Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ahantos1963

    kezdő

    válasz torogyuri #50146 üzenetére

    A fagyás: simán lehet a gyenge szektoroktól olvasási művelet közben.

    Ahogy előttem írták: adatmentés.
    A 640 gigás sata2-es HDD-ről én egy WD10EZEX-re átklónoznám a rendszert Macrium Reflect-tel, ha kell, akkor kiterjeszteném a rendszerpartíciót is (Win7 tól 10-ig szépen, gond nélkül működik), azután adatpartíció létrehozás a WD10EZEX-en és a rendszer után mehet a többi adat másolása.

    Aztán azt a WD 640 GB-os AAKS vinyót az összes partíció törlése és egy új egybefüggő partíció létrehozása után lehet lassú formattálással "gyógyítani".
    Gyanús, hogy csak gyenge szektorokat jelez a HDS, főként táp és adatkábel (kontakt) hibák szaporítják ezek számát.
    Lehet, hogy egy lassú format után 90% vagy fölé megy az "egészségi állapot" akár 100%-ig is. A WD Blue SATA2-es szériákból elképesztő élettartamokat lehet kihozni , kell hozzá minőségi táp, jó kábelek, jól szellőző ház. 2 db SATA2-es WD Blue 1 TB-os vinyóm van, 1 WD Green 1 TB, 2 db WD5000AAKS, ezek mind idősebbek 8 évnél.
    WD5000AAKX (SATA3-as) 2 db megy kb 5 éve, WD10EZEX most 2 db.
    Eddig mindegyik WD halkan, megbízhatóan, 100/100% kondícióval megy a 8 évestől a fél évesig. Igaz, hogy precizitás mániákus műszaki mérnök vagyok, úgy vigyázok a gépeimre ( IS ) , mint a szeme világára. (.assza meg a ló, 10 éve már 1 dioptriás olvasószemüveget kell használnom közelre.)

    Konfigod írd le, táp nagyon lényeges, SATA kábeleket gyanú esetén könyörtelenül irtani/cserélni kell.

    Attila

    --------------------------------
    szerk.:
    - AMD FX6100,
    - ASRock 970 Extreme-3,
    - OCZ 128Gb SSD Vertex 4,
    WD 600 GB - (ez a neuralgikus pont !/?)

    A proci nem volt igazán jó, a lap meg baromi gyenge volt AMD FX-ekhez. Az OCZ vertex ssd-i (kommentek alapján) korán halnak. SSD haldoklás is okozhat (?) hisztériát a rendszerben.

    [ Szerkesztve ]

    Van halál az élet után.

Új hozzászólás Aktív témák