Hirdetés
-
Tényleg jön a The Thing: Remastered
gp Egyelőre nem kaptunk megjelenési dátumot, de elvileg még idén megkapjuk az új változatot.
-
Új Reno12 modellek is érkeznek
ma A Reno12 Pro mellett belépő ajánlatokkal is készül az Oppo, a Reno12 F 4G-s és 5G-s verzióban is elérhető lesz.
-
Pénzt akar a WhatsAppból a Meta, az AI majd segít
it Új AI-eszközöket kapnak a cégnek, a Meta célja, hogy több bevételt szedjen ki a WhatsAppból.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
válasz tariattila #13101 üzenetére
Mekkora király vagy! Külön kávékonyha?
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
tariattila
veterán
válasz ronin s8 #13102 üzenetére
háttőőő ez ilyen félig nappali, fal túloldalán a konyha... semeddig se tart kialakítani...
hozzáteszem nem én akartam!... az asszony kitiltott a konyhából kávéstól/gépestől mert azt a kis pultfelületet is 80%-ban bitoroltam
ha harc hát legyen harcnem tudom még, hogy beengedem-e kávézni.... lehet elég egy lyuk a falon ahol átspriccelem a tejeskávét
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Urak!
Ne beszéljünk már hülyeséget szegény kezdőnek.
(mondjuk neki is megmondtam hogyan gőzöl a Twin 2x legalább + van PDF használati utasítása is)Baby Twin gőzölés : [link]
16-ik oldal
"Milk frother version: 1 With the machine ready to deliver coffee,
convey the pipe over the drip tray (12),
open the “Hot water/steam” tap knob (25)
for a few seconds so to let the remaining
water come out of the steam pipe; after a
few seconds only steam will come out.
2 Close the steam/hot water tap knob (25)."Szóval a gőzgomb megnyit, a gőz bojler (termoblokk) beindul lehet hallani a kattogást-mozgást. És hamarosan jön a gőz. Amikor nem akarunk már gőzölni akkor a nagy gőzgombbal elzárjuk. Ennyi.
Ezen nincsen külön gőz kapcsoló már, a Twin-en.[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
-HajTömeg-
őstag
Pid nélkül szinte mindenki szív a gaggiák felfűtésével.
Az jutott eszembe,hogy hűtőcsapolás helyett, nem megoldás,ha csapolás előtt 1percre kikapcsoljuk a gépet?Alias: Júzer error
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #13111 üzenetére
ezzel nem érsz el semmit. a fütőszál ugyanúgy nem megy bekapcsolt állapotban sem amig nem esik le a hőfok a termosztát foka alá
-
ronin s8
senior tag
No, visszatérve a Giotto vs. Gaggia témára, tény, hogy a GC-kal is tudtam elfogadhatót főzni a Pelliniből, viszont csak egy meghatározott tartományban, ami elég szűk volt (95-97 fok), és csak nagyon tömény ristretto formában. A Giotto-val ellenben az előbb is jót (értsd uncsi, de ihatót) húztam szinte csukott szemmel. Ennyi a különbség a Giotto javára. És ez nem kevés.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bl4ze
veterán
Kapucziner : Hawaii Kona V2 : az előző Kona kóstoláskor jeleztem Jánosnak, hogy egy picit világosabbra pörkölve lehet több lenne az "anyagban" , és János húzott egy kört belőle, mely világosabb lett.
Mára már elég jól pihent a pörkölmény, így reggeli próba már nyugodtabb lefolyást adott, a crema is mutatta szelídült már : a világosabb verzió érezhetően savasabb, és a gyümölcsök is komplexebbek, teltebbek.
Nagyon kellemes így a Kona, tetszik !.:. bl4ze .:.
-
mutyi
őstag
Srácok segítségre lenne szükségem.
Tegnap szétkaptam a Graef cm800-at,hogy kitakarítsam, persze semmi értelme nem volt, hisz 3 napos, de úgy voltam vele miért ne.
Szóval semmi mást nem csináltam csak levettem a kávé tartót, kivettem belőle a közepén azt a kis lyukas valamit meg levettem azt a részt amit tekerni kell a finomság végett.
Kitakarítottam a dolgokat és visszatettem rá a tekerős részt meg bele azt a lyukas valamit és a kávétartót.
A probléma az, hogy azóta gyakorlatilag rosszul darált, most próbáltam reggel és egyből láttam hogy tök durvára darálta meg a kávét.
Párszor szétkaptam meg össze és nem változott semmi.
Az eddigi 9-10-es finomságon tök durva a darálmány és ha levettem a teljesen finomra,akkor már semmit sem darált, benne maradt a tetején minden babszem.
Most megint szétkaptam és teljesen ki is porszívóztam,de azóta nem indítottam be,mert már így is vagy 4-5 kávényi kávét dobtam ki a kukába csak emiatt.
Nem tudom mit csinálok rosszul, elvileg egyértelműnek kellene lennie hogy hogyan rakom össze,de valami mégsem kóser és kezdek ideges, frusztrált lenni. -
cekkk
veterán
Én is így jártam
Amikor a felső részt levetted, abba volt a daráló mások része amit nem mozgat a gép, és ilyen kallantyú van rajta.
Vedd le megint ezt a felső részt, vedd ki azt belőle, te vissza majd forgasd el, úgy hogy ne tudd kihúzni belőle, mert ha kitudod akkor felnyomódik amikor vissza teszed a helyére és ilyen durván fog darálni.Remélem érthető voltam
Ha nem jelezd és próbálóm újra leírni.
-
mutyi
őstag
Köszi szépen Cekkk, megmentetted az életem
Tudom hogy te is így jártál múltkor, legalábbis emlékeztem,hogy írtad,hogy durvább a szemcseméret,mint előtte, de írták,hogy az normális, csak nyilván nem tudták a fórumozók,hogy durván megváltozott
Na egyből jó lett a daráló,apró kis nüanszon múlnak a dolgok.
A kávém is egészen jó lett, bár egyre világosabb a crema,de alakulok már.
Neked milyenek a kávéid? -
bl4ze
veterán
...ha valaki emlészik még a szuper Caffé Belardi videóra
.:. bl4ze .:.
-
mester6
tag
Na és amikor a felső rész kinn van, akkor lehet a finom beállítást a elvégezni. Az egymással ellentétes oldalon lévő csavarkákat ki kell venni a nyilak szerinti irányba forgatni felső részt. (finom, durva) , aztán a csavarokat vissza. Általában két osztásnyinak van értelme. Itt ez felel meg az alátéttel finomító eljárásnak, csak itt a felsőrész mozog le vagy fel és nem a kúpkerék jön egy alátétnyit fel. A finom beállításra nem feltétlen van szükség!!!!!
-
mutyi
őstag
Lefőztem két kávét előbb.
Az első főzet két személyes volt kb. 18g.
Tömködés a szokásos, próbáltam beállni egy mozdulatra és erősségre, azzal szoktam.
Víz kellően forró volt, pici kienged a csészékbe hogy attól is melegebb legyen a két csésze.
30 mp enged, mennyiség szemre meg volt, színe is szép volt.
kb. 4-5 perc múlva jöhetett az én egyesem.
Ugyanaz a daráló beállítás, 9g, kb. ugyanaz az erővel tamperrelés, megint pici víz kienged.
Eredmény: majdnem befulladt vagyis nem tudom mi számít annak,de a jobb oldali kifolyóból jött a lé a másikból a 25 mp alatt semennyi.
Nem értem miért. Ez mitől van?
Nem mertem/akartam 25 mp-nél tovább engedni, így viszont kb. risretto mennyiség jött ki, csupa crema volt az egész,amit nem bántam,de azért némi lé is illett volna hozzá.Gőzölés: Na mondom akkor csinálok cappuccinot.
Ahogy Blaze írta, eltekertem a gőz gombot teljesen, a víz elkezdett jönni ahogy kell, majd olyan 15-20 mp után abbamaradt a víz és nem jött semmi. Ekkor hallottam 3 kattanást, na mondom inkább elzárom a gőzgombot,mert még felrobban itt nekem.
Bocsi, ha beszari vagyok, de ha tudnám hogy így minden ok és a kattogás után egy idővel a semmi után a gőz jön,akkor nem félnék többet tőle.Nincs olyan készülék,ami automatikusan tud tamperelni és be tudok állítani neki x kg-ot és akkor tuti azzal a súllyal nyomja meg?
-
And06
aktív tag
ha jött ki kávé a karból akkor nem fulladt be. befulladás az, amikor egyáltalán nem jön kávé, vagy csak nagyon soká, pl 30 sec után indul meg 2 csepp. nem fogja a befulladás sem kárositani a rendszert, ugyanis az OPV elvezeti a nyomást.
sajnos nem ugyanaz az őrlési beállitás kell a szimplához és a duplához, ilyen simán lehet. nem is nagyon érdemes oda vissza váltogatni, egyiket be kell lőni, és azt húzni.ui: használati +1. DVD játékos, ha még emlékszik valaki
[ Szerkesztve ]
-
-HajTömeg-
őstag
Kéne az evp mellé nekem egy podos vagy kapszulás gép is.
A legfontosabb,hogy kicsi legyen
ötlet?Alias: Júzer error
-
bl4ze
veterán
-
-HajTömeg-
őstag
Valami ilyesmi lenne az ideális.
A podosak miért jobbak?Alias: Júzer error
-
bl4ze
veterán
válasz -HajTömeg- #13144 üzenetére
Ez nem ESE POD.
ESE POD-ot már kiveséztük, olvass utánaESE POD vs capsule
.:. bl4ze .:.
-
bbuffy
senior tag
Mellesleg ez az állítható tanper nagy marhaság. Fejnehéz acél tamper nem konvex és kész. Van itt egy két kollega aki segit ebben, igen jó áron.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
mutyi
őstag
válasz bbuffy #13148 üzenetére
Jól van, nekem csak azzal van bajom,hogy kurva sok rutin kell,mire az ember beáll a kellő súlyra és hiába mértem le mérlegen, azért mégsem tudom annyira belőni.
Vagy hülyén csináltam,mert én a szimpla tenyerem nyomását mértem meg külön,de lehet úgy kellett volna hogy ráteszem a mérlegre a kart a szűrőben a kávéval és úgy nyomom meg x kilóval?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen