Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Chaser

    titán

    válasz Hequila #5469 üzenetére

    Azt azért még érdemes hozzátenni, hogy látszólag normálisan működik a gép, de csendben "gyilkolhat", pl a WD vinyók érzékenyek az instabil feszekre, ezt elhalálozással szokták is díjazni egy idő után.
    Tavaly nyáron vettem egy komolyabb gépet, tápot kerestem hozzá, akkor még ebben a témakörben nem voltam képben, chief 350-est akartam, épp nem volt a boltban, talán coolermastert ajánlott az eladó srác, nem ismertem, hazavittem, itt gyorsan utánanéztem, az elektronikáját nagyon lehúzták, nézegettem mit lehetne helyette venni, véletlenül ráakadtam az FSP PNF-re, akkoriban itt nem nagyon volt ismert a PNF, jellemzően a BS szériát ajánlották. Na mondom egy életem, egy halálom, kipróbálom:D Úgy is lett, azóta minden új gépbe legalább egy 350-es PNF kerül:)
    Tegnap véletlen teszteltem az enyémet, védelmek terén...most egy 400-asom van, a venti hangja zavart, kicsit csendmániás vagyok, egér kattogáson kívül nem nagyon szeretek mást hallani netezés közben, úh venticsere mellett döntöttem. Tegnap meg is volt, kapott egy silentbladet a táp, de iszonyat kimerült voltam, úh meg se lepődtem rajta, hogy rövidre zártam az egyik tápcsatit..semmi gond, ilyet már szándékosan is csináltam anno, hogy teszteljem, most is gond nélkül ment tovább a gép újbóli bekapcs után.
    De! Voltam olyan balfax, hogy 230-as rövidzárvédelmet is csináltam:D :B Táp szétszedve, a teteje amiben a venti van mellette, ráakartam tenni / persze menet közben /, de kicsúszott a kezemből, és a 230-as ágra pottyant...hatalmas szikra, vagy inkább jó nagy elektromos ív:D..biztosítékot levágta, na mondom ennek annyi. Felkapcsoltam a biztosítékot, tápot néztem, égésnyom nincs rajta, füstszag sincs...nagyon kis pörkölődés a fedlapon, bekapcs..táp vígan megy :C
    Lehet hogy az FSP se b@xná vissza az égre a villámot, de gömbvillámot csinálna belőle és Kínába küldené át:D

    _tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

Aktív témák