Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Batman2

    őstag

    válasz atesss #14557 üzenetére

    Ugyanez van nekünk is, mi is az Aldiban vettük, csak akkor még 4990-ért adták !
    Már többszőr hazsnáltam, nagyon jól működik, töltöttem vele 44Ah-ás autó akkut és 12Ah-ás kötött elektrolitos akkut is, egyiket "autó", másikat "motor" módban és remekül tette a dolgát, sőt az ezzel feltöltött autó akku, azóta mgé jobban is bírja a kiképzést, mint előtte, pedig már ott voltunk, hogy cserélni kell !

    A kis akkut is kifogástalanul tölti, nincs vele gond.

    Az egyetlen gond akkor van, mikor jól lemerül egy 12V-os akku és nem tudja felismerni, illetve rosszul ismeri fel és 6V-osként kezdi tölteni !
    A múltkorában ezzel szembesültem, mivel elfelejtettem figyelni a kis akkut és lemerült egészen 6V-ig !!
    Akkor tettem fel, de 6V-osként azonosította, ami így nem volt jó.
    Ekkor kicsit nyomta az akkuba áramot egy trafóról, amivel még mindíg csak a köztes 8-9V-os tartományban ment fel, akkor pedig elkezdte az 1,5 perces próba töltést, amikor kevés áramot csorgat és ha a döntetlen állapot fölé emelkedik az akku feszültsége (talán 10,5V), akkor 12V-osként tölti tovább, ha pedig azt nem éri el, akkor a 6V-os program indul el.
    Mivel ez nagyon le volt merülve, így nem csak csökkent a feszültsége és nem sikerült rávennem a 12V-os programra, még tovább kellett "kézileg" töltenem az akkut, és utána már rendben elindult és le is futott a 12V-os "motor" akku program.
    Az akkura azóta jobban figyelek, egyébként nem lett cellazárlatos, tartja a feszültségét, rendben műúködik.

    Nagy akkut még nem töltöttem vele, de majd lesz mit, mert van egy 95Ah-ás indító akksink is, remélem, azt is gond nélkül fogja tölteni, bár ahhoz kicsit kevésnek tűnik a 3,6A töltőárama, mivel a kapacitás tizedével kellene töoteni, az pedig 9,5A !

    De ettől eltekintve tudom ajánlani !

    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

    Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

Új hozzászólás Aktív témák