Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • priti

    addikt

    válasz veresp #5649 üzenetére

    1, szar
    2, Fix voltage beállítások mellett még ha megy is az órajelkezelés vajmi kevés értelme van, szerintem ha tuningolsz kapcsold ki, ha nem terheled a cpu-t ígyis-úgyis csökken a fogyasztása és kevesbb hőt disszipál.
    3, Nincs, nem érezhető számottevő különbség, Inkább a qpi frequency lehet az érdekes, én rámértem everest-tel tuning mellett 1200MHz és 1600MHz-en is a ram sebességére, szinte ugyanaz, ami különbség van azt alkalmazásokban nem fogod érezhető különbségként észrevenni. Most éppen CL8-as ramkitet tudtam szerezni a 860 mellé, előtte CL9 volt egy 920 mellett, szintén semmi értelmét nem látom a CL8-nak. Inkább a ramon spórolj és vegyél a pénzből CPU hűtőt, mert a CPU tuning hoz érezhető gyorsulást, a RAM nem igazán, persze alkalmazás specifikus, ha egy winrar mellett állsz egy stopperrel és feláll arra, hogy másfél másodperccel előbb végzett, akkor vegyél erősebb ramot, másik száz helyen meg semmi értelme.

    (#5652) dime27

    Most éppen egy Gigabyte P55A-UD7 lapot szereztem 40k-ért, ami az új árát nézve valami csodalap kéne hogy legyen, be is vizeztem, de nem megyek vele többre, mint korábban a 920-as procival meg a Gigabyte X58-UD3R-rel amit 35k-ért adtam el. Szerintem inkább a CPU és annak hűtése a szűk keresztmetszet végül a tuningban, nem érdemes nagyon drága lapot venni, hacsak nincs egy ütős vizesblokkod a procira meg jó nagy aktív radi. Az enyém így néz ki az extra széles duplaradit meg az aktív tartályt 1,3V -on már megeszi az i7860 :(

    [ Szerkesztve ]

    Hardverlesen

Új hozzászólás Aktív témák