- Mini-ITX
- Computex 2024: a jövőt vázolta fel az NVIDIA
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- Computex 2024: az ASRock monitorok is a gaming szegmens krémjét vették célba
- Computex 2024: beröffentette az AI-t az AMD
- Asztrofotózás
- Computex 2024: feltárta a Lunar Lake-et az Intel
Hirdetés
-
Ismét láthatjuk hogy fest az Enotria: The Last Song
gp A korábbi halasztások után szeptember közepén elviekben végre megkapjuk a teljes kiadást.
-
Olajkereskedelem dollár helyett CBDC-ben?
it Szaúd-Arábia is csatlakozott a Nemzetközi Fizetések Bankja és Kína által vezetett jegybanki digitális pénzes projekthez, ami nagy változásokat hozhat.
-
Közeledik az X Fold3 Pro
ma A kínai bemutató után megtartotta a Vivo a nemzetközit, de még nem Európában.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz BlacKSouL #12549 üzenetére
Egyetértek! A túl sok bevitt - megszokások miatt bevitt - kalóriákhoz ez is hozzájárul.
Pedig a kápót, lattét nem isszák cukorral, mert eleve tartalmaz tejcukrot. Az pedig hőre bomlik egyszerűbb cukrokká. A végtermék édes, természetes módon.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
mutyi
őstag
válasz fragola.6035 #12551 üzenetére
Nem tudom amit lehet kapni kávénál barna cukrot az melaszos sima cukorrépából készült cukor, azaz melaszos cukor vagy valódi nádcukor.
Azt viszont nem értem, amit írtál, mert vagy melaszos barna cukor van vagy nádcukor,az viszont nem melaszos.
Ha tévedek sorry. -
nagyúr
Az alternatív, nem presszós, vagy forralt kávézós módszereknél a kávé enyhén cukros aromái is ki fognak jönni. Ezért van az, hogy a jó kávé nem igényli a cukrot.
A rosthoz kötött koffein eleve kesernyés anyag. Természetesen ez is befolyásolja.
Cukor: Amire az van írva, hogy nádcukor, az abból is van. De van a piacon aromás kristály cukor. Az kerülendő.
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
ronin s8
senior tag
válasz Polarstar #12554 üzenetére
Sokféle nádcukor van ám, származási helytől és feldolgozástól függően.
A legautentikusabb a simán összeszecskázott, leszűrt valódi nádcukorból vízzel oldott, kissé ragadós fajta. De lehet többször feldolgozott kristálycukor-szerű változat is.
Én épp ma este bontottam fel egy doboz indiait, amit a Wesselényi utcai "Szép Kis Indiában" vettem 1300-ért. Igazi különlegesség.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
fragola.6035
aktív tag
A barnacukor azért barna, mert vagy nádmelaszos (finomítatlan), vagy karamellizált.
A kereskedelmi nádcukor az finomítatlan, melaszos. A tömény nádmelasz is finom, szoktam sűrűn venni, kellemes illata is van.
Répacukor nem melaszos, a répamelasz iszonyat rossz. A barna répacukor az karamellizált parasztvakítás.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
mutyi
őstag
válasz fragola.6035 #12556 üzenetére
Mindig tanul az ember
Akkor valami normális nádcukrot veszek, az úgy is kell egy finom limonádéhoz is. -
edk-
őstag
A Lidlben épp akciós a nádcukor, 250 Ft / 500 g.
Egyébként meglepően könnyű leszokni a cukrozásról. Nemrég még két púpozott kanál cukorral ittam a tejhabos kávét; tegnap egy csapott kanállal tettem bele, és túl édes lett...
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
t-bali3
senior tag
P&Y Choco Madness: a gépemen a szimplák jobban sikerülnek, mint a duplák. Egy nagyon picit olaszosabb így az íze. Duplánál eddig mindig jött egy kis gyümölcs a kóstoló elején.
Létezhet, hogy nem bír elég meleg vizet nyomni az Evo? Felfűtési időt kap mindig bőven.Egyébként a kávészemek nincsenek túl sötétre pörkölve. Paljoc, szoktad sötétebbre is néha? Azt hiszem ez május 6-i pörkölés.
-
paljoc
tag
válasz t-bali3 #12565 üzenetére
Szoktam persze, de akkor nagyon elveszik benne a gyumolcsos vonal. Ilyenkor azt szoktak kerdezni, hogy "nem lehetne-e kicsit vilagosabbra"!?
Aztan az EVO-nal az is lehet, hogy epp hol kapod el a felfutesi ciklushoz kepest a csapolast.
En amugy szeretem olaszosabbra porizve meg vilagosabban is, szerencsere a zold kofi jo minosege megengedi a jatekot! :-) -
edk-
őstag
Sexagintuple Vanilla Bean Mocha Frappuccino, 60 presszó ment pocsékba. Állítólag megitta.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
BlacKSouL
addikt
De jó, majd berontok már én is a szuper remek, teljesen váratlan(!) és meglepő(!!) ötlettel a szarbucksba, hogy főzzenek le nekem 70(!!!) presszókávét, és öntsék össze egy literes söröskorsóba.
És az legyen a neve, hogy Magyar Néphadsereg Harminchatodik Gábor Áron Gépesített Lövészdandárjának Menetdalverseny Sikerességét Elősegítő Szuperital.
Vagy Fővárosi Kéményseprő És Tüzeléstechnikai Szolgáltató Vállalat Zuglói Tüzeléstechnikai Bázisa Dolgozóinak Reggeli Mennyei Italkeveréke.Anyám..[facepalm]
Szupershopot is viszem, pedig nincs is
mod: van még ilyenem: A Tobozvirágzat Termős Virágaiban A Magkezdemények Szabadon Ülnek A Pikkelyszerű Termőlevelek Tövén
hát nem szebb név ez egy rekorder hülyeségnek?[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
jolti
senior tag
válasz Polarstar #12552 üzenetére
Már aki...
Én már leszoktam a cukorról egészen egy kis mokkás kanál / esperessóra, de az alá nem bírtam még menni, legyen az bármilyen jó minőségű kávéból ( csak, hogy írta itt valaki, hogy a jó minőségű kávéba nem kell cukor ).
Viszont a capuccinnóba meg kell vagy 3-4 mokkás kanál cukor, különben nem finom nekem. Olyan sokszor olvasom itt, hogy az édes lesz alapból, meg rengetegszer próbáltam, de nekem sosem elég édes.
Érdekes ez, mert a kávéba elég egy cukker is, ebbe meg nem, aminek eleve édesebbnek kéne lennie, meg hígabbnak' is a sok tej miatt, de egyszerűen nem finom cukor nélkül nekem. Mondjuk a caput délután szoktam inni, desszert' jelleggel, talán azért. -
jolti
senior tag
válasz -HajTömeg- #12574 üzenetére
Nekem nem elég.
A kávéba én sem teszek, csak egyet, a capuról beszéltem. -
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #12588 üzenetére
Meglepne, ha egyáltalán tudnák, mi is az az "espresso"? Valamelyik kockára rábízták, hogy számolja ki géppel a térfogat alapján...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-HajTömeg-
őstag
Pár napja írtam,hogy valahogy mostanság nem sikerül jó kávét főznöm.
Most leballagtam a legközelebbi szaniter boltba, vettem nyomásmérőt.
Sajnos csak olyan volt,ami 10barig mér, de megvettem,azt gondoltam kevés a nyomás.
Ez az eredmény (szűrő nem volt a karban)
Ez így stimmel elvileg?Alias: Júzer error
-
edk-
őstag
válasz -HajTömeg- #12591 üzenetére
Vajon miért megy úgy fel a nyomás, mielőtt beállna? Nekem nem csinál így.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #12591 üzenetére
kifekszik a mérő, 10 bár fölé megy, nem?
nálam a 10baros csikra áll be a mutató (nem ez a max, tudna feljebb is mérni) -
ronin s8
senior tag
válasz -HajTömeg- #12591 üzenetére
Ez nekem valahogy nem tűnik jónak. Az elején bőven túlmegy a 10-en, utána meg erőlködik, és le-leesik a nyomás.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
_MrB_
csendes tag
válasz -HajTömeg- #12591 üzenetére
Olyan, mintha ragadna az OPV. Bár majd valaki olyan mondja a tutit, aki szerelgetett, méregetett már sokat...
-
ronin s8
senior tag
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
nagyúr
Remélem az ilyen barom bele is hal a koffein mennyiségbe... 1000 milligram felett lehetnek remek kis komplikációk! Szerintem az ilyen elmebeteg kérjen ebből beöntést. Triplán. Nesze neked kávé-kultúra.
Szánalmas hír, szánalmas cég.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Pé
senior tag
Cak úgy a miheztartás végett... Akinek Graef CM800-as darálója van kb. milyen fokozaton szokott darálni ?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs