Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #45250816

    törölt tag

    válasz mpo #36293 üzenetére

    Nekem egy Elite Screens vászon van, ami olcsó kategória, de nincs vele gond, külsőre is rendben van, esztétikus. Viszont ez nem motoros, a motoros 100k körül kezdődik azt hiszem.

    Ennyi pénzért is lehet összességében tisztességes rendszert építeni, de csak Full HD-ban tudsz gondolkodni, viszont kapsz mellé 3D-t, ami szerintem óriási élmény.

    Nekem van több tv-m itthon, illetve az ismerőseimnek is van több tv-je. Nekem egy 200 ezer forintos projektorom van, legalábbis 1 éve ennyiért vettem, most érdekes módon felment az ára.

    Sok-sok órát eltöltöttem azzal, hogy összehasonlítsam a projektorom képminőségét nagyjából ugyanannyiba vagy többe kerülő tv-k minőségével. Összességében arra az eredményre jutottam, hogy ez tartalomfüggő elsősorban, és igenis van ami a projektoron jobban néz ki, mint tv-n (pl. egy animációs film), viszont összességében a tv-n jobb minőséget kapunk, de hiányzik az a mozis hangulat.

    Amit még megfigyeltem, hogy a projektor a távoli képekben gyenge. Viszont egy jó forráseszközzel (Blu-ray vagy médialejátszó) sokat lehet javítani a minőségét még, meg persze normálisan be kell kalibrálni.

    ctrlaltdel13: Nem arról van szó, hogy nagy kell. Ugye ismerjük az ideális nézési távolságot, mondjuk a THX ajánlását? Ha 4k tartalmat nézünk, akkor meg még közelebb kéne ülni, mert akkor lenne értelme az UHD-nak, úgy látnánk minden részletet. Ehhez pedig igenis nagy tv kell, legalábbis gondolom senki sem 70 centire van a tv-től a kanapéja, amin nézi...

    Ajánlom ezt a kalkulátort megtekinteni: [link]

    zsoika: Nem biztos, hogy érdemes használtan projektort venni, egyrészt mert van a lámpának élettartama (igaz, az Optomaknak elég jó az élettartama általában), másrészt lehet hogy még a régebbi chip van bennük.
    Egy kis segítséget kérek, aki ért a projektorokhoz, sajnos elfelejtettem a pontos nevét, és nem találom, de valami DLP 3-as chippel ellátott projektorok most a jók, legalábbis a mostani modellekben ez van, és ez nagy előrelépés az előzőhöz képest, az enyémben is ez van, és egy kicsivel régebbi modellek pont más chippel dolgoznak, és alapvetően ezért kapunk gyengébb képminőséget.

    zsoika, viszont én neked inkább az OLED-et javasolnám, ott legalább kapsz 4k-t, legalábbis több tartalom lesz a jövőben rá, mint 3D-re.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák