Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz pjen #34523 üzenetére

    1. Elektronikai műszerészként alkatrész és gyártmány vizsgáló osztályon dolgoztam több éven keresztül vegyészekkel és laboránsokkal együtt. Annak a csoportnak ahol voltam, az egyedi mérőműszerek készítése volt a feladata. Sajnos kénytelenek voltunk kicsit belelátni az ő munkájukba is, hiszen nekik készítettük a műszereket. "Pici" klímaszekrény is volt, melyben extrém körülményeket lehetett létrehozni. Ha emlékem nem csal, -20-tól +100 fokig percenként 1 fokos átlagos változást tudott akkora méretben, hogy a "Kispolákot" a hátsójára téve belefért volna. Ja, és sav és lúgálló, rozsdamentes anyagból. Vagyis csak piciben játszadoztunk. - Ha nem tudsz megtisztítani egy csatlakozót műszerész létedre, akkor nagyon csodálkozom! Egyébként a többször kihúzom, visszadugom és alkoholos ecsettel vagy fültisztító pálcikával letakarítom, is járható út (ez sem ráspoly).

    Szerk: Igen, kiabáltam. Mert időben szerettem volna jelezni a kérdezőnek is, ha olyan kontakt spray-t használ megy maradék anyagot hagy, annak csúnya következménye lesz. SATA kábelt is lehet alkohollal, ki/be huzogatással tisztítani, de ha az oxidálódott, akkor a belső roppantott kábeles csatlakozása is olyan. Azt nem lehet takarítani, csak az egész kábelt cserélni.

    2. Igen, felpörgéskor és íráskor kér nagyobb áramot. Pont a Samu volt az nálam amelyik képes volt felpörögni, majd a ráíráskor hibázott. Hátsó de szimpla csatlakozót használtam hosszabbítóval. Azt hittem, a minőségi alkatrészek jók lesznek. Tévedtem! Spirálisan beleírt a felületbe, mert a sávon tartó rendszere hibbant meg, így a puffert kiírta, de sávot elhagyott. Sajnos olyan servo és szektorazonosító területet is megsértett, hogy a drive kuka lett, mert nem lehetett kitiltani a SMART segítségével. Alkatrésznek elhasználtam adatmentéshez. Vagyis a kezem között hibázott, pedig hibátlannak tűnt. Ennyit a tápellátásról HDD esetében.

    U.i.: Már többedszer nem azonos a véleményünk. Ez nem baj, mert elgondolkodtatja a kérdezőt, és hamarabb eredményre jut. Viszont nagyon máshogy látjuk a világot. Én a régi megjavítom szemléletet szeretem még akkor is, ha sokkal több munkával jár mint a kicseréljük, egy ideig jó lesz. Lehet, mára már elavult, és felesleges, mert nem termelékeny. Szeretném lezárni beszélgetéseinket. Ígérem, legközelebb csak akkor írok Neked, ha nagyon-nagyon hibásnak találom írásod.

    Békés, Boldog Karácsonyt és Új Évet Kívánok!

    János

    [ Szerkesztve ]

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák