Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz jjeahh #285984 üzenetére

    24-es átlagot bírnék én is, valószínű többet is, csak én ritkán megyek síkon, így fogalmam sincs az ilyen hosszú távról. Sajna a húsvét utáni hét nekem nem jó, mert dolgozom, de lehet, hogy a nyárihoz tudok csatlakozni, ha pont jól jön ki.

    #285985 Dark Archon: most direkt megpróbáltam a Karoo-t, mert útközben még nem terveztem túrát, de működik. Komoot-tal megtervezem telefonon, az aktuális pozíciót lementem startnak, elmentem az útjaim közé, a Karoo-n pedig aktív ride közben kiválasztom, hogy út hozzáadása, lefrissítem az útjaimat, az átszívja a Komoot-ról a friss utat, majd berakom az út követését, és már lehet is menni.

    Régebben a Karoo tervezőjével terveztem utat, de nagyon macerás, meg az a baj, hogy az útburkolatra tud tervezni, nem pedig kirándulás típusra. A Komoot-on meg ott a túrázás, ami tipikusan nekem való, kis forgalmú utak, bringautak, gravel, és a nyugis kirándulás a cél, és ha azt választom, akkor nem visz ki a kocsik közé, csak ha elkerülhetetlen. Ha meg országútizni akar az ember, azt választja.

    Ha tudod, próbáld meg visszaküldeni. Egyébként én nagyon javaslom a Karoo-t, de tényleg várd meg a 3-ast, szerintem 1-2 hónapon belül kijön. Az talán tovább is bírja.

    Zárójelben az akkuidőről: fél éves a készülék, nekem 3 szenzor van rajta (hr, cadence, speed), megosztott mobilneten lóg végig és live trackingel, 50% fényerő (ez napsütésben is elég napszemüveggel), és nettó 8 óra használat után szokott ilyen 30% környékén lenni, amikor töltőre dugom. 10 óra szerintem kijön belőle, de ha az ember benyomja az energiatakarékost (amikor lekapcsolja a kijelzőt ha nincs navigációs esemény), akkor több is. Én így heti egyszer szoktam tölteni, ezen a héten is pont 8 órát mentem. Szeptember óta soha, egyszer sem éreztem azt, hogy izgulnom kéne az akku miatt, és lazán elindulok 40%-al egy 2 órát útra.

    Az új 3-as verzió szoftvere meg elvileg ugyanaz lesz alapból, mint a mostani 2-esé, mert ez így volt az 1-ről 2-re váltáskor is. Egy ideig futott a kettő egymás mellett, aztán a 2-esre érkező funkciók már nem jöttek az 1-esre, mert ahhoz lassú volt a hardvere. Azt mondják, hogy a Garmin edzésprogramjai sokkal jobbak, de monitorozásra a Karoo is jó (bevallom sose próbáltam az edzésprogramjait, ha vannak is egyáltalán). Nálam van egy HR/Cadence lap, amin az összes edzés szempontjából releváns adatot látom, aztán van egy, amin szinte minden adat fent van, meg persze a térkép, és még egy extra domborzati előrejelző lap is, ami ugyan csak akkor működik, ha van berakva navigálandó út, de akkor viszont nagyon jó, hogy ismeretlen környéken messze előre látom, mi várható domborzat szempontból. A mászásokat meg eleve élőben mutatja (ezt még tervezett út nélkül is), méghozzá domborzati adatokkal, ha meg van tervezett út, akkor mindig mutatja, hogy hány km múlva jön a következő, milyen hosszú és mekkora szint. Az a legjobb, hogy így nem érzem magam elveszve, bár azért jó lenne egy "áttekintés" gomb a térképre, ami kizoomol, és egyben látom a tervezett utat, rajta az aktuális pozícióm, mert bár meg lehet csinálni ha rányomok az unlock gombra, majd két ujjal kizoomolok, megnézem, majd visszazoomolok és utána lockolom a térképet, de na, menet közben ez azért macera. Ilyen apróságokat hiányolok amúgy csak.

    #285986 parandroid: köszi, ez így korrekt, csak a komoot-os linkhez így be kell jelentkezni, csak szólok. Bár mondjuk az amúgy sem árt az út letöltéséhez.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák