Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    Hy
    Sajnos nincs időm 6000 hsztvégigolvasni és megfelelő kulcsszót sem találtam a kereséshez.
    Lassan az 5 éves Samsung 80 Gb-s sulinetes otthoni vinyóm kezdi megadni magát, legalábbis elég fura dolgokat mível.
    Azért kérdéses a dolog, mert nem zárnám kia táp problémáját, de erről majd később.

    A tényállás a következő: gyakran megáll meló közben, adottt időközönként kattan egyet, aztán fagyás. A rosszabbik, mikor bootnál felismeri ugyan, de ugyanúgy kattanások 3-4 secenkén és nem áll fel a rendszer.
    De legrgázabb tegnap történt először, mikor is vmi nem túl vinyóigényes dologt csináltam rajta, fogta magát, s újraindult a gép. A legcifrább, hogy utána fel sem ismerte (táp kihúz, bios refresh, semmi) kábelcsere se segített. Azonban mikor visszacseréltem az eredeti drótra, akkor elindult szépen, bár már ma is volt egy újraindulás.
    1 badsec van a vinyóm ,de már vagy 2 éve, a legelején, az első párezer táján. Ez eddig nem okozott problemát, s így gondoltam a tápra.
    A táp egy kodegány (szintén sulinet :R), de eddig egész jól adta a feszeket, bár pontos korábbi értékeire nem emlékszem, most a következőket adja let:
    12 -> 12,5-12,6
    5 v -> 4,7-4,85
    3,3v -> 3,25-3,3
    (A kolis gépemben Chiefi Delta400 van az 11,99, 4,98 és 3,29-et ad le, tehát az az etalon számomra)
    a 12 voltos ág kicsit soknak tűnik nekem, illetve nemrégiben volt egy pár hét, amikor szinte minden nap volt áramingadozás/szünet és emiatti reboot, így lehet, hogy nem tolerálta a kiképzést. Esetleg 12v-on kicsit több jutott a vinyónak is vmelyik alkalommal és most ennek látnám a gyűmölcsét?

    Válaszokat előre is köszönöm, ha halál, akkor egy 160-as WD PATA-t néztem ki (méretben bőven elég, illetve az alaplap csak patát kezel és nem is akarom cserélni, mert a családnak netre, zenére, officera bőven elég ami benne van, csak tesóm most írja a diplomamunkáját és nem akarom gép nékül hagyni)

    Tehát mégegyszer thx

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák