- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
Hirdetés
-
Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
ph Az ASTRIA 600 ARGB ráadásul a hűtési teljesítmény szempontjából sem szégyenkezhet.
-
Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
it Egyre nagyobb probléma az AI hallucinálása – most az osztrák adatvédelmi hatóság veheti elő a ChatGPT miatt az OpenAI-t, alapvetően a GDPR megsértése miatt.
-
Saját Redmi Note 13 Pro+ a világbajnok focicsapatnak (és indiai rajongóiknak)
ma Argentína nemzeti válogatottjának mezével díszítik az új Redmi különkiadást.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
Nekem se lenne bizodalmam egyikhez sem. Elvileg, ha bekukkant az ember mondjuk a Rialto-ba, vagy a Venezia-ba, és látja a digo fejeket, meg lehet próbálni, Fura módon az olaszok bárhol a világon konstans minőségben nyomják a gasztrót, de valahogy az osztrákok elrontják őket. Bécsben sincs jó olasz hely, mindegyik lekurvult az osztrák szintre...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
vendingo
veterán
válasz ronin s8 #7754 üzenetére
Egyik ismerősöm 8 azaz nyolc kanál cukorral issza a kávét.
Másik cimborám: Delonghi, 1.5 decis kávé, bele tej, completa, sűritett tej, kakaó por, 2 kanál cukor.
Mire végez az elkészítésével, frankón kihűl, utána fél perc mikrózásNézni se bírom... Gyorsan húzok is egy LP-t, hogy elfelejtsem.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
hifis50
csendes tag
Abszolút egyetértve azzal, hogy mindenki úgy igya a kávét, ahogy neki a legjobb, azért egy saját tapasztalat arról, mi van, ha mégis erőltetjük a tej - cukor nélküli fogyasztást. Engem a paleo diéta hajkurászott bele az "üres" kávé fogyasztásba, mert az adalékok ugye itt tiltottak, de a kávéról nem akartam lemondani. Lényegében ez a felállás vezetett a home barista üzemmódba, mert az hamar kiderült, a meglévő automatából nagyon nem ok így a kávé. De a jól elkészített eszpresszót is szokni kell, ha előtte évekig tejes cukrot ittam kávé ízesítéssel. Már az elején is iható így a kávé, de nem mondanám, hogy húde finom volt. Kb 1 hónap után kezdtem azt érezni, hogy nem is olyan rossz. Most meg néha próbálom pici cukorral, de nem jobb, sőt, mint natúrban. (Ebben persze benne van, hogy édeset már csak max. gyümölcs formájában eszem, tehát az ízérzékelésem is valószínű módosult. Egy fagyi vagy egy sütemény most nagyon tömény íz nekem.)
Szóval az egészből a lényeg, ha valakiben nagy a buzgalom, hogy de mégis natúr presszó kell, lehet, hogy valamennyi kitartás után érik meglepetések. -
jolti
senior tag
válasz hifis50 #7757 üzenetére
Én már nagyon régóta próbálom cukor nélkül, de nem megy. ( Mellesleg eszméletlenül durván édesszájú vagyok! Nem is tudom, hogy volt-e nekem valaha olyan érzésem, hogy túl édes valami. )
Egyelőre túl drága kávéra nem futja, hogy esetleg amiatt lenne rossz érzésem, hogy vétek cukorral inni.
Meg mondom, ez már leredukálódott kb. 1 közepes kockacukornyi mennyiségre.
Az meg kell hozzá, hogy kiérezzem a kávéból, hogy szárítás közben milyen lábápolót használtak a gereblyések! -
-HajTömeg-
őstag
Illyből melyiket ajánljátok?
Testvérem állandóan azzal jön,hogy illyt igyunk,illyt !
Egyet veszek neki, hadd igya ha jön.Alias: Júzer error
-
ronin s8
senior tag
válasz hifis50 #7757 üzenetére
Ízlés, iskolázás, és szokás kérdése minden.
Az az étterem, ahol hétköznaponként ebédelni szoktam, nagyon jó konyhát visz, bár kicsit az ún. "magyaros" irányba tolódott el. Sok a pörkölt, főzelék, gulyás, stb. Nagyon ügyesek a szakácsok, jó a hangulat, szoktunk beszélgetni receptekről, miegymásról, több éve oda járok.
Időnként a buggyant tulaj fejébe beleáll egy balta, és tavasszal, ősszel tart egy-egy wellness-fitnesz hetet. A környékbeli irodákból ilyenkor megszaporodik a sok hipszter, éppen fogyizó ribanc, akik úgy kajálják ezt, mint gyöngytyúk a taknyot
Namost ilyenkor jön a lencsefasírt, bulgúr-valami, csirkehülyeség, és a sok szójanővérnekhogybefostam.
Ez még nem lenne baj, mert marad bőven jó kaja még az étlapon, és azon kívül, hogy azon a héten nincs csülökpörkölt és kacsa, meg a többi jófajta élelmiszer, egész tűrhetően elvegetálok ott. De amit már évek óta észrevettem, hogy ilyenkor a fiúk elfelejtenek főzni! Kicsit kevesebb bors, só, kicsit kevésbé van megpörkölve a sült. Valahogy minden olyan rossz értelemben sterillé válik, olyan "újhullámos" lesz.
Aztán ahogy elmúlik ez a hét, gyorsan visszaáll minden a normális kerékvágásba, és az ízek is helyreállnak.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #7760 üzenetére
Úgy tudom, szemes Illy-ből csak egyféle van. Kapszulásból van több.
Ajánlani én biztos nem ajánlanám, mert igencsak résen kell lenni, hogy finom legyen belőle a kávé, de ha veszel belőle, nézd meg a lejáratot, minél frissebbet keress."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #7760 üzenetére
Szerintem felejtős. Szerezz egy illy-s dobozt és töltsed meg rendes kávéval. :-)
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #7764 üzenetére
Ezüst doboz rajta piros kocka illy felirattal.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #7764 üzenetére
Lehet, hogy most már van többféle is...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #7767 üzenetére
Nekem a képek alapján szénné van égetve a normál pörkölés is, akkor milyen lehet a setétperkelés...
[ Szerkesztve ]
-
hifis50
csendes tag
válasz -HajTömeg- #7760 üzenetére
Azért a paleo mozgalom az általad jelzettnél szofisztikáltabb valami. De ahogy sok minden mást, ezt sem kötelező sem követni, sem figyelni, sem tudni róla, mi ez valójában.
(Nekem, lekopogom, csak a már nagyon szükséges, és előtte mindig sikertelen fogyás miatt került képbe. Egyenlőre működik. Sokaknak, ahogy olvasom, ennél komolyabb zűrökön is segít.)[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz -HajTömeg- #7768 üzenetére
Ugyan az mint a lavazza, segafredo és társaik.
Nekem nem ízlik, max ha tényleg semmi nincs sehol, akkor megiszom.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
ronin s8
senior tag
válasz vendingo #7774 üzenetére
Hát nem egy jó kávé, az biztos! (mert ugye az a jó kávé ronin s8 szerint, amit szokásos odafigyeléssel jóra lehet főzni ), de nem is rossz. A másik kettővel nem érdemes kísérletezgetni, csak pénzkidobás.
Én csináltam már jó Illy-t kisdobozosból, ami a másik fórum szerint eleve lehetetlenség,
Olyankor azért valami élvezhető, marcipános - csokis - közelebbről nem meghatározható jurópien ízvilágot mutat."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Hami33
aktív tag
Sima piros illy nem rossz csak oda kell figyelni ,mert szereti a hőt. Crema nem sok ,de szerintem finom kakaós,mandulás klasszikus kávé. Nagyon gyorsan romlik!!! Kicsi adagokban kell csomagolni,mert pár nap alatt gyengül a minősége. Most a sok lucaffe után Hausbrandt oro casa van csapra verve,nem rossz ez is igazi édes kakaós klasszikus. Lucaffe kávék eddig a nagy kedvenceim. A classic és piccolo&dolce mr.exclusive keményebb dió ,de nem rossz az sem.
[ Szerkesztve ]
-
hifis50
csendes tag
válasz -HajTömeg- #7772 üzenetére
Nyilván nem. :-) Az alul felül-t összecseréltem. Bocs.
-
bl4ze
veterán
válasz ronin s8 #7775 üzenetére
A másik szerint lehet, mi szerintünk sem lehetetlen [link]
A HORECA mellett a dobozost is vallattuk, írunk is róla :
"A tesztre összehasonlításképpen érkezett még 250g-os konzerves kiskereskedelmi csomagolás is, érdekesség, és a legendák eloszlatása végett, hogy a bolti és a HoReCa csomagolás tartalma megegyező. Ezt sikerült nekünk is megállapítani, hogy ugyanaz a kávé van benne, de az eltérő csomagolástechnikának köszönhetően a HoReCa kiszerelés frissebben tartotta a kávébabokat, ezáltal jobb eredményt tudtunk vele elérni, mint a kis kiszerelésű változattal.".:. bl4ze .:.
-
HÁZIGAZDA
zolnagy, And06, blaze: nektek volt már mokador pepita pod-os gépetek. milyen minőségű kávét készít? mondjuk egy illy kapszuláshoz vagy egy nespressóhoz képest? vagy akár egy gaggia classic-hoz képest, hogy én is el tudjam helyezni a képzeletbeli skálán.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
MODERÁTOR
Eddig minden espressot cukorral és egy kis tejjel tudtam csak meginni egészen addig amíg nem kóstoltam meg a madal, a my little melbourne és a t&p kávéit Úgy éreztem ezeket csak elrontani lehet a cukrozással. Barátnőm ált. lattét v capuccinot iszik, legutóbbi kávézáson már egyáltalán nem tett bele cukrot.
-
ronin s8
senior tag
A másik fórumon mindenki azon rugódzott, hogy a kisdobozosban más kávé van. Emlékezz csak!
Ott az a vélemény körvonalazódott, hogy nem isi lehet rendes espresso-t készíteni a kicsiből.Én viszont úgy tapasztaltam, hogy lehet. Sőt, tulajdonképpen a nagydobozosból még itthon nem is ittam jót.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
vendingo
veterán
Úgy alakult, hogy nem Bécsbe, hanem Győrbe az árkádba megyek. Ott van valami ajánlott kávézó?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HÁZIGAZDA
peldzsok little flowerből eltűnik a kakaó, ha gyorsítva tépem le, helyette tényleg valami virágos, enyhén mézes, nagyon enyhén savas dolgot kapok. így is jó, sőt, jobbabb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
And06
aktív tag
én az irodában még használom. a gaggia-mazzer duó 2 nagyságrenddel jobb kávét csinál. ez az első PODos gépem, igy a kategórián belül nem tudok nyilatkozni. számomra az iható espresso kategóriát hozza, jobbat mint amit a kantinban csinálnak a HXes gépen, 1/5 áron, de az otthon elérhető szinttel nem összehasonlitható. a gép elég massziv, a POD tartó része teljesen jó, állitható. múltkor tettem fel róla videót. a gőz részét nem használom egyáltalán, egyszer ki lett próbálva még otthon, müködött. (azóta amúgy valamiért nem müködik, de nem foglalkoztam vele, mert csak kávét főzök rajta.) a legnagyobb bajom vele, hogy bármelyik PODot használva mm vékony cremát produkál. szétszerelni nem fogom amig müködik, mert macerás, és nem is értek hozzá
még a gőzhöz annyi eszembe jutott, hogy a gőz úgy müködik, hogy nyomva kell tartani a gombot a gép bal oldalán, a jobb oldalon meg tartani az edényt, tehát nem a legkényelmesebb. de ez számomra nem szempont.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
-
bl4ze
veterán
-
t256
őstag
Lassan kidobom a kukába a 7000 forintos Dyras kávéfőzőt.
Ma reggel ugyan sima kis méretű fazékban csináltam egy adag török kávét. Fényévekkel jobb, mint az olcsó kávégép.
Az áldozat Segafredo Espresso Casa frissen darált kávé volt. Nagyon finom csokis íze lett, amit a gép eddig eltitkolt.
Egyenlőre rendeltem egy Bialetti Moka Expresst, várom az értesítést, hogy mehessek érte.
Lehet rendelek egy Dzsezvát is.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Pé
senior tag
Urak! Lassan belevágnék egy jobb kávéfőző-daráló párosba. A mostani Saecoval belecsöppentem a minőségi(bb) kávézásba, megtetszett, de most szeretnék tovább lépni. Valakinek esetleg valami eladó ?
Kb. egy PID-es Gaggia Classic + valami jóféle daráló érdekelne. Köszi -
vendingo
veterán
Voltam Győrben az árkádban.
Végignéztem hol milyen gépekkel dolgoznak, az alapján választottam kávézót.
Kértem egy dupla presszot, kapásból belelapátoltam 4 púpos kanál cukrot és ráöntöttem egy deci tejet, hogy iható legyen.
Asszem egy darabig elment a kedvem az idegen helyeken való kávézástól.
Még most is marja a gyomromat, olyan keserű volt.....Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!