Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz grekon #17374 üzenetére

    Szia!

    Tápellátásnál sok összetevő van:

    1. Teljesítmény tartalék.
    2. Szűrés.
    3. Ágankénti terhelhetőség.
    4. Érintkezés.

    Magyarázat:

    1. Ha a tápegységben nincs elegendő dinamikus tartalék (kicsik a szűrőkondenzátorok vagy elöregedtek), akkor hirtelen áramfelvételkor beesik a feszültség (gyorsan korrigál a táp). Ez a beesés pont egy művelet kezdetekor jelentkezik, amire az eszköz nincs felkészülve, így nem tökéletesen hajtja végre a műveletet.
    2. Szintén tápegység gond. A "zajos" tápellátás a drive írásakor nem korrekt rögzített jelet fog eredményezni. Hiszen a zaj ráül az írandó jelre is, és azt kis mértékben módosítja.
    3. Bár tápon belül a legtöbb esetben egy pontból futnak ki az ágak, a vezetékek és csatlakozók minősége miatt egy-egy ág terhelhetősége korlátozott. A vezetéknek is van ellenállása, így a dinamikus terhelések miatt a kábelen is eshet feszültség. Minél több eszközt teszel egy ágra, annak az ágnak a "cibálása" annál nagyobb, vagyis ingadozó lesz a tápellátás.
    4. Az érintkező mindig hibaforrás. Mindegyiknek van átmeneti ellenállása, ami az érintkező felületek méretével fordítottan arányos. Az oxidáció is bele szól, hiszen rontja az érintkezők vezetőképességét, így idővel minden csatlakozó tisztításra szorul. Ha lehet, a táptoldó használata kerülendő (tilos).

    A program honlapján a SMART működése megtalálható, magyarázatot fog adni, a romló majd javuló kondíciókra.

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák