Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • atesss

    addikt

    válasz z00li #44396 üzenetére

    Te is rfout -tól vetted, nem [link] ?
    Én is pár napja vettem tőle egy ilyen FSP250-60HEN-t.
    Olyan olcsó, hogy szinte már ajándék !
    És belenéztem én is, bár egyenlőre még szétszerelés nélkül, nagyon jó minőségű alkatrészek vannak benne !
    A spórolás azért látszik rajta (Csatlakozók száma, kábeleik hossza - de gondolom sokan HTPC-be veszik, egy amúgyis kis házba, ott ez ponthogy jobb is).
    A bordák se valami nagyok, de olyannyira jó a hatásfoka, hogy így is simán le lehet hűteni egész halkan. Amin még spóroltak: nincs főkapcsoló. De a többségnek ez sem kell.

    Nekem volt egy ATX3025-HEN-em is már, a nyák kialakítását azon néztem, mert ugyanaz a nyák (két nagyon apró különbség van, egy kondi meg egy tekercs pár mm-el alrébb, de ez minimális).
    A 3025-HEN-en kicsikét nagyobbak a bordák, meg van főkapcsoló, de azt nem lehet itthon kapni, és külföldön is több mint 2x ennyibe kerül (szlovákoknál, cseheknél).

    Az ATX3025-HEN és a 250-60HEN konnektorba dugható fogyasztásmérővel mérve gyakorlatilag ugyanannyit fogyaszt, egy P4 2.0 procis, régi VGA-s Compaq D500 gépben.
    De majd megmérem a 300-as FSP-ZEN-emhez képest is.
    A lenti gépen is kipróbáltam egy kis stressz tesztre: Celeron 1.7@2,1 + AGP-s HD2600XT GPU Caps Viewer-el 100%-ban terhelve + 18" MVA paneles monitorom tápja is az volt (12V és 5V kell neki, és a beépített tápja elromlott), az is fogyaszt vagy 50W-ot. Rádugtam még egy ~55W-os lada fényszórót, azzal együtt is simán ment.
    Ez szerintem a nem CPU-s (a Molexekre volt dugva átalakítóval a VGA, a monitor, és a lámpa is) ágra bőven 8A fölötti terhelés volt, tehát el lehet mondani, hogy a hivatalosnál még többet is bír a 12V1 ág !
    Ennyire leterhelve azért már megjött a hangja jobban, de annyira nem volt vészes, a Codegen és társai még üresjáratban is hangosabbak álltalában.

    A kondik többsége a legjobb minőségűek közt lévő Teapo, bár van egy másik márkájú is, ezt már nem tudom fejből.
    Ráadásul amit megnéztem a szekunder oldalon, azok mind 105 fokosak voltak.
    A primer puffer mondjuk nem Teapo, és fizikai méretben sem tűnik túl nagynak, de a kapacitását nem tudtam leolvasni felnyitás nélkül. De az biztos, hogy a 250W-hoz tökéletesen elég, nagyon jól meg vannak csinálva az FSP tápok tervezés szintjén is.

    De mivel erős aktív PFC van benne, annyira talán nem is lenne lényeges a primer puffer kapacitása. És mivel ez is asszem elmegy 110V-ról is, a PFC vezérlését, és a kondit is ehhez igazítva szerintem a 230V-on nálunk ponthogy túl is lesz biztosítva emiatt is (110V-on kétszer akkora kapacitás szükséges ugyan annak a fogyasztónak - a táp további részének - a táplálásához, részletesebben ELP "Amit a PFC-ről tudni érdemes" cikkében: [link] ).
    Remélem jó ez az okfejtésem, de majd rákérdezek a mélyvizes topicban, addig inkább OFF-ba tettem. :U

    Én hétvégén valoszinűleg szétszedem, annyira bízok az FSP-ben, hogy nem félek a gari elvesztésétől. :)
    Mivel ennek az Intel 845 chipsetes P4-es Compaq D510 SFF gépnek a belső tápja helyett fogom berakni, ha sikerül megoldani az átalakítást. Ez egy a normál ATX tápoknál vékonyabb, és alakjában is más (az egyik sarka le van vágva, mert ott van a venti) táp-ház, és ebbe próbálom bepasszítani majd.
    A hűtéstől nem félek, mert keveset fogyasztó gép, lemértem, max. 90W-ot eszik Prime95 alatt. Ha erősebb VGA lenne beleszerelve, akkor esetleg több, de ez nem egy játékra való gép, meg AGP-s, és abból is Low Profile hely van csak.
    Meg a tápnak is olyan jó a hatásfoka, hogy remélem egy csendesen járó ventivel is simán el tudja majd hűteni ebben a kisebb táp-házban is.

Aktív témák