Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #78521 üzenetére

    Én a kezdőt úgy értettem, hogy Linuxban kezdő. Itt nem számít semmilyen data science, meg SQL. Ezeket hiába tudod, ha nem régóta használsz még Linuxot, és csak az alap userfriendly DE-s megoldásokat ismered, akkor bizony kezdőnek számítasz. Ez ilyen. Mondom, ez ilyen műfaj, hogy csinálni kell, meg szokni folyamatosan. Először, mikor belekezd, nem sok fogalma van róla senkinek. Eleve az időbe telik, amíg az ember Linuxon le tudja vetkőzni a windowsos beidegződéseket, aztán jönnek ezek a userfriendly beidegződések elhagyása, mikor már az ember kiismeri magát terminálban, shellben, érti hogy épül fel a rendszer, stb.. Ez olyan műfaj, hogy még a haladók is állandóan tanulnak benne valamit, ha találkoznak új megoldással, trükkel, mert annyi minden van, hogy nem lehet sose mindent tudni róla.

    Ugyanez igaz a híres linuxos youtube-erekkel. Már éve óta ontják szinte napi szinten a linuxos videókat, és egyszerűen nem tudnak kifogyni a témákból a mai napig, minimális önismétléssel, de mindig új dologgal tudnak foglalkozni. Mindig van egy aktuális téma, egy új megoldás, új nyelv, új akármi, amiről tudnak új anyagot kitolni. redditen is mindig előjönnek új dolgok, olyanok, amikről az ember még nem hallott.

    Nekem pl. mostanában ez a Pipewire új. De pár hete a különböző shell-ek jelentéséről tanultam újat, mikor feszegették, hogy nem ugyanaz a /bin/sh-re symlinkelt shell, mint a default login shell, meg különbség van a script shell és interaktív shell között, ezeket pl. én korábban összemostam, és hasznos új infó volt.

Új hozzászólás Aktív témák