Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tomcica

    Topikgazda

    válasz Danika256 #40824 üzenetére

    Kb. 80% aerob 20% anaerob a max amit egy heti edzesen hosszabb tavon tudsz tartani.Ha combosabb heti edzesmennyiseg megy,akkor inkabb 90% aerob 10% anaerob az arany.
    A "felemeszti az aerob alapot" alatt azt ertem,h a sok heti anaerob edzes bizonyos aerob enzimek mukodeset gatolja (foleg az oxigennel zsirbol es bizonyos mennyisegu glikogenbol nyert energia hatekony korforgasat tori meg).Ha tobb heten keresztul magas anaerob terheles megy,akkor eloszor stagnal a fejlodes,kesobb kepes romlani.A vege akar az,hogy a laza futas soran is magas lesz a pulzus,mint amikor nincs kondid.
    Spinning porgetes mehet,de ne told vegig anaerobba,hanem rovid intenziv porgetes menjen,bo pihenovel pl 30mp eros 1-2perc laza,ilyen valtogato soran meg nem rombolsz bele annyira az anaerob zonaba,hogy azt a test ne tudja helyrebillenteni.Ez melle sok-sok ora laza pulzusos full aerob.50-50%-ig meg elbirja igy a szervezet tartosan is,amikor ilyet csinaltam pl 100 x 100m gyors +100m laza a gyors edzesnek,es laza hosszu aerobnak.Mar ez se a szokasos el classico epites,de mukodik.

    There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Új hozzászólás Aktív témák