Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    Van itthon a következő home szerver 24/7-es üzemben:

    Asrock Q1900-ITX alaplap
    Kingston 8GB DDR3-1333 SO-DIMM memória
    Cooler Master Elite 110 ház
    Intel 530 120GB SSD
    WD Red 1TB 2.5 HDD
    PicoPSU 120W eBay
    Delta 12V/5A tápegység

    A jelenlegi feladatai:
    Windows 8.1 Enterprise OS fut rajta, Transmission torrent klienssel kihajtja a 100/50-es netet, sima Windows-os hálózati megosztáson videó fájlok kiosztása, Hyper-V-ben fut egy Server2012 DomainController, továbbá bármikor bárki, akinek kedve van leül elé, bekapcsolja a monitort, és netezik, Word-ben dolgozgat, Youtube-ot néz, stb.

    Úgy néz ki, hogy erre a J1900-as proci már kevés, ezért szeretném fejleszteni a gépet, de fontos volna a nagyon halk üzem és a fogyasztás. Ez azt jelenti, hogy van egy nagyon lassú 12-es venti a gépben, továbbá a PicoPSU-ról kell, hogy üzemeljen a rendszer. Jelenleg a leghangosabb elem a 2.5-ös laptop HDD és ennek így is kell maradnia. Aludni így se alszik vele együtt senki, de még pont nem zavarja a hétköznapi jövést-menést.

    Ahogy nézegetem integrált processzor tekintetében nincs használható alternatíva, így a Pentium G3900-at néztem ki, ez benchmark szerint kb kétszer olyan erős, mint a J1900-as. Ez kapna valami batár nagy passzív hűtőt - szerencsére az Eite 110-ben van hely - és kb ennyi is volna a változás terveim szerint. Mi a véleményetek? Ajánljátok-e ezt a procit? Van-e értelme a fejlesztésnek vagy más irányba kellene gondolkodjak?

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák