Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#6001) denes123s

denes123s
(lelkes újonc)

Üdv
Olyan kérdésem lenne, h az általam eladni szándékozott intel e8400 cpu-n található ha jól emlékszem 'cooler master hiper tx2?' típusú hűtőm jó lesz-e a core i5 750 procira is?
Előre köszi!

(#6002) Heffi válasza denes123s (#6001) üzenetére

Heffi
(senior tag)

A sima tx2 nem igazán jó LGA1156-ra (honlap szerint). Vagy barkácsolsz, akkor fel lehet tenni, vagy lecseréled valami másra, mondjuk a hyper 212 plus-ra.

Lesz ez még így sem!

(#6003) szucsinka válasza denes123s (#6001) üzenetére

szucsinka
(őstag)

vagy veszel olyan lapot amin van 775-ös lefogato luk is pl: asrock p55-ösök ,vagy h55-ösök

(#6004) hossszú

hossszú
(őstag)

Terhelés nélkül így megy a 860-as procim, eddig jó volt, futtattam néhány benchmarkot és utána nem akar visszaállni még újraindítás után sem. :F

„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin

(#6005) Heffi válasza hossszú (#6004) üzenetére

Heffi
(senior tag)

A 26-s szorzó csak akkor lehetne, ha csak 1 aktív magod van (kivétel, ha a procid ES példány lenne), a CPU-Z meg nem azt mutatja.
Ha nem nagyon macera, megpróbálkoznék egy bios resettel, hátha segít.

Korábban valakinek volt nagyon hasonló problémája, kérdezd meg, mire jutott vele.

Lesz ez még így sem!

(#6006) hossszú válasza Heffi (#6005) üzenetére

hossszú
(őstag)

Már a BIOS frissítésen is túl vagyok. Nem tudom mi lehet az oka de csak az CPU-Z és az Everest mutat hibás értéket a CoreTemp nem.

(#6007) Heffi válasza hossszú (#6006) üzenetére

Heffi
(senior tag)

Passzolok én is. Várni kell egy kicsit, hátha valaki jobban hozzáértő nyilatkozik az ügyben.

A Biosban egyébként minden "auto"-n van.? A system info milyen értékeket mutat a proci sebességére?

Lesz ez még így sem!

(#6008) hossszú válasza Heffi (#6007) üzenetére

hossszú
(őstag)

A system infóban 2,8Ghz látható és a BIOS defaulton van.
Valami szoftveres gondom lehet csak nem tudok rájönni, hogy mi- :F

(#6009) nickwaren

nickwaren
(kvázi-tag)

Ninja 3 hűtővel ennyi lett a 750-esem vége értelmes hőmérsékletek és feszültség mellett. Érdekes, hogy csak + 100 MHz a 3800 (19x200)-hoz képest, de majd 4-5 tized gyorsulás Spi-ben.

[ Szerkesztve ]

(#6010) i are robot

i are robot
(senior tag)

Az i7 875K esetében mennyit számít, hogy szorzózármentes? Értelemszerűen tuning miatt kérdezem, hogy megéri-e azt a felárat, amit a 870-hez képest elkérnek érte. Ez bírja vajon stabilan a 3,8-40 GHz-et valami jobbfajta léghűtéssel? Amúgy 860-asok kb meddig húzhatók?

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#6011) nickwaren válasza nickwaren (#6009) üzenetére

nickwaren
(kvázi-tag)

Na csak sikerül a kép is. Van esetleg valakinek, hogy lehetne meg a 4 Giga is?

(#6012) Heffi válasza i are robot (#6010) üzenetére

Heffi
(senior tag)

[van] itt egy írás a k-s procikról, ha még nem olvastad volna.

De ha csak a 4 GHz a célod, akkor felesleges + költség, mert egy 860-al is simán elérhető.

Lesz ez még így sem!

(#6013) Genji válasza i are robot (#6010) üzenetére

Genji
(senior tag)

4Ghz borítékolható 860al is! Sztem nem éri meg az árát a 875k.

(#6011) nickwaren
20x200? Vtt mennyi feszt kap? Lehet kelleni fog az 1.3 a cpunak.

[ Szerkesztve ]

•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫.•♥•.¸¸.♫♫•♥•♫

(#6014) nickwaren válasza Genji (#6013) üzenetére

nickwaren
(kvázi-tag)

A Vtt alapbeállításokon van. Igen a 20x200 a cél, de megteszi a 210x19 is :D. Néztem egy 1,3-on, de az IBT nem volt stabil, illetve azzal nyaldosta a 88-90 fokot mikor azzal stresszeltem.

(#6015) i are robot válasza Heffi (#6012) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Köszi! Eszküszöm nézegettem a cikkeket, de ez valamiért elkerülte a figyelmemet. :B Mondjuk azért a 2,8-ból stabilan 4-et csinálni szép teljesítmény lenne. :) Nekem pedig 24/7 atomstabil rendszer kell, és nem játékra, ezért gondoltam, hogy a 875K-ből biztosabban lehetne ezt kihozni, de ahogy nézem, a 22-es szorzó is sokmindenre elég, szóval a szorzózár mentesség nem nyom annyit a latba, úgyhogy vagy egy 860, vagy talán egy minimálisan drágább 870 is megtenné. :R

[ Szerkesztve ]

Leadtek TV tunerek eladók: http://hardverapro.hu/apro/leadtek_tv_tunerek_eladok/friss.html

(#6016) Heffi válasza i are robot (#6015) üzenetére

Heffi
(senior tag)

Már 40ezer körül vehetsz használt 860-t, 51ezerért pedig új dobozosat 3 év garival. A 875K-ért meg majdnem 70ezret kell fizetned. Ha a helyedben lennék, én az olcsóbb használtat vásárolnám, és még egy jobbfajta hűtésre is maradna pénzed a procira szánt összegből. :)

Lesz ez még így sem!

(#6017) Genji válasza nickwaren (#6014) üzenetére

Genji
(senior tag)

Az én 750esemnek kellett az 1.3. 20x200hoz esetleg probáld meg kicsit feszelni a vtt-t 1.2 mondjuk.

(#6018) i are robot válasza Heffi (#6016) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Használt nem játszik, újonnan viszont hol láttál 51e-ért, ha szabad kérdeznem? :B PH bazárosoknál (pl. Gianni), ez olyan ár? Mert üzletben olyan 57-58 a legalacsonyabb amit láttam. Ja, és ezeknél van olyan, mint mondjuk a mostani Q6600-osamnál, hogy jobbfajta steppinges, pl. G0, vagy ilyesmi?

Hűtőre amúgy ilyesmire gondoltam, remélem ez elég a 3,8-4 GHz-re, többre meg tényleg nem akarnám húzni.

[ Szerkesztve ]

(#6019) Khaosz55 válasza nickwaren (#6011) üzenetére

Khaosz55
(tag)

Hali,

1,232 V-on Stabil a I5-750 IBT latt is ? :Y

Én már idegbajt kapok. Egy évig ment 4 Ghz-en. Semmi gond most meg 3,6-on (1,3V) is fagyok game alatt. Nem tudom mi lehet.

Minden Tesztek lemennek tökéletesen: ITB, 3D mark, Memtest +86 . Minden azt mondja frankó. Erre fagyok már 3,6-on is 3,6V-al.

Lehet visszarakom a régi Biost.

Egyéb ötletetek van? Mi lehet Táp esetleg ?

[ Szerkesztve ]

(#6020) Heffi válasza i are robot (#6018) üzenetére

Heffi
(senior tag)

Itt láttam 51-t.

Szerintem még nem annyira elterjedt ez a proci, hogy tudni lehessen a jobb fpo-kat. Steppingben sem láttam másikat.

A hűtő jónak tűnik, bár nekem ez szimpatikusabb lenne.

Lesz ez még így sem!

(#6021) i are robot válasza Heffi (#6020) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Köszi! Felvettem a kapcsolatot az eladóval.

Hűtőügyben még annyira nem mélyedtem el, ezt csak így első blikkre néztem ki, de majd utánajárok a témának. A 2 venti gondolom mindenképpen jót tenne az ügynek, ezért volt elsőre a Noctua szimpi.

(#6022) nickwaren válasza Khaosz55 (#6019) üzenetére

nickwaren
(kvázi-tag)

Ez az 1,232 nekem is érdekes, mert biosban 1.25-öt adtam meg, de winben minden ennyi feszt ír. Biztos, hogy a prociddal van a baj?

(#6023) nickwaren válasza Genji (#6017) üzenetére

nickwaren
(kvázi-tag)

Na adtam egy kis feszt a vtt-nek (1.19 V), 1.29 V ment a procinak, így 211*19 - 4001 MHz a tartós eredmény. IBT elszáll, de nem érdekel, Superpi lefut 10,41-el illetve a Vantage proci tesztje is lefut szó nélkül 45900 as pontszámmal. Az eddigi legnagyobb hőfok 82 volt, de csak egy magon. Jelenleg videó kódolást próbálok Convertxtodvd-vel (full hd->dvd), de az nem terheli rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#6024) Heffi válasza i are robot (#6021) üzenetére

Heffi
(senior tag)

Nekem egy átalakított - anno passzív hűtés - van a procimon (thermaltake silent tower).A két torony közé szerkesztettem be egy 12 cm-es ventit (coolink swif120P), ez még elbirkózik a 4,15 GHz-el.

Nekem az az elvem a hűtéssel kapcsolatban, hogy minél több heatpipe, nagy hőleadó felület (lehetőleg réz), szabvány 120 mm-es venti.

Lesz ez még így sem!

(#6025) ffodi válasza nickwaren (#6023) üzenetére

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

211-es bclk-hoz kevés lesz az az 1,19V-os vtt fesz. Adj neki 1,25V-ot és akkor az IBT sem fog elszállni.

A 45900-as cpu score pedig nyilván Physx ON-al értendő gondolom :) .

Heffi:

Ez a jó irány, hogy minél nagyobb hőleadó felület + erős 120-as ventik. Ezért vettem NH-D14-et, és tetem rá 120-as ventiket. 1 Enermax magmát + egy Coolink swif2 120p-t. i7 860-at 4300MHz-en 1,41V-al jó esetben 80 fok alatt van full terhelésen, rossz esetben pedig 80-81 fok. Idleben pedig 22-25 fok. ;]

Xtreme 3D Team Hungary $ Hybrid Graphics System $ HTC DS@1,53GHz@1250mV $

(#6026) Heffi válasza ffodi (#6025) üzenetére

Heffi
(senior tag)

Gyönyörű az a hűtő :C csak hát az ára se kutya. De az biztos, hogy egy ilyen jópár évig kiszolgálja a gépeidet. Talán csak a ventiket kell néha cserélni, ha már zajosak. No meg vigyázz a szinesfém gyüjtögetőkre :D

Lesz ez még így sem!

(#6027) Genji válasza nickwaren (#6022) üzenetére

Genji
(senior tag)

Az a drop miatt van, valóban kell még a Vtt-nek ilyen magas bclk-n.

(#6028) nickwaren válasza ffodi (#6025) üzenetére

nickwaren
(kvázi-tag)

Értem, de még azért megnézem játékok alatt mennyire stabil, úgy vagyok vele, hogy minél kevesebb fesz annál jobb.:D A munkámhoz már így is bőven elég, bár még igazán nagy excel táblával nem terheltem meg (nagy: 100k feletti sorszám legalább 150 oszloppal :DDD ).

Igen Physx On van.:)

(#6029) eladohardver

eladohardver
(senior tag)

Üdv urak!

Rendszercsere előtt állok, és lenne egy kérdésem, I7 870 ből csak 1 stepping van? Ha netán nem akkor melyiket érdemes megvenni, hogyan lehet be azonosítani a boxon mi szerepel?

Köszi!

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#6030) szucsinka válasza eladohardver (#6029) üzenetére

szucsinka
(őstag)

tessék [link]

(#6031) eladohardver válasza szucsinka (#6030) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

:R

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤ Használjatok DropBox-ot, mert nagyon jó (2Gb tárhely): http://db.tt/xYfvl0TD ¤

(#6032) ffodi válasza szucsinka (#6030) üzenetére

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Látom megtetszett a dolog. ;]

Egyébként ha jól tudom, akkor a s1156-os i7-es procikból csak egyféle stepping létezik, méghozzá a B1-es.

(#6033) eladohardver válasza ffodi (#6032) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

igen, láttam, danke csak gondoltam hátha nem írta ki a gyártó...

(#6034) szucsinka válasza ffodi (#6032) üzenetére

szucsinka
(őstag)

:K :R
a 870-est is lehet annyira huzni mint a 860-ast?
mert régebben a minél kisseb orajelü procikat PL: c2d 6300-ast jobban lehettett ráncigálni
ez igaz a mostaniakra is?

(#6035) Khaosz55

Khaosz55
(tag)

Hali,

nekem a tesztel lefutnak. Játék alatt fagy meg a gép.

AZ az érdekes, hogy előfordul, hogy a monitoron egy pillanatra elmegy a kép. Fekete lesz utána visszajön.
Amikor megfagyok akkor az SC2 kimerevedik, viszont a Team Speak vagy Skyp még megy és hallom a csapat társakat, hogy beszélnek.

Ha proci fagyna meg akkor gondolom a Team speak és a Skyp sem menne tovább nem ? Akkor az is totál lehalna nem? :F

Most már kezdek másra gyanakodni.

(#6036) ffodi válasza szucsinka (#6034) üzenetére

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mindegyikből ki tudsz fogni gyenge darabot. Igazából teljesen mindegy, hogy 860/870 vagy 880. Ha jót sikerül kifogni, akkor mindegyik megy, mint a mérgezett egér. Annyi előnyük van a 870/880-as prociknak a 860-al szemben, hogy magasabb a szorzójuk, és azáltal alacsony bclk+magas szorzó kombóval el lehet érni egész korrekt órajeleket, ésszerű fesszel, mert nem limitál be az uncore, és nem kell annyi qpi/vtt fesz sem. :)

Khaosz55:

Tápod milyen, illetve milyen vga-d van?

(#6037) szucsinka válasza ffodi (#6036) üzenetére

szucsinka
(őstag)

thx :R

(#6038) eladohardver válasza ffodi (#6036) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

Esetleg ötletet tudnál adni, hogy kitől kérdezzem meg aki tuti tudja a választ a kérdésemre...? :)

Adott ez a lap: Biostar TPower I55

Fizikailag 2db 16 os sín van rajta...

A weboldalon azt írják hogy: 2 x PCI-E x16 2.0 Slot (CFX x8 or SLI x8)

Nekem van 1 db HD 5970 karim, és mellé szeretnék egy pisixes karit tenni... most akkor csak akkor mennek 8x osan, ha cfx vagy sli híd van, a karikon vagy így is?

(#6039) eladohardver válasza ffodi (#6036) üzenetére

eladohardver
(senior tag)

2xment:(

[ Szerkesztve ]

(#6040) Genji

Genji
(senior tag)

Megérkezett a 870es prockóm (köszi csigi! ;) ) elkezdtünk összeismerkedni. Az eredmény:
22x182 minden normal kivéve cpu:1.15625v és ram:1.5v IBT stabil + HT ON. Vtt se kért feszt, meg viszonylag keveset kért a prockó is, bizakodó vagyok a jövőre nézve. :)

[ Szerkesztve ]

(#6041) kimi02 válasza Genji (#6040) üzenetére

kimi02
(őstag)

Megy ez a procc rendesen :C

HARMAN KARDON AVR 760 - PIONEER BDP-51FD - DUNE SMART D1 - DUNE SMART BE - POLKAUDIO RTI A7 - POLKAUDIO RTI A1 - POLKAUDIO CSI A4 - YAMAHA YST-SW315 - GOTHAM 2*2.5mm - QED PERFORMANCE AUDIO 2

(#6042) Khaosz55

Khaosz55
(tag)

Frissítettem a biost az Asus P7P55D-lapomon.

Következőt vettem észre:

Ha manuálisan állítom a szorzót és BLCK-ot akkor nem lehet azt a funkciót bekapcsolni hogy az operációs rendszer állítsa a sebességet. Szóval a fixen beállította Szorzó X BLCK sebességen megy a gép.

Korábbi biossal beállítottam a sebességet és ha nem kellett akkor visszavette a szorzót az OP rendszer.

Most a beállított értéken megy. Itt az a kérdésem, hogy ilyenkor többet eszik a gép? Ha most pl 3800-on megy és nem variálj a szorzót akkor többet eszik mintha variálná? Mert nekem elég sokat megy a gép és feleslegesen nem akarom, hogy zabálja az áramot.

(#6043) Genji válasza Khaosz55 (#6042) üzenetére

Genji
(senior tag)

Igen többet eszik, energiagazdálkodási funkciók be vannak (voltak) kapcsolva?

(#6041) kimi02
Kíváncsi vagyok mit szól majd ha megkínálom 1,5vcore/1.35vtt-vel egy teszt erejéig. ;]

[ Szerkesztve ]

(#6044) ffodi válasza eladohardver (#6038) üzenetére

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1-2 csúcs P55-ös lap kivételével mindegyikben 8x/8x lesz a pci-e sávszél, ha 2 kártyát teszel bele. Függetlenül attól, hogy CFX, Sli, vagy ati+nv hybrid. Nálam is így megy az 5870+GT240, és semmivel sem lassabb, mintha 16x-ben menne, bár az 5970 esetében nem vagyok benne biztos, hogy a PCI-E 2.0 8x ki tudja -e megfelelően szolgálni. Az 5870-hez mindenesetre elég........

Genji:

Elég jól megy az a proci. 182*22-t sosem próbáltam még, hogy mennyi fesszel megy, de azért 1,15V az nem rossz. Lehet mindjárt meglesem. ;]

(#6045) dokee78

dokee78
(PH! kedvence)

TX3 hűtéssel meddig lehet húzni az i5 750-et?

Xperia Mini ExMIUIv4 2.5.11-r1 Lotus F1 Team <---> Kimi Raikkönen

(#6046) Genji válasza ffodi (#6044) üzenetére

Genji
(senior tag)

Köszi, nekem is tetszik! :) Nálad milyen vcore/vtt és mekkora szorzó/bclk az a 4300?

(#6045) dokee78
Nehéz kérdés ugye függ a prockótól és a feszigényétől, de 3,8-4.0 benne lehet még elviselhető hőfokokkal.

[ Szerkesztve ]

(#6047) ffodi válasza Genji (#6046) üzenetére

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

205*21, 1,41V/1,33V ;]

Kíváncsi vagyok, neked ezt pl. ennyivel viszi, tekintettel arra, hogy ugyan olyan lapod van, mint nekem. :)

Szerk.:

LLC be van kapcsolva? Mert ha idleben 1,15V-on megy, akkor terhelve ugye jelen van a VDrop, és ha még 1,15V alá droppol és úgy megy stabilan ennyit, akkor az ritka durva. :Y

[ Szerkesztve ]

(#6048) Genji válasza ffodi (#6047) üzenetére

Genji
(senior tag)

Természetesen LLC on volt, de engem így is meglepett ez a jó eredmény.
Ma este rápróbálok a 21x205re és közlömk az eredményt! :R

(#6049) ffodi válasza Genji (#6048) üzenetére

ffodi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Oks, várom az eredményeket.

Egyébként ismét az a jelenség van itt szerintem, hogy:

alacsony VID --> kevesebb fesszel --> magas órajel --> nagy melegedés
magasabb VID --> több fesszel --> magas órajel --> mérsékeltebb melegedés
:))

(#6050) Genji válasza ffodi (#6049) üzenetére

Genji
(senior tag)

Na várjál én ill a prockóm akkor most melyikbe is tartozunk? :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.