Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuja1
aktív tag
válasz
ATISoft #2577 üzenetére
tuningnál nagyon fontos az alaplap beállításai.
P35 ds3
Advanced BIOS Features-ben
C1E- disabled
TM2-disabled
Limit CPUID max. to 3 - DisabledMB Intelligent Tweaker (M.I.T.) menü beállításai
Robust Graphics Booster - Fast
PCI-e Frequency - 100 (ez általában el szokott mászkálni ha babrálunk a menüben érdemes odafigyelni)
CIA2 -DisabledSystem memory (SPD) - 2.00 (egyenlőre a procituning a lényeg
később ha stabil a gép ezt is lehet finomhangolni)
ha ezeket beállítottad jöhet a tuningSystem Voltage Control - Manual
DDR2 Overvoltage Control - +0,2V ( az 1066-os kingmax-ok így járnak a gyári 2.0V-on ezután a memory frequency-nél az első értéknek 1066-ra kellene álljon )
CPU Voltage Control 1.34V
(ez még "emberi" fesz a procinak. A DS3 kb 0.4V ot Droppol, ezért CPU-Z 1.3V valós feszültséget fog mutatni.Intel ajánlás szerint 1.45V adható max a Wolfdale prociknak.Én 1.4V-ot adok neki ez valósan 1.36V)Ez után szerintem a 10×300 menni fog első körben és lehet szépen feljebb haladni.
Ha elérted a CPU "végét" meg lehet próbálni kisebb szorzóval magasabb FSB-vel is elérni ugyan azt az értéket , mert a magasabb FSB is javít a teljesítményben.E5200 asok elég FSB limitesek max 300-390 között dolgoznak.
Nálam 1.36V
10×360 3,6Ghz (viszi stabilan a 10×370 3,7Ghz is ennyi fesszel)
Ram 3.2 szorzón 1152MHz (3.7Ghz a ram 1184MHz) elég xar időzitésekkelSzóval ha már mindent beállítottál és stabil.Lehet beállítani a ramokat, a legvégén pedig a ram időzítéseket.
Ha valamit "túlhúzol" úgyis ujraindul a lap, KB 3-4× resetel egymás után és vissszaállít mindent "alapra"
Sok Sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- EAFC 25
- Házimozi belépő szinten
- Asztalos klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gran Turismo
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- További aktív témák...
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest