Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
válasz
c.zsolti #196 üzenetére
Nekem eddig jó tapasztalatom van az aqua gariról,persze csak kisebb olcsóbb cucokkal.
Egér,DVD és CDíró azt cserélték egyből szó nélkűl
De kérdem én,ha elhajtanak mondván én vagyok a hülye és a 90-100fok nem sok. De egy 4-5 órás game party után elszáll a kártya, mit csinálok?Akkor meg azt mondják szarrá húztam!Pedig semmimet nem húzom!
Mindenesetre egy próbát meg ér a gari.Hátha legalább raknak rá új coolert,gari keretein belűl -
ToBeY
nagyúr
Közvélemény kutatás,mert nincs kedvem 5000ft + áldozni egy cooler-re(de lehet kénytelen leszek)
Adott egy aqua garis 6800GT PCI-E Jól szellőző házban (Tt Soprano) a GPU ideal 70fok GPU környezet 55fok. Full load-on game közben,GPU 90-100fok között van(vagy 100C fölött is),GPU környezet 70 fok körűl van.
Ha vissza viszem gariba mi fog történni?
a,Elhajtanak mondván ez teljesen normális, vagy a házam szellőzése a rosz!
b, Vga cooler csere?
c, Kártya csere? -
válasz
Csiborbogár #189 üzenetére
-
eastsider
nagyúr
válasz
Csiborbogár #189 üzenetére
najó, nekem nincs lekopva
mivel nem ragasztgattam rá semmit -
Csiborbogár
őstag
válasz
eastsider #188 üzenetére
Azoknál a kariknál, ahol nincsen paszta, vagy bármiféle hövezetö réteg a chip és a referencia hütö között, ott gariztatáskor meg szokták nézni, hogy nincs-e lekopva a felirat a chipröl, mert az hütöcserére utal, és máris ugrik a gari. Ezt egy boltos mondta nekem jótanácsként, mikor megvettem a VF-700-ast.
-
eastsider
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #186 üzenetére
régebben csináltam teszteket amikor drivert hasonlítgatttam és később rendszerstabalitásvizsgálat végett 3d markoltam
akkor csodűálkoztam, h 16/6-on z-tweaked driverrel volt 18**pont utána meg 16*** 17*** pont volt
nemtom csináltam képet, megnézem
Csiborbogár : ramokon pl a samsung feliratot vagy a ram pasztáját?
[Szerkesztve] -
-
xlaci
senior tag
-
eastsider
nagyúr
egyszer csak elkezdett minusz 100-200 pontokat csinálni 3Dmarkba (vagy többet is minuszba) aztán néha lefagyott oblivion alatt fél óra alatt befagyott
kétszer is sok színes kockával indított első színes kocka után már 12/5-ben használtam
aztán néha nem kapcsolt be egyszerűen csak 2-3-adik indításra
, ja meg az első pár nap után vagy a második ringyóz után már nememléxem az asztalon húzva a kijelölőkeretet memóriahibűra emlékeztető dolgok jelenetek meg
aztán került rá a silencer, azzal ugyan azt csinálta mint régen, h nem kapcsolt be
visszaraktuk a régit azzal ment aztán egyszer csak nem kapcsolt be ventik mintha megmoccannának de megse -
PPSH
őstag
nekem van egy inno 3d 6800gt-m(apg)es nem megy 55 fok fole pedig megvan tuningolva=430/1150 mhz-re.van rajta egy vf700 alcu huto.csak egy erdekesseg hogy a mag 80mhz emelese utan a homerseklete valtozatlan
a kornyezete sem megy 45 fok fole
ezelott a kartyam elott is inno 3d volt csak az fx szeriabol(5900xt)azelott pedig egy msi geforce 4 ti 4200 volt 128 mb rammal,de ez a kartya hihetetlenul szar volt
[Szerkesztve] -
Fla$hly
aktív tag
hy!
Jön a meleg, jönnek a nagy hőmérsékletek is, nappal ugye van 31-32fok, és nekem nagyon szar nyáron a szobám, ezért ugyanígy bennt is nálam 30-31fok van(és még a gép is fűt) így tehát az én vidkarim is simám felmegy terhelés alatt 80fokra, alaplap is 40-45, sőt, most még a winyó is 48fokosPedig elég jó a házam szellőzése...
-
DeSanto
őstag
válasz
(Kolombusz) #166 üzenetére
Itt 68k -ról lenne szó!
Nekem mindegy mi lesz csak legyen jó vagy a vga vagy adjanak másikat.
Nekem teljesen mindegy hogy mi lesz a CPU-m úgyis nyomi most mellé (P D805, 512 ram) szal tökmindegy milyen vga lesz mellette
-
-
DeSanto
őstag
Lehet kapni még 6800GT-t mert úgy néz ki az enyém bekúpolt (ha már nem lehet ilyet kapni akkor gondolom nem ezt kapom cserébe).
A gépem többszöri indítás után hajlandó elindulni.
A vga-n a zöld led villan egyet és ennyi.
Kikapcs bekapcs és egyszercsak elindul 10-ik próbálkozásra(táp jó SLI-s rendszert is bírta).
Próbáltam több alaplapban is de ugyan ez a hiba.
Tudják ezt cserélni?
Alien Computers-be van a gari.
Mennyi ott a gariztatás? Valakinek van vele kapcsolatban tapasztalata? (csak az zavar ha 2x kell megtennem a 2*160km-t) -
djdee
tag
Húú, az nagyon jó ár volt. Én nézegettem a boltokat és ez amit én vettem 38-40körül van újonnan. Ott, ahova a gari szól 38,5k.
Én 30k-ért vettem (igaz beszámíttattam ezt [link]. Remélem nem lesz vele gondom és nem csináltam rossz üzletet.
Ha minden jól megy, este már a gépben lesz, így lehet jövök majd tanácsokért! -
ToBeY
nagyúr
Inno-val semmi probléma sincs,sokan ok nélkűl huzzák le szerintem.Nekem 3 inno is volt és van jelenleg is, és nincs semmi probléma vele! Jó a mostani 6800GT ''picit''melegszik.
Haver most vett egy inno 6800+VF-700-AlCu újonnan 30k-ért.Szóval egy használt sima 6800 húszon pár ezret érhet szerintem -
djdee
tag
Sziasztok!
Régóta vágyom egy ilyen karira és úgy tűnik, most össze is fog jönni.
Szerintetek, ez [link] mennyit ér, használtan, 9hónap garival????
Tudom sokaknak előítélete van az Inno-val, mint gyártóval, de sajna csak erre van keret. Azért egy 6600GT-nél lényegesen jobb lesz, nem??? -
-
relab
csendes tag
Hi!
Vam egy Gainward 6800-as kártyám, és a HeroesV alatt 70-73 cel fokig melegszik. Nem sok ez egy kicsit?
[Szerkesztve] -
eastsider
nagyúr
válasz
horvathkrisz #143 üzenetére
GST: ram ua mint a GT-n, nyák ua, húzott GS mag:60MHZ-vel alacsonyabb órajel mint a GT-é, nagyrészük 560 fölé húzható úgy gyak egy GT, ja meg szarabb hűtés
P. S. : sztem amúgy jobban megéri a 256-os 35-ér, de a 128-as se marad le nagyon: [link] a 7600GT listában vannak
[Szerkesztve] -
eastsider
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #122 üzenetére
ez a PH! tábor mikor lesz?
és belébő vagy vmi ilyesmi mennyi lesz? -
eastsider
nagyúr
válasz
horvathkrisz #90 üzenetére
a primecooler és azalman majdnem ua
-
eastsider
nagyúr
tyű látom megteltünk egy hétig HR-ben van az aember máris több 100 hsz
-
ToBeY
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #135 üzenetére
Most egy két dolgot nem értek.Everestben néztem ezeket
Video BIOS dátuma 11/24/04( Ezt alaplap/bios tualjdonságai/videobios dátuma)
BIOS leírás Version 5.40.02.36.09(Ezt a megjelenítés/Windowsvideo/videokártya tualjdonságánál néztem a bios leírásnál)
Ezt pedig arról az oldalról:
Inno3D 6800GT PCIe 256MB - Rev 02
Submitted On: 22 January 2005 Version:Version : 5.40.02.36.09
Tehát ugyan az bios van fent elvileg 2004 november dátummal,ami a másiknál 2005 Januárban jelent megwhat??
-
ToBeY
nagyúr
Na minden tiszta, már csak egy PCI-os vga kéne
Szerk:Az baj hogy a bios file amit letölttem *.ROM és nem pedig *.BIN?
Mert az nflash *.BIN-el magyarázza végig
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
Na aktuális bios kimentettem bios bin.file-ba
Az ok boot DVD rá rakom a cuccokat de nem tudom milyen kapcsolkkal kell frissiteni a biost nvflash-el.Meg a DVD-re ráraknám a kidump-olt bios.bin is hogy vissza tudjam rakni -
ToBeY
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #130 üzenetére
Elolvastam már de nem lettem sokkal okosabb
Kisflopy nincs a gépemben,így hogy mentesem le a jelenlegi bios-t és flasheljem rá az újat?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #128 üzenetére
Leírás van hogyan kell használni ezt a Nvflash-t?
-
ToBeY
nagyúr
A rev1 régebbi verzióju bios.
szerk:windows-os flash-elő progi nincs a kártyához?Ez elég magas nekem amit most letöltöttem...
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #125 üzenetére
Hát nekem most nagyon magas a hőmérséklet,arra is gondoltam esetleg félre-mér valami....A lapomon a legújabb bios van fent.
Szerk:Mi lehet a különbség a kettő között.
Inno3D 6800GT PCIe 256MB - Rev 01
Submitted On: 22 January 2005
File Size: 42KB
Downloads: 190
Inno3D 6800GT PCIe 256MB - Rev 02
Submitted On: 22 January 2005
File Size: 42KB
Downloads: 378
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
6800GT-hez nem jött ki valami új bios vagy frimware amit érdemes felrakni?
-
horvathkrisz
addikt
válasz
(Kolombusz) #116 üzenetére
Igazán kedves vagy...
-
(Kolombusz)
veterán
Jösztök a nyékládházai ph táborba? Ha igen, akkor a sátorra viszem szivesen a 6800gt-m dobozát. A kártyát, na azt nem.
Ilyen...
Feltéve, hogy tudok menni. Bár sztem igen. -
válasz
(Kolombusz) #116 üzenetére
Talán, ma reggel csalánra sikerült...
-
Gaben01
őstag
válasz
Mr_Vercetti #119 üzenetére
Ezer hála
Neked is Kolombusz,végre sikerült rendesen leírnom
Üdv,
Gábor
[Szerkesztve] -
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Valaki felhomályosítana hogy a rivatunerben hol találom a hőmérséklet figyelést? Valszeg én vagyok a láma hogy nem találom
Riva Tuner v2.0 RC 16 van fenn. Előre is thx -
(Kolombusz)
veterán
válasz
horvathkrisz #114 üzenetére
Nah, erre a hsz-edre is ez a reakcióm: Pffff.
Legalább gondolkoznátok egy picit, mielőtt leirjátok a hülyeségeiteket. -
Mr_Vercetti
őstag
válasz
horvathkrisz #114 üzenetére
Ha valami meghal a tunning miatt azok nem a kondik hanem a ramok vagy a gpu.
De az se fél év után hanem vagy 30 év után, de ez is csak akkor ha balfasz vagy -
horvathkrisz
addikt
válasz
(Kolombusz) #111 üzenetére
Miert ''Pfff''?
Biztos van ebben a dologban valami- az alairasodra gondolok... -
válasz
(Kolombusz) #102 üzenetére
Alighanem megoldottam a kérdést...tettem a vga alá egy 12-es ventit, ami szépen beteríti levegővel az egész nyákot.
Most valamennyivel hűvösebb a vm-101 is.
Egyelőre ideiglenesen ez marad.... -
t1
veterán
válasz
(Kolombusz) #111 üzenetére
jó az aláírásod
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Mr_Vercetti #108 üzenetére
Használj rivatunert.
-
Mr_Vercetti
őstag
Miért van az, hogy felteszem a Coolbits-et, ujraindítom a gépet, és utána már ott sincs, mintha fel se raktam volna?
-
PPSH
őstag
amugy 3dmark 05-ben 6100 pont,3dmark 06-ban pedig 3100 pont.ezek a pontszamok jok?
-
Cicero
őstag
félév után a tuning miatt a teljesítmény 10-15%-ot veszt, tranzik meghalnak
-
PPSH
őstag
hi.mennyire jo eredmeny 3dmark 03-ban a 14e pont.egy 440/1180mhz-re tuningolt 6800gt-vel+x2 4400+(alapon).amugy mig az alap hozott 12e pontot addig a tuning ennyit dob ki.a vga ekkora tuningal 55 c-os.
[Szerkesztve] -
válasz
horvathkrisz #99 üzenetére
Nem tudlak követni...
Egy kicsit széthullottam a héten...
Féléves leltár...
Ha kifejted kicsit bővebben, akkor megértem. -
Ha időm engedi, megpróbálok felrakni egy p4-es hűtőt a gpu-ra....(glacialtech)
A passzív kicsit melegnek tűnik számomra.
Ám ez ugye szubjektív dolog.
Ami nekem már meleg(kb 40-45) fokos heatpipe, az a gpu-nak lehet még hűvös...
Sajnos nincs hőmérséklet kijelezve a driverban.
Nagy esély van rá, hogy vagy letiltották..
Vagy nincs bios-ban engedélyezve...
Esetleg nincs integrálva a magban.
A tuning-ért mindent. -
Cicero
őstag
jéé új totyik
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Csiborbogár #92 üzenetére
Ja ma veszem meg,amig nem tartom a kezembe marad az álírás.... Annyiszor estem már pofár ilyen üzletek miatt.
Szerk:nem boltban veszem itt a PH!-n
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
válasz
horvathkrisz #93 üzenetére
Megbeszéltük, hogy nem köszöngetünk.
Csak hsz szerzésre jó, a topicot átláthatatlanná teszi. -
horvathkrisz
addikt
Jó reggelt!
-
ToBeY
nagyúr
válasz
horvathkrisz #90 üzenetére
Hát tudod pénz beszél.... 3k kontra 6k...
Ha ugyan olyan jó (vagy jobb
) és még olcsóbb is,miért ne?
-
Mr_Vercetti
őstag
A két hűtő között annyi a lényegi különbség hogy a Zalman drágább... Ennyi.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
horvathkrisz #87 üzenetére
Az egy dolog hogy melyik népet utáljuk zsigerből
De attól még tudnak cooler-t koppintani (mert zalman-ról van ám másolva a forma)
-
ToBeY
nagyúr
válasz
horvathkrisz #84 üzenetére
Az egyéni dolog ki miben és minek vagy kinek hisz
-
PPSH
őstag
hi olvasgattam az nvflash fleshelo leirasat es a beflashelo parancsnal nemtudom hogy van-e helykoz az irasok kozott pl:nvflash_-f_bios.bin,igy kell az alulvonas jelenti a helykozt.es melyik verzio lenne a legjobb 6800gt kartyahoz?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
horvathkrisz #82 üzenetére
Primcooler Vs Zalman [link] Leveri a zalman-t
Másrészt Zalman ZM-RHS1 VGA-chipset hűtő 2,160Ft -
ToBeY
nagyúr
válasz
horvathkrisz #80 üzenetére
Dehogy veszek egyrészt dárga majdnem 2k,inkább veszek valami hővezető ragasztót és felrakom azzal ha muszáj.Nincs Audigy-m
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Csiborbogár #76 üzenetére
Majdnem Zalman.Primecooler-t ha minden igaz tudok szerezni itt a fórumon,de már használt.Ezért kérdeztem,hogy a borda feltapad-e rendesen még 1 kártyára.
-
ToBeY
nagyúr
Kérdés:A videokártya hűtőhöz adnak ilyen rambordát, amin van ilyen fehér ragacs alapból.Ez már volt használva, fel lehet tenni még egyszer?Esetleg lehet külön venni ilyen fehér ragacsot, és a régit is le lehet kaparni a bordáról valahogyan?
-
Lord Zero
addikt
válasz
Mr_Vercetti #71 üzenetére
befolyásolni valóban befolyásolja, de nem számszerűen ugyanannyit
a hűtés kialakításától is függ (szív/fúj, kintről be/bentről ki, stb) -
darabka
tag
válasz
Mr_Vercetti #66 üzenetére
Pár nap leforgása alatt közel 10°C-ot emelkedett a lakások hőmérséklete, ha ennyivel feljebb ment a VGA, az tök normális. Ha levonod azt a tizest, kultúrált hőfokot kapsz...
-
Mr_Vercetti
őstag
Sikerült teljesen lehalkítanom a ventiket a gépben, így mpst azt vettem észre, hogy a VGA kurva hangosan dolgozik 3D-ben. Ilyen ciripelő hangja van, de elég faszán. Ez nem gáz? Egyszer találkoztam ilyennel, az egy X1600-as volt, de nem volt ilyen hangos.
Ja és a GPU komolyabb 3D alatt felmegy vagy 74 fokra.(ha huzamosabb ideig 3D-ben van).
Bár gondolom ez ennek a mostani kibaszott ,melegnek tudható be. Vagy sok?
(mondjuk ahogy nézem minden topikban arra panaszkodnak mostanság hogy melegszik a gépük rendesen)
[Szerkesztve] -
Xelo
addikt
holnap indulok amerikába, váltom bush-bát, aztán ott összeszedek kb egy ilyen konfigot kint mint ami az aláírásomban van
de még pontosan nem bittos hogy miből mi lesz, de perpill ezt néztem ki(ezeket)
szerk: de még lehet ennél többet is kitok spórolni.. izmos cucc lessz
[Szerkesztve] -
Xelo
addikt
most ki van szedve és itt csücsül mellettem a BFG 6800 Zalmi hütéssel.. mindjárt sírok.. ennyi idő után.. ma látom utoljára
olyan jól szolgál(t)
és olyan szép kék a szíííne!! ámen..
[Szerkesztve] -
Aaalbi
tag
Tudjátok Min gondolkozok?
Miért nem kiemelt ez a topic?
Mert azért még vagyunk egy páran 6800as tulajok. -
ToBeY
nagyúr
A kártyán vannak, ilyen kis ezüst hengerek ha azok be barnulnak picit ugye az nem túl egésséges?
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
''nem lesz valami baja a karinak?'' - de, fagyni fog
én még sosem csináltam ilyet (azért mondtam, h vannak itt más ügyeskedők, akik eljátszották ezt), elméletileg így kell (van aki a fagyasztóra esküszik, és van aki a sima frigó mellett voksol, de a csomagolás - pl nylon zacskó - mindenképpen kell), ezután könnyebben kéne engedjen a ragacs -
emde
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, van egy Leadtek 6800GT-m, teljesen alapon használom, zalman 700cu hűtővel. Kb. 1-2 napja igen magas hőmérsékleteket mutat, de csak driverből tudom megnézni [link], sem everestből, sem rivatunerből nem látja a gpumag hőméréskletét. A kártya jég hideg még az állítólagos 150-160fokon is, a zalman rendessen pörög és van egy ház hűtőm is ami pont a vga-ra nyomja a levegőt. Bekapcsolom a gépet és egyből nézem a driverből, hogy emelkedik 40fokról 160ra. Miért csinálhatja ezt
, még 1 hónap gari van a karin. Tegyem vissza a gyárit és vigyem vissza?
Előre is köszi a válaszokat! -
horvathkrisz
addikt
válasz
Csiborbogár #36 üzenetére
Hali!
Ezt te honnan tudod?
Mikor írtad ezt a hsz-t?
Szabad ilyet? -
Csiborbogár
őstag
válasz
Lord Zero #31 üzenetére
Elméletileg ezek az IC-k a forrasztási eljárás során pár percig 200 fok fölötti hömérsékletben tartózkodnak. 1-2-szer ki kell bírnia a terhelést így. Viszont közben nem dolgozik...
Tehát elméletileg ennek a 135 foknak nem lenne szabad még kárt tennie a GPU-ban, amennyiben csak pár mp-ig éri el azt, ezért is van beállítva ennyinek. 135 fokon viszont nincsen az a GPU, amelyik nem hibázik.
Ezért is felesleges följebb engedni a küszöböt.
Tartósan ezen a hömérsékleten használva viszont biztosan kárt tesz benne.
Nyugodtan tehetnék 100 fokra, mert az is böven elegendö lenne, és kisebb lenne a rizikó is. -
ToBeY
nagyúr
válasz
belaazallat #32 üzenetére
Nem kell silencer! Primecooler kell esetleg zalman
-
ToBeY
nagyúr
Kb 10-15perc-et ment az act of war
[link]
Ööö ez 91C fok?
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
Felraktam a rivatunert,de nem találom holvan benne a hőmérsélet figyelő logoló cucc
Megvan
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
-
Xelo
addikt
hát, meleg.. nem tudom hogy én féltem-e ennyire a kártyám, de én ilyen hőfokon nem engedném hogy menjen, vennék rá vmi jobb coolert.. milyen hűtő van rajta?
szerk: pedig a hütő ami rajta van nem éppen erre a VGA-ra lett kitalálva, a felrakása sem a legkönnyebb volt, de szépen dolgozik
[Szerkesztve] -
q13579
senior tag
BIOS-t érdemes frissiteni?
-
Xelo
addikt
mennyi alapon a vidkarcsid hőmérséklete? nekem zm80d + op1el alapon ha hideg a szoba 44 - 46...
anno mikor tuningoltam 400/900ra még akkor se érte el a 80 fokot.. figyeltem rá.. max 79 volt..
de most majdnem alapon 380/750en 52fok..
szerk: a BFG Tech 6800 OC AGP vidkarim
szerk2: elkezdett esni az eső és hülni kezdett a levegő: 51fok
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
Picit belemerűltem a játékba
[link]
-
-
q13579
senior tag
3.35 voltot kap a a vga-m, két tápcsatlakozoval. Az lenne a kérdésem hogyha csak az egyiket nyomnám be, akkor csökkenne-e a hömérséklete a memoriáknak, és hogy okozna-e teljesítménykiesést?
-
ngabor2
nagyúr
Itt a 7. topik is.
A 6800-as széria:
- a memoriainterfész minden kártyánál 256 bites
- 6800Ultra 400/1100MHz, 256 MB GDDR3, 16 pipeline 6 vertex shader
- 6800GT 350/1000MHz, 256 MB GDDR3, 16 pipeline 6 vertex shader
- 6800GS 425/1000MHz 256 MB GDDR3, 12 pipeline 5 vertex shader
- 6800 325/700MHz, 128 MB DDR, 12 pipeline 5 vertex shader
- 6800LE 300/700MHz, 128 MB DDR, 8 pipeline 4 vertex shader AGP
- 6800LE 300/1000 MHz 256 MB GDDR3, 8 pipeline 4 vertex shader AGP (light GT)
- 6800LE 325/700MHz, 256 MB DDR, 8 pipeline 4 vertex shader AGP
- 6800XT 325/600MHz, 128 MB DDR. 8 pipeline 4 vertex shader
Néhány gyártó eltér a referenciától:
- ASUS N6800/TD/512M: 512MB DDR2, de 128 bites!!! memória. Kerülendő!
- ASUS 6800GE: 256 MB GDDR3, de a GPU csak 12 pipeline 5 vertex shader.
- ASUS 6800GT: 16 pipeline 6 vertex shader, de csak 128 MB DDR rammal rendelkezik.
- Gigabyte 6800: 8 pipeline 4 vertex shader, ez könnyen orvosolható a kártyához adott Vtuner2 nevű programmal, mellyel a kártya BIOS-át tudjuk frissíteni és így már teljes értékű 6800 lesz (12/5).
Hűtés:
A 6800GT és a 6800Ultra kártyákra sajnos nem lehet felrakni a Zalman Heatpipe hűtőit, mivel a GPU körül lévő furatok átmérője 2.4mm és így nem férnek bele a legtöbb hűtőnél használt 3mm-es csavarok. A sima 6800-as nyákon viszont van plusz két furat ami lehetővé teszi a Zalman Heatpipe használatát. Egyelőre az egyik legjobb hűtő a 6800-as szériához az Arctic Cooling NV Silencer, halkabb és hatékonyabb mint a gyári hűtő.
Tuning:
A 6800 és 6800LE kártyáknál a letiltott pipeline és vertex shader egységek kis szerencsével aktiválhatóak a RivaTuner segítségével. Ezt a verziót érdemes használni: [link]. És itt olvasható az aktiválás mikéntje: [link].
A pci-e 6800-ban nem lehet aktíválni a letiltott pipeline-kat.
Általában egy 6800GT megy Ultra szinten, ez egy egyszerű órajel emeléssel érhető el.
A GPU és RAM frekvencia emelése a legegyszerűbben a CoolBits-el oldható meg. Ez nem egy külön program csak egy a driver-ben eredetileg letiltott fület tesz elérhetővé: [link] Létezik egy CoolBits 2 is, ami további rejtett beállításokat hoz elő: [link].
A 6800GT kártyánál a nagyon elszánt tuningosoknak lehetőségük van a GPU-feszültség emelésére 1.3V-ról 1.4V-ra. Ehhez a BIOS megváltoztatására van szükség. Ezt lehet úgy, hogy egy Ultra BIOS-t flash-sel a kártyájába, és lehet úgy hogy a saját BIOS-át kimenti és azt módosítja.
Lementéshez és vissza flash-eléshez az nvFlash-t érdemes használni. nvFlash 4.42: [link].
Ennek használata röviden:
- DOS alá boot-olsz (boot floppy-val, amire felmásoltad az nvFlash file-ait).
- Backup-olni így tudsz: nvflash -b backup.rom
- Visszaflash-elni: nvflash -f backup.rom -p -u -2
A backup-olt BIOS-t a NiBitor-ral tudod módosítani: [link]. A program lehetőséget ad a feszültségek és órajelek megváltoztatására, külön kell 2D és 3D alatt. A módosított BIOS-t utána írjuk vissza a kártyába.
Felhívnám mindenkinek a figyelmét, hogy ezek a módosítások nem csak garancia vesztéssel járhatnak! Akár a kártya visszafordíthatatlan károsodását vagy tönkremenetelét is okozhatja!
nf3 vs 6800 lehetséges problémák
Valamiféle inkonkompatibilitási probléma miatt bizonyos esetekben az nf3 chipset-es alaplapokban nem lehet egy frekvencia fölé tuningolni a 6800-as széria kártyáit, tehát nem a kártya tudása szab határt a tuningnak hanem a chipset. Az ultra órajelet már nem engedi (400MHz) általában 375MHz körül megy csak hiba nélkül.
Kép szétugrás az ASUS kártyáknál
Nem ismert a pontos oka, de az ASUS 6800-as szériánál néhány tulajdonosnál elő fordult hogy játék közben néha hirtelen szétugrik a kép, mintha a monitor geometria rosszul lenne beállítva. Ennek (talán) lehetséges megoldása az alaplapi biosban az aperture size-t 256MB-ra kell állítani.
Szaggatás
Előfordult néhány felhasználónál hogy a játékok/markok alatt szaggatott a kép meg - megáll egy pillanatra. Ha húzva van használva akkor előfordulhat hogy mégsem bírja a beállított frekvenciát, kicsit vissza kell venni és újra próbálni.
Érdemes megnézni hogy nem melegedett-e túl a kártya, ha igen, megfelelő hűtésről kell gondoskodni. Volt hogy az segített amikor az alaplapi bios-ban ki lett kapcsolva a fast write (néha hiába kapcsolja ki az ember az alaplapi bios-ban továbbra is működik, ilyenkor win alól is meg kell ejteni a dolgot). Ha sehogy nem akar múlni a jelenség akkor a tápunk állapotát és minőségét is érdemes szemügyre venni. Egy minőségi 350-400W táp ajánlott ezekhez a kártyákhoz, lehetőleg erős 12V-os ággal.
Korábbi topic-ok:
GeForce 6800 topic Archívum VI.:[link]
GeForce 6800 topic Archívum V.: [link]
GeForce 6800 topik Archívum IV.: [link]
GeForce 6800 topik Archívum III.: [link]
GeForce 6800 topik Archívum II.: [link]
GeForce 6800 topik Archívum I.: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest