Üdv
Olyan kérdésem lenne, h az általam eladni szándékozott intel e8400 cpu-n található ha jól emlékszem 'cooler master hiper tx2?' típusú hűtőm jó lesz-e a core i5 750 procira is?
Előre köszi!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
Milyen SSD-t vegyek? [Mielőtt írsz először olvasd el az 1. hozzászólást!]
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
denes123s
(lelkes újonc)

Heffi
(senior tag)
A sima tx2 nem igazán jó LGA1156-ra (honlap szerint). Vagy barkácsolsz, akkor fel lehet tenni, vagy lecseréled valami másra, mondjuk a hyper 212 plus-ra.
Lesz ez még így sem!

szucsinka
(őstag)
vagy veszel olyan lapot amin van 775-ös lefogato luk is pl: asrock p55-ösök ,vagy h55-ösök

hossszú
(őstag)

Heffi
(senior tag)
A 26-s szorzó csak akkor lehetne, ha csak 1 aktív magod van (kivétel, ha a procid ES példány lenne), a CPU-Z meg nem azt mutatja.
Ha nem nagyon macera, megpróbálkoznék egy bios resettel, hátha segít.
Korábban valakinek volt nagyon hasonló problémája, kérdezd meg, mire jutott vele.
Lesz ez még így sem!

hossszú
(őstag)
Már a BIOS frissítésen is túl vagyok. Nem tudom mi lehet az oka de csak az CPU-Z és az Everest mutat hibás értéket a CoreTemp nem.
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin

Heffi
(senior tag)
Passzolok én is. Várni kell egy kicsit, hátha valaki jobban hozzáértő nyilatkozik az ügyben.
A Biosban egyébként minden "auto"-n van.? A system info milyen értékeket mutat a proci sebességére?
Lesz ez még így sem!

hossszú
(őstag)
A system infóban 2,8Ghz látható és a BIOS defaulton van.
Valami szoftveres gondom lehet csak nem tudok rájönni, hogy mi- 
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin

nickwaren
(kvázi-tag)
Ninja 3 hűtővel ennyi lett a 750-esem vége értelmes hőmérsékletek és feszültség mellett. Érdekes, hogy csak + 100 MHz a 3800 (19x200)-hoz képest, de majd 4-5 tized gyorsulás Spi-ben.
[ Szerkesztve ]

i are robot
(senior tag)
Az i7 875K esetében mennyit számít, hogy szorzózármentes? Értelemszerűen tuning miatt kérdezem, hogy megéri-e azt a felárat, amit a 870-hez képest elkérnek érte. Ez bírja vajon stabilan a 3,8-40 GHz-et valami jobbfajta léghűtéssel? Amúgy 860-asok kb meddig húzhatók?
Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

nickwaren
(kvázi-tag)
Na csak sikerül a kép is. Van esetleg valakinek, hogy lehetne meg a 4 Giga is?

Heffi
(senior tag)
[van] itt egy írás a k-s procikról, ha még nem olvastad volna.
De ha csak a 4 GHz a célod, akkor felesleges + költség, mert egy 860-al is simán elérhető.
Lesz ez még így sem!

Genji
(senior tag)
4Ghz borítékolható 860al is! Sztem nem éri meg az árát a 875k.
(#6011) nickwaren
20x200? Vtt mennyi feszt kap? Lehet kelleni fog az 1.3 a cpunak.
[ Szerkesztve ]
•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫

nickwaren
(kvázi-tag)
A Vtt alapbeállításokon van. Igen a 20x200 a cél, de megteszi a 210x19 is
. Néztem egy 1,3-on, de az IBT nem volt stabil, illetve azzal nyaldosta a 88-90 fokot mikor azzal stresszeltem.

i are robot
(senior tag)
Köszi! Eszküszöm nézegettem a cikkeket, de ez valamiért elkerülte a figyelmemet.
Mondjuk azért a 2,8-ból stabilan 4-et csinálni szép teljesítmény lenne.
Nekem pedig 24/7 atomstabil rendszer kell, és nem játékra, ezért gondoltam, hogy a 875K-ből biztosabban lehetne ezt kihozni, de ahogy nézem, a 22-es szorzó is sokmindenre elég, szóval a szorzózár mentesség nem nyom annyit a latba, úgyhogy vagy egy 860, vagy talán egy minimálisan drágább 870 is megtenné. 
[ Szerkesztve ]
Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

Heffi
(senior tag)
Már 40ezer körül vehetsz használt 860-t, 51ezerért pedig új dobozosat 3 év garival. A 875K-ért meg majdnem 70ezret kell fizetned. Ha a helyedben lennék, én az olcsóbb használtat vásárolnám, és még egy jobbfajta hűtésre is maradna pénzed a procira szánt összegből. 
Lesz ez még így sem!

Genji
(senior tag)
Az én 750esemnek kellett az 1.3. 20x200hoz esetleg probáld meg kicsit feszelni a vtt-t 1.2 mondjuk.

i are robot
(senior tag)
Használt nem játszik, újonnan viszont hol láttál 51e-ért, ha szabad kérdeznem?
PH bazárosoknál (pl. Gianni), ez olyan ár? Mert üzletben olyan 57-58 a legalacsonyabb amit láttam. Ja, és ezeknél van olyan, mint mondjuk a mostani Q6600-osamnál, hogy jobbfajta steppinges, pl. G0, vagy ilyesmi?
Hűtőre amúgy ilyesmire gondoltam, remélem ez elég a 3,8-4 GHz-re, többre meg tényleg nem akarnám húzni.
[ Szerkesztve ]

Khaosz55
(tag)
Hali,
1,232 V-on Stabil a I5-750 IBT latt is ? 
Én már idegbajt kapok. Egy évig ment 4 Ghz-en. Semmi gond most meg 3,6-on (1,3V) is fagyok game alatt. Nem tudom mi lehet.
Minden Tesztek lemennek tökéletesen: ITB, 3D mark, Memtest +86 . Minden azt mondja frankó. Erre fagyok már 3,6-on is 3,6V-al.
Lehet visszarakom a régi Biost.
Egyéb ötletetek van? Mi lehet Táp esetleg ?
[ Szerkesztve ]

Heffi
(senior tag)

i are robot
(senior tag)
Köszi! Felvettem a kapcsolatot az eladóval.
Hűtőügyben még annyira nem mélyedtem el, ezt csak így első blikkre néztem ki, de majd utánajárok a témának. A 2 venti gondolom mindenképpen jót tenne az ügynek, ezért volt elsőre a Noctua szimpi.

nickwaren
(kvázi-tag)
Ez az 1,232 nekem is érdekes, mert biosban 1.25-öt adtam meg, de winben minden ennyi feszt ír. Biztos, hogy a prociddal van a baj?

nickwaren
(kvázi-tag)
Na adtam egy kis feszt a vtt-nek (1.19 V), 1.29 V ment a procinak, így 211*19 - 4001 MHz a tartós eredmény. IBT elszáll, de nem érdekel, Superpi lefut 10,41-el illetve a Vantage proci tesztje is lefut szó nélkül 45900 as pontszámmal. Az eddigi legnagyobb hőfok 82 volt, de csak egy magon. Jelenleg videó kódolást próbálok Convertxtodvd-vel (full hd->dvd), de az nem terheli rendesen.
[ Szerkesztve ]

Heffi
(senior tag)
Nekem egy átalakított - anno passzív hűtés - van a procimon (thermaltake silent tower).A két torony közé szerkesztettem be egy 12 cm-es ventit (coolink swif120P), ez még elbirkózik a 4,15 GHz-el.
Nekem az az elvem a hűtéssel kapcsolatban, hogy minél több heatpipe, nagy hőleadó felület (lehetőleg réz), szabvány 120 mm-es venti.
Lesz ez még így sem!
211-es bclk-hoz kevés lesz az az 1,19V-os vtt fesz. Adj neki 1,25V-ot és akkor az IBT sem fog elszállni.
A 45900-as cpu score pedig nyilván Physx ON-al értendő gondolom
.
Heffi:
Ez a jó irány, hogy minél nagyobb hőleadó felület + erős 120-as ventik. Ezért vettem NH-D14-et, és tetem rá 120-as ventiket. 1 Enermax magmát + egy Coolink swif2 120p-t. i7 860-at 4300MHz-en 1,41V-al jó esetben 80 fok alatt van full terhelésen, rossz esetben pedig 80-81 fok. Idleben pedig 22-25 fok. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Xtreme 3D Team Hungary $ Hybrid Graphics System $ HTC DS@1,53GHz@1250mV $

Heffi
(senior tag)
Gyönyörű az a hűtő
csak hát az ára se kutya. De az biztos, hogy egy ilyen jópár évig kiszolgálja a gépeidet. Talán csak a ventiket kell néha cserélni, ha már zajosak. No meg vigyázz a szinesfém gyüjtögetőkre 
Lesz ez még így sem!

Genji
(senior tag)
Az a drop miatt van, valóban kell még a Vtt-nek ilyen magas bclk-n.

nickwaren
(kvázi-tag)
Értem, de még azért megnézem játékok alatt mennyire stabil, úgy vagyok vele, hogy minél kevesebb fesz annál jobb.
A munkámhoz már így is bőven elég, bár még igazán nagy excel táblával nem terheltem meg (nagy: 100k feletti sorszám legalább 150 oszloppal
).
Igen Physx On van.

eladohardver
(senior tag)
Üdv urak!
Rendszercsere előtt állok, és lenne egy kérdésem, I7 870 ből csak 1 stepping van? Ha netán nem akkor melyiket érdemes megvenni, hogyan lehet be azonosítani a boxon mi szerepel?
Köszi!
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

szucsinka
(őstag)
tessék [link]

eladohardver
(senior tag)

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤
Látom megtetszett a dolog. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Egyébként ha jól tudom, akkor a s1156-os i7-es procikból csak egyféle stepping létezik, méghozzá a B1-es.

eladohardver
(senior tag)
igen, láttam, danke csak gondoltam hátha nem írta ki a gyártó...

szucsinka
(őstag)

a 870-est is lehet annyira huzni mint a 860-ast?
mert régebben a minél kisseb orajelü procikat PL: c2d 6300-ast jobban lehettett ráncigálni
ez igaz a mostaniakra is?

Khaosz55
(tag)
Hali,
nekem a tesztel lefutnak. Játék alatt fagy meg a gép.
AZ az érdekes, hogy előfordul, hogy a monitoron egy pillanatra elmegy a kép. Fekete lesz utána visszajön.
Amikor megfagyok akkor az SC2 kimerevedik, viszont a Team Speak vagy Skyp még megy és hallom a csapat társakat, hogy beszélnek.
Ha proci fagyna meg akkor gondolom a Team speak és a Skyp sem menne tovább nem ? Akkor az is totál lehalna nem? 
Most már kezdek másra gyanakodni.
Mindegyikből ki tudsz fogni gyenge darabot. Igazából teljesen mindegy, hogy 860/870 vagy 880. Ha jót sikerül kifogni, akkor mindegyik megy, mint a mérgezett egér. Annyi előnyük van a 870/880-as prociknak a 860-al szemben, hogy magasabb a szorzójuk, és azáltal alacsony bclk+magas szorzó kombóval el lehet érni egész korrekt órajeleket, ésszerű fesszel, mert nem limitál be az uncore, és nem kell annyi qpi/vtt fesz sem. 
Khaosz55:
Tápod milyen, illetve milyen vga-d van?

szucsinka
(őstag)
thx 

eladohardver
(senior tag)
Esetleg ötletet tudnál adni, hogy kitől kérdezzem meg aki tuti tudja a választ a kérdésemre...? 
Adott ez a lap: Biostar TPower I55
Fizikailag 2db 16 os sín van rajta...
A weboldalon azt írják hogy: 2 x PCI-E x16 2.0 Slot (CFX x8 or SLI x8)
Nekem van 1 db HD 5970 karim, és mellé szeretnék egy pisixes karit tenni... most akkor csak akkor mennek 8x osan, ha cfx vagy sli híd van, a karikon vagy így is?

eladohardver
(senior tag)
2xment
[ Szerkesztve ]

Genji
(senior tag)
Megérkezett a 870es prockóm (köszi csigi!
) elkezdtünk összeismerkedni. Az eredmény:
22x182 minden normal kivéve cpu:1.15625v és ram:1.5v IBT stabil + HT ON. Vtt se kért feszt, meg viszonylag keveset kért a prockó is, bizakodó vagyok a jövőre nézve. 

[ Szerkesztve ]

kimi02
(őstag)
Megy ez a procc rendesen 
HARMAN KARDON AVR 760 - PIONEER BDP-51FD - DUNE SMART D1 - DUNE SMART BE - POLKAUDIO RTI A7 - POLKAUDIO RTI A1 - POLKAUDIO CSI A4 - YAMAHA YST-SW315 - GOTHAM 2*2.5mm - QED PERFORMANCE AUDIO 2

Khaosz55
(tag)
Frissítettem a biost az Asus P7P55D-lapomon.
Következőt vettem észre:
Ha manuálisan állítom a szorzót és BLCK-ot akkor nem lehet azt a funkciót bekapcsolni hogy az operációs rendszer állítsa a sebességet. Szóval a fixen beállította Szorzó X BLCK sebességen megy a gép.
Korábbi biossal beállítottam a sebességet és ha nem kellett akkor visszavette a szorzót az OP rendszer.
Most a beállított értéken megy. Itt az a kérdésem, hogy ilyenkor többet eszik a gép? Ha most pl 3800-on megy és nem variálj a szorzót akkor többet eszik mintha variálná? Mert nekem elég sokat megy a gép és feleslegesen nem akarom, hogy zabálja az áramot.

Genji
(senior tag)
Igen többet eszik, energiagazdálkodási funkciók be vannak (voltak) kapcsolva?
(#6041) kimi02
Kíváncsi vagyok mit szól majd ha megkínálom 1,5vcore/1.35vtt-vel egy teszt erejéig. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
1-2 csúcs P55-ös lap kivételével mindegyikben 8x/8x lesz a pci-e sávszél, ha 2 kártyát teszel bele. Függetlenül attól, hogy CFX, Sli, vagy ati+nv hybrid. Nálam is így megy az 5870+GT240, és semmivel sem lassabb, mintha 16x-ben menne, bár az 5970 esetében nem vagyok benne biztos, hogy a PCI-E 2.0 8x ki tudja -e megfelelően szolgálni. Az 5870-hez mindenesetre elég........
Genji:
Elég jól megy az a proci. 182*22-t sosem próbáltam még, hogy mennyi fesszel megy, de azért 1,15V az nem rossz. Lehet mindjárt meglesem. ![;]](/dl/s/v1.gif)

dokee78
(PH! kedvence)
TX3 hűtéssel meddig lehet húzni az i5 750-et?
Xperia Mini ExMIUIv4 2.5.11-r1 Lotus F1 Team <---> Kimi Raikkönen

Genji
(senior tag)
Köszi, nekem is tetszik!
Nálad milyen vcore/vtt és mekkora szorzó/bclk az a 4300?
(#6045) dokee78
Nehéz kérdés ugye függ a prockótól és a feszigényétől, de 3,8-4.0 benne lehet még elviselhető hőfokokkal.
[ Szerkesztve ]
205*21, 1,41V/1,33V ![;]](/dl/s/v1.gif)
Kíváncsi vagyok, neked ezt pl. ennyivel viszi, tekintettel arra, hogy ugyan olyan lapod van, mint nekem. 
Szerk.:
LLC be van kapcsolva? Mert ha idleben 1,15V-on megy, akkor terhelve ugye jelen van a VDrop, és ha még 1,15V alá droppol és úgy megy stabilan ennyit, akkor az ritka durva. 
[ Szerkesztve ]

Genji
(senior tag)
Természetesen LLC on volt, de engem így is meglepett ez a jó eredmény.
Ma este rápróbálok a 21x205re és közlömk az eredményt! 
Oks, várom az eredményeket.
Egyébként ismét az a jelenség van itt szerintem, hogy:
alacsony VID --> kevesebb fesszel --> magas órajel --> nagy melegedés
magasabb VID --> több fesszel --> magas órajel --> mérsékeltebb melegedés