Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz bulikavagyok #134685 üzenetére

    Elvileg most nyáron kiderülnek a pontos paraméterek a Bosch legújabb motorját illetően.

    Én kb 7-8 éve követem nyomon az elektromos kerékpárok fejlődését, tudom, hogy miről beszélsz. :)
    Kezdetben sok volt a kompromisszum, de ma már ez a technológia simán a fejére nőtt a hagyományos hajtásnak.
    Nyilván mindig megmarad a hagyományos hajtásrendszer is, de gyakorlatilag a mai, modern pedelec rendszerek rárúgták az ajtót a klasszikus értelembe vett kerékpározásra. Ez van akinek tetszik, van akinek nem. Én úgy vettem észre, hogy 2 kategória rajzolódott ki az elmúlt években, azok között akik ezt az egészet ellenzik. Az egyik csoport pusztán elvi kérdést csinál belőle, számukra a kerékpár kizárólag emberi erővel hajtott járművet jelent, elismerik, hogy az e-hajtással hatékonyabb a bringa, azt is elfogadják, hogy ennek megvan a maga létjogosultsága, de az ő elveikkel ez összeegyeztethetetlen, hiába profitálnának ők is az egészből, hiába maradna meg a sport is számukra, értik az egészet, de ők úgy vannak vele, hogy inkább mennek lassabban, kevesebbet, de azt kizárólag a saját erejükből. Ez amúgy egy abszolút elfogadható álláspont. Ide sorolnám azt a gondolatot is, hogy nyilván az e hajtás bonyolítja a kerékpárt, ami plusz hibaforrást jelenthet, ettől is sokan tartanak.

    A másik kategória már kevésbé tolerálható, ők az úgynevezett sértett kerékpárosok. :) Ők általában csípőből elutasítják az egészet, anélkül, hogy egy betűt is utána olvastak volna, még azt sem tudják, hogy működik. A személyeskedéstől, sértegetéstől sem riadnak vissza, csakhogy igazolják magukat. Őket leginkább az zavarja, hogy gyorsabb vagy náluk. Egyszerűen frusztrálja őket, hogy egy koca kerékpáros adott esetben ugyan azt vagy akár kicsit többet is tudjon fölfelé, mint ő a superman. :D Ez a csoport a hatalmas egóval rendelkező kerékpárosok csoportja, illetve a tudatlanok csoportja.
    Kár vitába szállni velük, ez az embertípus nem meggyőzhető, valószínűleg az élet egyéb területén is elég makacs, jobb elengedni.

    Saját véleményem az, hogy ha nem versenyző vagy, vagy nem egy olyan ember aki az életét a kerékpáron tölti, akkor az e-bringával csak nyerhetsz. eMTB kategóriában meg aztán különösképpen!

    A telópumpálásra visszatérve, fújd 10psi-vel feljebb mint amit szeretnél bele fújni, kb annyi vész el, mikor leveszed a pumpát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák