-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ath
senior tag
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #117301 üzenetére
A BT nem egészen verziókkal működik, a "fő"(core) verzió csak egy kötegelése XY protokolok X verziónak.
Egy bill HID ként kéne megjelnejen, mindennel működnie kéne ami legalább 2.0. HID nem lett frissítve nagyon nagyon rég.
De nem zárom ki, hogy valamilyen specifikussága miatt valamilyen egyéb BT 4.x specifikus protokolt is használnak csatlakozáshoz. BT deep sleephez kell leginkább 4.x.Amúgy nem feltétlenül kell modult cserélj egy filléres USB BT is megoldja. Illetve egy kicsit hordozhatóbb gépek között.
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok! Pár hete újratelepítettem az X1 Carbon Gen8-am, azóta a Windows folyamatosan azt jelzi, hogy rá van csatlakoztatva a töltő, miközben nem. Nagyon gyorsan is merül, gondolom mert emiatt nem megy el deep sleep-be. Van esetleg ötletetek, mi okozhatja? Köszönöm!
-
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #109285 üzenetére
Nem a modul hibája. BT 4.0 lemegy deep sleepbe(maga az egér), hogy spóroljon és idő kell mire észhez tér, pont ez az egyik bajom, hogy akarod használni azt alszik és újra kell csatlakozzon, ami BT esetén lassú. másik meg hogy irodában volt annyi interferencia a több egér és egyéb eszköztől, hogy meg megakadt, amitől a falhoz **** jött rám.
A bill miatt így is úgyis kell a unifying receiver(3mm kb. észre se venni), így gyakorlatban lényegtelen, hogy még egy eszköz csatlakozik hozzá vagy sem, amíg az MX Keys nem lesz HU kiosztásban(sohanapján) ez így is marad. -
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Van egy par eves L440-es gepem amit mostanaban kezdtem el hasznalni megint, alkalmankent, rovid idore. A gondom az, hogy amikor lehajtom a fedelet, olyan mintha nem menne deep sleepbe es az aksi folyamatosan merul, par nap alatt elfogy, meg akkor is ha teljesen fel volt toltve. Mindegy, Win vagy Linux futott rajta, ugyanaz a vegeredmeny.
Mit gondoltok, tudok ezzel valamit kezdeni vagy ez ilyen ? Egy masik Lenovom ami van, annak alig esik az aksi toltotsege 3 nap pihenes utan, hasonloan hasznalva, azert csodalkozok az L440 viselkedesen.
BIOS-bol eppen nem a legregebbi van fent, egyel elotti...Koszi elore is!
-
xcds
őstag
válasz
Razermazer #80088 üzenetére
Vagy a pm-ben a CPU deeper sleep-et bekapcsolni...
-
pippin12
tag
t500 cicergést win alatt nálam ez megoldotta :
You can disable the Advance Configuration and Power Interface (ACPI) C-states by using a BIOS firmware option on the computer. If the firmware does not include this option, a software workaround is available. You can disable the ACPI C2-state and C3-state by setting a registry key. To do this, follow these steps:
1. At a command prompt, run the following command:
reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Processor /v Capabilities /t REG_DWORD /d 0x0007e0662. Restart the computer.
Note The computer idle power consumption will increase significantly if the deeper ACPI C-states (processor idle sleep states) are disabled. Windows Server 2008 R2 uses these deeper C-states on the Xeon 5500 series as a key energy-saving feature.
To continue to benefit from these energy-saving states, remove the registry key that you set in step 1 after you install the hotfix that this article describes. To do remove the registry key, follow these steps:
1. At a command prompt, run the following command:
reg delete HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Processor /v Capabilities /f2. Restart the computer.
-
Thoty
senior tag
válasz
FoxiestFox #65329 üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek!
Igazából minél hosszabb ideig van sleepben, annál lassabban indul el utána. Ma a bejelentkezés "csak" 3-4 perc volt, tegnap szinte alig tudtam kivárni, 4 nap sleep állapot után több mint 10 percig tartott mire bejelentkezett...
Lenovo fórumon találtam, hogy deep sleep-be kerül a CPU és onnan lassan jön vissza, ezt a PowerManagerben ki lehet kapcsolni. Ez jelenleg nincs bekapcsolva, de amikor be volt, akkor is ugyanez volt a jelenség. -
bads1
aktív tag
válasz
fordfairlane #58346 üzenetére
CPU Deep Sleep-pel lehet variálni de nekem nem nagyon múlt el azzal sem.
-
xcds
őstag
Nekem olyan bajom volt a 6.32-vel, hogy hiába kapcsoltam ki pl a cpu deeper sleepet, kiléptem a programból, újra beléptem és má megint be volt kapcsolva. Az optika kikapcsolásával ugyanez. 3.67-el minden ok. Nem mondom, hogy nálad is ezért szarakodik a töltés, de egy próbát megér. Ingyen van.
-
atosz
őstag
Nagy nehezen sikerült összehozni, hogy menjen az Rapid Start.
Mindenesetre a Lenovo által megadottak alapján még nem ment - ritka szar e témában az írot szupportjuk. Végül feltettem az Intel Rapid Start Drive-t (ami csak asztali lapokhoz való elvileg). De ezzel kaptam végül egy kis ikont az állapotikonoknál, ahol engedélyezni lehet (mondjuk minden létező helyen meg volt téve az előtt is) és csodák csodájára megy a dolog, még akkor is, ha a Thinkvantage Power Management fent van. Sajnos az alábbiak viszont bosszantóak:
- A ThinkV Power Management rendszeresen kikapcsolja (gyárilag az is van mondva, hogy a deep sleep csak 3 óra után lép működésbe, attól függetlenül, hogy a BIOS-ban mi van beállítva, és ezen nem is lehet állítani => szerencsére ezt csak felül írja ez az Inteles cucc)
- Ha rá van dugva a konnektorra, akkor nyilván nem megy deep sleepbe, de akkor sem, ha utána lehúzásra kerül.Nincs valakinek ötlete erre a két dologra?
1. Hogyan lehetne rávenni, hogy menjen deep sleepbe, ha amúgy sleepben van már és utána van lehúzva a konnektorról?
2. Megbuherálni úgy, hogy ennél az Inteles cuccnál mindig ON állapotban legyen a deep sleep mód? (Ez rendszeresen deaktiválódik, vszeg a Power Management miatt) Valami registry buherálás lehetne talán a megoldás, de nem találtam semmi konrétat sajnos. -
atosz
őstag
válasz
audi100td #38078 üzenetére
Az Ultrabayes cucc nem érdekel, úgyis csak néha használom. a rendszer is gyors így, csak azt hirdeti az Intel, hogy ezzel a technológiával pár mp alatt működőképessé lehet tenni deep sleepből a cuccot úgy, hogy nincs fogyasztása a sleep alatt, azaz mintha hibernálva lenne. No ez kellene nekem! Gyakran kell előkapnom a laptopot. A többi nem érdekel.
-
audi100td
nagyúr
válasz
animatrix11 #37763 üzenetére
Ha nem engeded a procinak, hogy lemenjen C3-ba elvileg nem fog sípolni, de így kevesebbet megy elvileg akksiról. (Power Manager -> CPU deeper sleep disabled)
-
dbius
veterán
xcds kollégánál a pont.
Amit brd kolléga javasolt, nem segített - de köszönöm a javaslatot -, sem az, ami nekem eszembe jutott.
A power manager 6-os verziója a kaki, egészen a legfrissebb verzióig. Mindegyiket végigpróbáltam, egyiknél sem tudtam módosítani a profilon belül a cpu deeper sleepet, mindig visszaállt disabledre és saját profilt sem tudtam létrehozni. Végigment ugyan a lépéseken, de nem jelent meg az új profil a listában.
Akinél szintén 6-os verzió van fent a power managerből megtenné, hogy megnézi, hogy ezek az anomáliák ott is fennállnak?
A legutolsó 3-mas verzió, a 3.67-es jó, azzal már mindent tudok módosítani, úgy is marad, a cpu deeper sleep is.
Egyetlen dolog van hátra, erre nem találtam megoldást, még mindig visszaáll a win saját kiegyensúlyozott profiljára rendszer újraindítás után. MIÉRT??
-
dbius
veterán
Az alábbiakban kérnék segítséget. Újratelepítettem az ssd-re a rendszert - Kis kitérő a supportről: kiderült, hogy rossz típusú ssd-t küldtek corsairtől, én a legújabb sorozatot, GS-t kértem, de egy korábbi sorozatot, GT-t küldtek. Jeleztem nekik, mire egy nap múlva kaptam a mailt, hogy elnézést kérnek, már kiküldték a jó példányt, és intézkedtek, hogy egy futárszolgálat az otthonomban!!! felvegye a tévesen kiküldött darabot, mindezt természetesen ingyen... No kérem igen, ezt supportnak nevezem. -
Energiagazdálkodás, profilok:
Power manager feltelepítve, beállítottam az egyes profilokat, ahogy szeretném. Kiválasztom a power source optimized profilt, mivel ezt szoktam használni rmclock undvervolttal.
Viszont minden egyes újraindításkor a windows beépített profilja, a kiegyensúlyozott az aktív (megnyitom a power managert, akkor nincs kiválasztva profil, a vezérlőpultban pedig az energiagazdálkodásnál látom, hogy mi az aktív)
A régi rendszeren ez nem így működött nekem, ha kiválasztottam a power source optimized profilt, akkor az aktív is maradt amíg én nem piszkáltam el...
Még valamit észrevettem. A power source optimized profilnál - hálózati fesz résznél - a cpu deeper sleep disabled, hiába állítom át enabledre, látszólag elmenti, de ha megint megnézem a profilt, akkor visszaáll disabledre
Az optimized fan control pedig ugyanígy beáll fixen maximize performance-ra, hiába állítom át azt is.
Van ötlet, hogy miért ugrik folyamatosan vissza a windows beépített profiljára??? És miért nem tudom a fenti beállításokat változtatni?
Az előző rendszeren ezek működtek alapból, de most újratelepítést követően nem bírok velük.
Megpróbáltam leszedni a power manager-t, meg a power management drivert, és újratelepíteni, de továbbra is ugyanez a helyzet.
Végülis működik, mert beállítottam az egyes windows profilokat is úgy, ahogy szeretném, de idegesít, hogy nem én vagyok az "úr"... főleg, hogy korábban működött.
Szerk: Ja, ssd és rendszersebesség. Újratelepített win gyorsabb, mint a klónozott rendszer volt. Nem mondom, hogy húúú, de gyorsabb.
Azonban a látványos gyorsulás Linux alatt döbbenetes. Kb. 10 másodperc és használom a rendszert, sleep 1-2 másodperc alatt megvan. A win ezekhez az értékekhez képest még mindig "lassú".
-
szmissz
senior tag
válasz
cadeyrn #36007 üzenetére
Nem megyek, de köszi a tippet!
7 éves, ebből mindössze 3 évet volt aktív használatban és 2 év után kezdett szarakodni a zár.
A gépem hangtalan, SSD van benne, most 50 fokos a proci, HD videóval 56 -ig szokott felmenni. TPfancontrollal a lehető legjobban levéve a venti. És nálam a hangtalan = NINCS hangja. Semmi. Síri csendben kizárólag a "proci ciripelés" jelenséget lehet hallani, amikor deep-sleep állapotban van, ismert jelenség.
Alapból tényleg túlpörög a venti, ami nagyon idegesített már a T42-nél is, szóval a Tpfancontrol szinte hamarabb kerül a gépre mint a Windows.
-
lapa
veterán
válasz
buvartacsko #35881 üzenetére
nem kioktattalak, kérdeztem jól értem-e. most biztos troll is leszek, de nálam egy más oprendszeren ez gördülékeny. ennek szerintem legfeljebb századmásodpercek alatt kéne megtörténnie.
most végignyaltam a datasheetet, a deep sleepre (c6) meg a felette lévőkre is ugyanaz az 1,3w van megadva P, SP és SL esetén, azzal a megjegyzéssel hogy ez csak irányadó érték. viszon az SU-k itt 0,5w-tal kevesebbet fogyasztanak. na ezt fejtse meg valaki.
-
xcds
őstag
Ha meg akarok változtatni egy beállítást az egyik sémában, leokézom, utána visszaáll ugyanarra, mint előzőleg volt. Így jártam az optikai meghajtó kikapcsolásával is a system settings-ben és a cpu deep sleep engedélyezésével is. Kipróbáltam power source optimized és max battery life sémában is, de mindig visszaáll a gyári értékre.Az optikai meghajtó kikapcsot még megoldottam, mert van olyan séma, ahol enabled akkuról és hálózatról is, de a cpu deep sleepet én le akarom tiltani akkuról és az engedélyezve van mindegyik sémában.
-
audi100td
nagyúr
Lehet más energiaprofilt használsz, vagy kifogtál egy nagyon jó X200-at
, ez enyém ciripelt. Nem hinném, hogy akksitól függ a dolog, vélhetőleg valamilyen alkatrész adhatja ki magából az alaplapon, talán a cpu tápelátásáért felelő tekercsek. Power Manager-ben kapcsold esetleg ki a cpu deeper sleep-et, az energiaprofilban, persze ez kisebb fogyasztás növekedéssel járhat, de elvileg megszünteti a zajt. Sajnos ez a legtöbb notebooknál jelentkezik és tudtommal nem számít hibának, asztali számítógépek alaplapjainál, videokártyáinál is elő szokott fordulni.
-
xcds
őstag
Füleld már meg a tápot is. Ha ugyanazt a nyüszörgést hallod a tápból, mint a gépből, akkor ha kicseréled a tápot csendesre, akkor az a hang a gépből is eltűnik. Valamennyi hangja mindenképp van az alaplapnak, de nem mindegy, hogy miylen meg mennyire hangos. Meg lehet próbálni kikapcsolni a biosban a cpu power management-et(vagy vmi ilyesmi a neve), meg a win-es power managementben is ki lehet kapcsolni a cpu deep sleep-et, de ezek csökkentik az akkuidőt és nem biztos, hogy segítenek.
-
Minstrel
senior tag
válasz
audi100td #21638 üzenetére
80 fok az már soknak számít? Nekem x61 már néha youtube videó lejátszás közben is 80 fölé megy (tpfancontrol szerint, BIOS mode) ha a cpu speed highest-en van, amikor a "nyugis" beállítást használom akkor csak 55-60C között van, de ilyenkor cpu lowest beállításon van és a deeper sleep is be van kapcsolva.
-
yodamastah
őstag
válasz
audi100td #18476 üzenetére
Intel storage (AHCI) driver, Lenovo Vga driver, Lenovo audio driver, Power manager, Lenovo wifi/lan driver, Lenovo trackpoint.
Amit nem hasznalok az le van tiltva device managerben (pl lan). A wifi-nel maximum power saving, min transmit power (itthon ez boven eleg). A VGA maximum power saving (intel Graphics Properties), viszont a Display Power Saving technologyt kikapcsoltam mert az osszevissza allitgatja a gammat es az nem szimpi
Monitor 50hz-en. CPU Deeper Sleep bekapcsolva. Power managerben minden fontosabb dolog power saving-re van allitva.
Ezen felul az ssdtweaker-t auto-n raengedtem az kikapcsol egy par cuccot.
-
audi100td
nagyúr
válasz
yodamastah #18470 üzenetére
Deeper sleepet bekapcsoltam, valoban nem nyertem vele sokat, kiszedtem az usb 3.0-as express card-ot, de nem valtozott semmi, kikapcsoltam most mindent BIOS-ban, meg az USB-t is es igy is csak 9.85W.
Vagy a vinyo fogyaszt ilyen baromi sokat, amit azert nehezen tudok elkepzelni, megis csak 5400-as, vagy valami szoftveresen nem oke, mar felraktam 32bit Professional-t is x64 ultimate helyett, de nem befolyasol jo forman semmit. Driverekkel elvileg minden oke, system update-tel pakoltem fel öket.
-
yodamastah
őstag
válasz
audi100td #18469 üzenetére
Fent van minden driver rendesen? Szep sortban tiltogass le es/vagy szedj ki minden kiegeszitot amit lehet. Esetleg a wwan kartya szivat lehet, vagy ilyesmi. X200s-el ilyen 4w- 5W korulre le lehet menni (cpu tipus fuggo) kikapcsolt monitorral.
Csak az tud majdnem 1 W lenni ha nem engeded deeper sleep-be a procit. Igaz deeper sleeppel ciceereg
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st Gen i7-8750H/32GB/1TB/GTX1050TI/4K/Win11pro
- Lenovo ThinkPad T480 - i5 8350u/8GB/256GB SSD/HUN SZép állapot!!!Á++
- Dell XPS 9570 15''-es ultrabook
- Dell Latitude 5410 i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5410 i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- "Gamer" laptop! I5 13500H // Rtx 4050 120w! // 32gb ddr5 // 1 tb pcie4.0 // stb..
- Bontatlan Dell XPS 13 - Intel Ultra 7 258V 12MB 8 cores 4.8 GHz, 32 GB, 1TB SSD, 120 HZ kijelző
- Thinkpad T14-G3 T14-G4 P14s-G3 P14s-G4 52.5 Wh akkumulátor
- Thinkpad T14-G3 T14-G4 P14s-G3 P14s-G4 ANGOL világítós bill
- HIBÁS ! Dell Inspiron 17R-5737 + 8gb ram
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest