-FZ38 (ez is kedvenc de az ára)
Nikon COOLPIX L110
Samsung WB5500 (evel is csak az ár a bajom)amit fontos tudni nem vagyok egy profi fotos csak szeretnék egy bridge gépet, amit nem szándékszom 1év után lecserélni, 4-5évig is akár szeretném használni.
a lényeg hogy szép képeket csináljon, egyszerü legyen használni, legyen auto beállítás, legyen olyanis ahol mindent tudok állítgatni ha éppen elkap a gépszij.
ugy röviden ennyi! -
redzsi
senior tag
válasz
benvolio #20998 üzenetére
Igen azt sejtettem hogy nem véletlen az a különbség, de gondoltam laikusként megkérdezem.
És a [Kodak EasyShare Z981] mi a véleményed/vélményetek? Magyar tesztet nem találtam, a ph kereső sem talált semmit.
No, közben látom a Sony Alfa 230L is már 90e ft ért vehető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest