Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Danika256

    aktív tag

    válasz tomcica #40780 üzenetére

    Hali

    Ezt már nem előszörre írod, hogy felmorzsolódik az aerob alap.. :) Ezt hogy érted? Kifejthetnéd jobban is.. :D Ha az ember elég hosszan edz, még ha intenzíven is, a megszerzett alap állóképesség vagyis a zsírégetés, oxigén ellátottság, feldolgozás hatékonysága legalább meg kéne maradjon nem?
    Azt megerősíthetem, hogy ha hosszabb ideig edz valaki anaerob átmeneten vagy AN-ban, erőlködve, az mentálisan előbb utóbb el fog fogyni, még akkor is ha van elegendő pihenő nap.

    Mióta sérült vagyok és 75%-ban spinracingekkel edzek, de brutál keményen, minél jobban terhelve a keringést és lábakat, és akár 3 órákat is.
    Közben-közben azért volt futás, de érezhető volt, hogy az alap állóképességem nem úgy muzsikál.. Hosszútávon ugyanúgy jó voltam 21km-ig futásban, nem ment el a pulzusom, de jó 1 perces tempó hátránnyal, mint amikor csak futottam, tehát ennyit lassultam..
    De akkor ezek szerint nem csak a talajérintés hiánya miatt?
    Most már van fixen heti egy hosszú alapozó futásom, már 3 hét alatt 30 másodpercet javultam vissza. Most akkor vagy maga a futás tett jót, vagy annak aerob jellege???
    Nyilván minél tovább van aerob módban a szervezet annál hatékonyabb stb..
    De ezt, hogy zabálja fel, teszi tönkre a sok erőltetett edzés?
    Gondolhatnék a lassú izmok kevésbé terhelésére elvonatkoztatva a pulzustól, de én pl inkább gyors izmos felépítésű vagyok, ezért jobban is szeretem a beteg csapatásokat! :)
    Szóval vesézzük ki egy picit ezt a témát... :) Tehát ha tekerve többet edzenék lazábban is, akkor az hatékonyabb edzés lenne?
    Erőállóképességben a futást nézve így is a béka segge alatt vagyok már, mi lenne ha még ennyit sem tennék..
    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák