Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Urna

    tag

    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni egy laptop-lcd-nek az életre keltésével.
    Adott volt egy donor, iBook G4 12.1 és ennek az lcd-je, ami ahogy utánna olvastam egy IDTECH IAXG01A, ami egy 20 pines Lvds csatlakozót várna mint bemeneti jel. Elkezdtem nézelődni hogy ehhez a pontos típushoz keressek egy lcd-display boardot ami külső táp mellett valamilyen bemeneten (jelen esetben ezt most egy sima VGA) tudjon képet kiadni.
    Pontosan ehhez nem találtam már (valszeg mivel a kijelző maga is 20 éve nincs forgalomban, de(!) [link] ezen a linken olvastam hogy vannak kompatibilis, de más gyártótol származó lcd-k.
    Ezen felbuzdulva vettem egyet ami így ránázásre mindent megad amit kéne: Külső táp, LCD-hez megfelelő végű csatlakozó, menü-gombos panel, és egy inverter. Emellett elvileg 100%-ban kompatibilis az egyik fenti link szerint "Compatible Model"-lel.
    Egész specifikusan ez lett véve(+táp): [link]
    Viszont nem 100% a dolog. Maga az inverter illetve a csatlakozója is teljesen jó, be tudom kapcsolni az lcd-t , van háttérvilágítás, de nem több. Ami feltűnt, hogy maga a "gyári" csatlakozó az a 20 pines lvds-ből 19-et használ, míg a kínai csak 12-t. Ami igazából nem lenne baj mert:
    - a boardon egy 30 pines csatlakozó van amiből még van szabad hely
    - elég standard gpio pinek amikre akár simán rá tudnám forrasztani a megfelelő kábeleket az eredeti csatlakozó kábeléről
    -megtaláltam ezt : [link] ami elvileg az lcd datasheetje (bár nekem kicsit kínai néhol, sajnos a hardveres rész nem az erősségem)
    Az első kérdés hogy .. ez így megoldaná-e a dolgot (ha megtalálnám a jó beközést)? Mert sajna a donor előéletét nem ismertem, így nem tudom hogy bekapcsolt-e egyáltalán, nem ám hogy képet tudott-e adni, bár az lcd sértetlen és a gép is makulátlan állapotban volt.
    (Elég neccesnek találom hogy találok bárhol hasonló pareméterű panelt ennek a helyére ha mégse jó, esetleg bontókat lehetne végigjárni)
    Hol tudnék bármi infót találni ilyen lcd-control boardokról, hátha esetleg annak is meglenne a pin-kiosztása?
    Természetesen ha kéne bármi plusz infó akkor mondjátok. Be is fotózhatom őket ha az többet segít.
    Köszi előre is ! :K

    S10 + Galaxy Watch 3

Új hozzászólás Aktív témák