Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Zeratul #11303 üzenetére

    Nem azt írtam, hogy az MBR-ben mi van, talán figyelmesebben kellene olvasni!

    Szó szerint MBR-szektort írtam, melynek 512 bájtos területén helyezkedik a partíciós tábla és az MBR-kód is. De említhetném még az NT Disk Signature bejegyzést is, ami NT-alapú rendszerek részére egyedi azonosítót képez.

    A partíciós táblában találhatók az elsődleges partíciók határait leíró bejegyzések, beleértve a kiterjesztett partíciót is, mivel az is elsődleges. A logikai partíciókat leíró tábla pedig a kiterjesztett elején található, már csak azért is, mert 512 bájtba már nem nagyon férne el.

    Vírusok és bootmanagerek sem férnek el egyébként, ezek általában úgy működnek, hogy módosítják a szabvány MBR-kódot, ami ezután átirányítja a bootfolyamatot, mégpedig az MBR-szektora utáni területre, ahol még 62 üres szektor található, itt már elfér vírus, Lilo, GRUB stb. bootmanagerek is ide telepednek.

    MFT defragmentálódhat nyilván, bár nem tudom, hogy jön ez ide. Partíciós táblákról írtam előzőleg, nem MFT-ről. Talán kicsit kevered a dolgokat, vagy nem tudom. (Az is kétséges, hogy olyan nagyon szabadon variálhatná a helyét, de mindegy, ennek semmi köze ahhoz, amiről én írtam.)

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák