Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PrinceHerceg

    őstag

    Sziasztok! :)

    Ismét felmerült bennem 1-2 apróbb kérdés amiben remélem, hogy segítségemre lesztek. Történetesen a következőek:

    A SONY STR-DB 940 QS t. erősítőmhöz ha csak simán 2.0-ás módban hajtom a gépet, akkor aktív mélyet azért tudok még rá csatlakoztatni, ugye? Max annyi a dolgom hogy engedélyeznem kell a Subwoofer opciót [YES]-re állítva, a beállítások közt az erősítőn, aztán egy szokványos Y-RCA kábellel összekötöm a sub pre out-ot a a motyóm L + R RCA bemenetével és minden rendben működik majd, ugye? Illetve a frontokat pedig természetesen [SMALL] értékre kell állítom, hogy a basszus átirányítás inaktív legyen és csak a böfögőm kapja a mély frekvenciákat.

    + Ami még kérdés, hogy egy ilyen aktív ládánál (mélynyomó) az ellenállást meg a terhelhetőséget illetően nem kell az erősítőhöz igazodni, mert ez az eszköz csak az éppen aktuálisan kapott LF jelet erősíti fel magának, tehát ez esetben a Watt-ok és az Ohm-ok nem számítanak, jól gondolom?

    Ezen felül, hogy ne legyen egyszerű dolgotok szeretném kikérni a véleményeteket egy Wharfedale Topaz SW-12 t. ládikóról is, mert ez lenne most alternatíva a számomra. Tudom elég nagy darabka, meg biztos akad jobb is, de ez egy zárt konstrukció és jókat is olvastam róla, csak gondoltam azért titeket is szeretnélek meghallgatni, mielőtt döntést hoznék. :K

    Köszi a válaszaitokat:

    PrinceHerceg

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák