Hirdetés
- Már nem csak vízhűtőket kínál a CPU-kra a Sharkoon
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Home server / házi szerver építése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
válasz
carlos78 #1924 üzenetére
Megnézed, hogy a tápodból milyen vezetékek hová csatlakoznak.
Alaplapba, vga -ba, ssd, hdd be.Aztán megnézed, hogy a kiszemelt tápnak vannak e ugyanolyan csatlakozói mint amiket használsz.
Mivel nem tudjuk milyen géped van csak feltételezhetjük, hogy egy másik jó minőségű 400w os táp elég lesz teljesítményben.Illetve én még kipróbálnám másik táppal mert lehet nem az a gép baja lehet memória, alaplap is.
Ha nem értesz hozzá, illetve nincs próba tápod havertól, vagy szekrény mélyéről akkor elviszed egy számtech boltba ahol szívesen megszakértik és mondanak egy árat. -
carlos78
csendes tag
Sziasztok
Fsp Hexa+ 400 tápom tönkrement úgy néz ki (bekapcsologombot áthidaltam és igy sem indul a gép, nagyon picit mozdít a ventin és vége.. szerintem zárlat, szerintetek?)
Van a városomban egy Fsp Hexa HE 400 táp használt szerintetek kompatibilis a vezetékezés meg a teljesítmény az eredetivel? Megvehetem? Miben különbözik?
Milyen tipussal NEM helyettesíthető? (Nem vagyok otthon benne)
Köszi aki segit. 🤞 -
Pogifej
csendes tag
Sziasztok!
Visszaolvasva látom többeknek is előjött egy furcsa tápcsere utáni probléma, hogy nem indul az egyébként működőképes konfig az új táppal.
12 éves hibátlan működés után elfáradt (a trafó) az AU-400W.
Vettem egy HGE550-et és ez a korosnak számító konfig nem indul. Kipróbáltam egy újabb konfiggal és működik a táp.
Szét fogom szedni, mert gyaníthatóan valamilyen védelmi áramkör aktivizálódik indításkor.
Nincs infótok merre érdemes indulni ezügyben?
Nyilván kéz alól vettem, gari nincs, egyébként meg original volt a csomagolás.Köszönettel, Gábor
-
MMIX
addikt
FSP Vita GM 750W képek, www.expreview.com
-
MMIX
addikt
www.fsplifestyle.com
FSP HYDRO G PRO 1000W 80PLUS Gold Full Modular ATX 3.0 (PCIE5)www.coolenjoy.net
www,quasarzone.com
-
Pyzoo
aktív tag
Sziasztok!
Van egy FSP Hydro Bronze 500W tápom kb 1 éves. Ventilátor cserén gondolkozok mert
új korától kezdve hangos. Nem hibás, egész egyszerűen magas fordulaton jár.
Néztem a topikban linkkelt tesztet [link] a benne lévő venti 2200 rpm-es 83 CFM
a légszállítása.Mire cseréljem?
Előre is köszi!
-
LouiS22
veterán
válasz
syberia #1915 üzenetére
Félreértettél. Az 5 év alatt az 5 év garanciát (ami az ipon oldalán kint van
) értettem. Én 2017 áprilisában vettem a tápot, azaz kb 2,5 éves. Megjegyzem, a gépet magát nem játékra használom, akkor azért választottam a viszonylag erősebb tápegységet, hogy ha a jövőben fejlesztenék, ahhoz is legyen szufla.
-
-
tom120514
őstag
válasz
LouiS22 #1910 üzenetére
Hali, azt mondták hogy cikkszám szerint nincs 5 év, pedig mikor vettem akkor is oda volt írva, többek között azért is választottam ezt, dobozon is rajta van. Az volt a meglátás hogy ők annyival adják amennyivel kapják de nem direktben az FSP-től, így nem feltétlenül 5 év, csak annyi amennyit a beszállító (aki az FSP és az iPon között volt) adott nekik.
FSP-vel facebookon konzultáltunk, beszéltek velük és ők szóltak hogy most már vihetem. -
LouiS22
veterán
válasz
tom120514 #1909 üzenetére
Helló! Ipon mivel pattintott le? Ott a honlapjukon is, hogy 5 év gyártói garancia.
Azért is kérdezem, mert nekem jó 1 hónapja random módon, bekapcsoláskor baromira kerreg a tápegység ventillátora (gondolom picit poros, szokásos golyóscsapágyas kerregő hang). Viszont 5 év gari mellett nem szívesen bontanám meg.
Szóval érdekelne, hogy mi volt a lerázó szöveg, mert iponnal meccselnék én is.
-
Onyrew
csendes tag
válasz
Adam_Shepard #1906 üzenetére
Hivatalos FSP kit nincs, viszont a Corsair gyárt moduláris kábel kit-et (a csatlakozókat viszont ellenőrízd).
#1907: Tudtommal 5 évig van rá garancia a gyártótól, írj nekik.
-
tom120514
őstag
Hali,
nyáron járt le a 2 év bolti gari, most halt meg a Hydro 700W,van lehetőségem a gyári garira? Köszi előre is.
-
Adam_Shepard
addikt
Sziasztok!
Van egy 700-as Hyper M-em és amikor elkezdtem összepakolni a gépet nem gondoltam, hogy fog látszódni a belseje. Most eléggé kecskefészek lett csórikám. Van valami hivatalos kábel mod az FSPnél, vagy tudtok ajánlani erre valamilyen megoldást? -
cettlee
őstag
hali!
én is most vettem egy hyper 600w tápot, még nem szereltem be, ez remélem halk leszmost hexa 400 van a gépemben és játékok közben random lefagy a gép. azt gyanitom hogy kevés neki a 400as. a8 7650k , gtx760, 2db ssd. az integrált vga-t használva nem fagy semmi.
-
pidzse4
aktív tag
Sziasztok szerintetek ez a táp megbizható és érdemes megvenni vagy vegyek inkább corsair tápot?
Rendeltem egy ilyet FSP 750W Hydro G moduláris tápegység na most ez 40 ezer ft ba kerül a 850 w corsair meg 51 be szóval nem fogom megbánni hogy ezt rendeltem meg , mennyire jo ez a táp az FSP ? Nem igazán halottam még erről a márkáról. -
Htjet
tag
Sziasztok,
A napokban vettem egy FSP Hyper S 600 wattos tápot.
A kérdésem az lenne, hogy normálisnak számít-e ennél a típusnál az alábbi felvételen hallható venti hang?
[link]
Már az első bekapcsolás óta hallható ez a "halk" ciripelő hang. Több venti is van a házban, de ezek mellett is jól hallható. Egy CHIEFTEC CTG-500-80P tápot váltottam vele és az ehhez képest teljesen hangtalan volt. Még 14 napon belül vagyok, úgyhogy elvileg még indoklás nélkül visszaküldhetem. -
Relo
tag
Sziasztok
Egy most épūlő konfigba fsp hyper s 500w tápot szeretnék venni. Kérdésem az lenne, hogy egy alsótápos zalmann s3 házba elég hosszúak-e a vezetékei?
Sajnos ilyen leírást nem találram a neten.Alaplap Asrock B365 pro4 lesz, ha van ennek jelentőssége.
-
paraprof80
újonc
Üdv!
Van egy fsp hexa+ 400w tápom sajna bekapcsolva ráesett a fémház amikor bütyköltem a ventit és zárlatos lett. két alkatrészt zárt ami fekete lett egy kondi és egy ellenállás. gondoltam hátha csak az lesz a baja kicserélem, de nem találom milyen az értéke kiforrasztottam. de mivel elégett nem látható a csíkozás és nem tudnak adni. a 155k 450v kondit meg egyik bolt sem tudott adni. nincs valahol egy service manual. vagy tudtok segíteni hol tudok ilyen hozzávalókat venni? a képen az a rózsaszín ami kéne a mellette meg a kondi az a barnás. köszi. -
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Van egy FSP Hexa+ 500W tápom. Több, mint két éves a konfigom, eddig tökéletesen működött, viszont pár hónapja durván elkezdett zajongani valami a gépben. Először a hátfali ventire gondoltam, de nem volt egetrengetően nagy probléma, többnyire újraindítás, gépház kicsi billegetése megoldotta, elhallgatott.
Az imént viszont megint csinálta, és eldurrant az agyam, lekaptam az oldallapot mondván utánajárok,hogy melyik venti csinálja, és sajnos arra kellett rájönnöm, hogy a tápból jön ez a rohadt hangos zörgés.Elkezdtem olvasgatni, és több helyen találtam róla kritikát,hogy x idő után iszonyú zajossá válik a venti.
Mivel gyanúsan garancia már nincs rá, de amúgy semmi más problémám nincs vele, így valami más opció érdekelne, mint a "vegyél újat". Esetleg van mód ennek a javítására? Lehet a tápban magában ventit cserélni?
Nyilván laikusként nem akarok én neki esni itthon, de ha mondjuk 1-2 ezres tétel, és mondjuk valamilyen számtech boltban foglalkoznak ilyesmivel, annak nagyon örülnék.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Zs -
Onyrew
csendes tag
válasz
Thunderbolt #1892 üzenetére
Szia!
A táp elbírja.
A többit nem tudom... -
Thunderbolt
tag
Sziasztok!
Egy FSP 400-60APN tápom van Phenom II X4 B55 procival és 2x4 GB DDR3 memóriával. Kinéztem használtan egy r7 265 VGA kártyát, de nincs 6 pin pci-e csatlakozó a tápon. 2 molex - pci-e átalakítóval működőképes a dolog? A 2 molex egy ágon van, az nem gond? Egyébként szerintetek elbírná a táp ezt a konfigot a VGA-val?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv, Zsolt -
MacFly
csendes tag
Egy napig ment az újonnan vásárolt FSP Hydro GE 650W tápom, aztán sima spotify és böngészés közben leállt a gép. Még egy reboot-ba belekezdett, de már közben megint lekapcsolt és úgy is maradt. WTF?
Az összes kábelét újracsekkoltam, de semmi problémát nem láttam, ami erre utalna. Ahogy a bekapcsoló gombot megnyomom, a CPU fan teker egyet és leáll. A táp venti meg sem moccan.
Visszaraktam a régi tápot, azzal elindult továbbra is a gép, így minden más táptól független hiba jó eséllyel kizárva.
Lehet itt még tenni valamit a szervíz hívása előtt?
-
NOKA32
aktív tag
-
azka79
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Fsp hexa+ 400w 3 éves tápom, mostanában a ventije elkezdett zörögni ami elég zavaró. Szeretném cserélni. Milyen ventit ajánlatok? Cserélni könnyű? pin csatlakozós kell vagy forrasztás szükséges?
-
NOKA32
aktív tag
Hello mindenkinek.
Nos az én kérdésem az lenne hogy egy Fsp hydro G 750w mukodik corsair kábelekkel? Sajnos az én kábeleim el lettek lopva a garancia ügyintézésekor valószínűleg és nem vettem észre sokáig nem kötöttem be újra a tápot.Új kábel drága ebayre nincs időm várni. Na meg 18+10 atx kábelt csak corsairnál láttam eddig.Valaki esetleg probált fsp tápot bármilyen más kábellel?
Előre is köszönöm szépen.
Üdv. -
plmarci87
lelkes újonc
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek egy saga+ 450p táp elég lesz-e egy gtx660 mellé és elég jó minőségű táp-e?
-
Findzs
addikt
válasz
Szuperpotyka #1882 üzenetére
Pár válasz a magas frekis táp hangokról:
"akkor sípolnak a tápok, mikor kis kihasználtsággal mennek, mert a pwm résznek kisebb frekvenciával kell szaggatni az inputot. ha ez lemegy 22khz alá az már hallható, mert a tekercsek ilyen frekin rezegnek. ha kikapcsolod az energiatakarékossági funkciókat, akkor a gép nem 150, hanem 200-250 wattot fogyaszt, ahol már magasabb pwm frekit, használ, ami már nem hallható"
[link]"A ciripelés nem a magas terheléstől van, hanem mert valami olyan frekvencián rezeg a vga-n, ami összeakad a táppal. Vagy pont olyan terhelésen megy a táp, ahol valamelyik tekercse berezonál."
[link]Igazából nem tudsz vele mit kezdeni. Le kell cserélni a tápot ha zavar.
Régebben volt egy corsair tápom az csinálta ezt gyorsan le is cseréltem.
Nekem most 400w-os aurum van már vagy 6 éve de semmi hangja szerencsére. -
Szuperpotyka
újonc
Sziasztok!
Abszolút kezdőként kérdeznélek titeket, hogy mi a véleményetek az alábbi jelenségről:
-Egy hete vettem egy új FSP 600W Hyper M moduláris tápot.
-Az egész gépet újonnan raktam össze (ezek voltak csak használtak: VGA GTX1070 fél éves, proci 8 hónapos Ryzen 5 1600X)
-Ahogy áram alá helyezem, rögtön hallatszik magas frekvencián egy halk sípolás, ez még annyira nem zavaró. Amint viszont bekapcsolom a gépet, hangosodik a jelenség viszont van hogy alábbhagy majd megint hangosodik. Nem hiszem, hogy ennek így kellene rendeltetésszerűen működnie. Nagyon szeretném megszüntetni a jelenséget.Ha valaki tud, kérem segítsen.
Köszönettel
,
Sz.P. -
tornas
őstag
-
Nerazim
őstag
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Egy FSP Hexa 400 táp ventijének nem kellene állandóan forogni? -
Onyrew
csendes tag
FSP Nyereményjáték Jún 27-től, Júl 6-ig.
[link] -
pibácsi
senior tag
válasz
zsolesz010 #1874 üzenetére
Szia!
Ebben igazad van. Ezek szerint jót dugtam össze, mert belement. Már nem akaródzik belenézni, hogy mit sikerűlt, lényeg, hogy működik.
Köszi. Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
válasz
zsolesz010 #1872 üzenetére
Én bedugtam az egyiket, nem nagyon választottam, de előtte mérlegelgettem és mind a kettő illett bele és be lehetett dugni, csak a rögzítő fülecske volt az egyiknél jobb oldalon, a másiknál bal oldalon.
Úgy néztem, hogy teljesen mindegy melyiket dugom be, bele is ment.
Van egy kép is a csatikról és majdnem egyformák (bár a grafikák nem mind szögletesek) - kivéve a rögzítő fülecskéket. Mellékelem. Úgy gondolom, nem követtem el hibát. Az enyém HP 500S tipus. A képet nézve - mivel én a CPU 4+4PIN -ből azt dugtam be,aminek a jobb oldalon van a füle - lehet, hogy jól is csináltam, mert a következő sorban a CPU 4 Pin-es van megadva és alakra nézve az egyezik meg azzal, amit én bedugtam.
Na viszont az alaplapi használati utasításban az ábrán pont a másik aljazat grafikája van.
Hát legyen vallásos az ember.Minden esetre működik
Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
Szép napot kívánok!
Vettem egy FSP 500W HYPER S tápot. A régi CHIEFTEC 450W-os elmúlt, megállt.
Itt az ATX csatolóból (12V) - ami az alaplapra csatlakozik - kettő kpl. vezeték van. A pólus vezeték szinei ugyanazok, de az egyik csatlakozó dugó rögzítő füle jobb felől van, a másik bal felől. Nekem nem kell az alaplapra csak 4 pólus. Mindegy, hogy melyiket használom? Nincs árambeli diferencia? Mivel gondolom van olyan alaplap, ahol össze kell illeszteni a két dugót és akkor 8 pólussal csatlakozik és ekkor középre esik - természetesen - a rögzítő fülecske.
Én talán a jobbra eső fülest dugtam be, most így működik.
Várnám segítő válaszotokat.
Üdv. Pibácsi -
Sicér
tag
Köszönöm a választ!
Az 5 év elvileg nem lehet gond, de ugye nem egy csúcs tápról beszélünk, és a Reddit beszélgetésből kiderül, hogy ez akár vízválasztó is lehet.
A GE táp megtetszett, és mivel FSP, így rossz nem lehet. Gondolkodtam rajta, hogy kell e nekem az 550W, de nehéz dönteni. Elvileg egy 450-es is kiszolgálna, de jobb, ha van tartalék...persze a jó hatásfokot a terhelés nagysága befolyásolja.
Nézegettem a Bitfenix Formula tápokat is, és más gyártóktól sem zárkóznék el, csak a 80+ Gold az egyedüli tényező, ami fontos.
-
Onyrew
csendes tag
-
Sicér
tag
Sziasztok,
Egy Enhance beles Cooler Master GX650 tápom van.
Elmúlt már bőven 5 éves. Kell e aggódnom amiatt, hogy meghasal?Semmilyen anomáliát nem tapasztaltam vele kapcsolatban, csak bujkál bennem ez a gondolat.
Ha a csere ajánlott, akkor kérdezem, hogy a HYDRO GE 550W-ról mi a véleményetek? Nem hangos?
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
-
Onyrew
csendes tag
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Medion Akoya P56000 konfigot.
Elég soványka táp van benne, és mivel a jövőben szeretnék valami combosabb VGA-t beletenni, első lépésként a tápot szeretném valami erősebbre cserélni.Ez egy midi ház, kérlek segítsetek valami jobb táp ajánlásával.
Köszi előre is! -
Underhun
csendes tag
Sziasztok , van egy fsp hexa 500+-om és mostanában amikor elindítom a gépet , elkezd zúgni és a kép sem jön be ezáltal. Eddig ha kiporszivoztam működött de mostmár az sem segít, viszont mivel néha megy néha nem , így aztán nem gondolok hogy cserélni kéne. Szerintetek mi lehet a baj? Kérlek segítsetek.
Köszönöm -
turbokappa
senior tag
Gyerekek
Fsp-ből ha jót akartok raider 2-es vagy 550 v 650 v 750,a bele az aurumé,a venti viszont zajos.
Nézegettem a hatásfokokat,és egyértelműen ezeket szabad venni. -
Pörp
senior tag
Hi!
A Hexa+ 400 tápegységnek az egyik 12V-os ága 17A, a másik ága 15A. Melyik a PCI-E táp ága?
-
Onyrew
csendes tag
válasz
Starchm #1843 üzenetére
Szia!
Ha piszkálod, minden esetben ugrik a garancia!
Lehetséges, hogy hibás, de ha már lejárt a garancia (bolti) akkor a vásárlástól számított 5 évig elméletileg garanciát vállalunk a termékre. Érdemes lenne velünk felvenni a kapcsolatot, lehet, hogy a technikusok tudják, hogy mi lehet a baj. Írj az FSP supportnak vagy valamelyik Facebook oldalnak -
Starchm
őstag
Heyyo!
Van egy Hyper M 600W-os tápom, elég rég óta használom és remekül kiszolgál, viszont az utóbbi egy évben random télleg bármilyen logika nélkül valamikor elkezd zajt okádni magából. Feltételezem a venti a ludas, mert újrainditást nyomok akkor folytatja, viszont ha leállitást és úgy inditom újra akkor megszűnik. Ez esetleg azért lehet mert hozzá ér valamihez vagy szimplán a venti lett szar? Valami kis olajjal vagy akármikor lehet neki jobb esélyt adni vagy marad a garancia? Illetve ha gariztatni kell, mivel 5 év gari van rajta /legalábbis dobozon ez áll / akkor a gyártóhoz vagy a boltba kéne visszavinni vagy küldeni?
Hangja / mivel telóval vettem fel hirtelen ezért erősen hangositani kell rajta, hála a noise cancel mikrofonoknak
/ : https://vocaroo.com/i/s1dMt0AwrsFy
-
Onyrew
csendes tag
Szia,
Itt egy link a GTX 1080 fogyasztásáról (ez változhat gyártó szerint)http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1080-pascal,4572-10.html
Én szerintem inkább egy 650W-os modellben gondolkodnék és akkor nem okoz gondot egy esetleges későbbi erősebb CPU beszerelése se.
-
patya3
csendes tag
Sziasztok az alábbi konfigot hogy bírná egy FSP HYPER M 500w?
CPU: i3 8100,
RAM: Crucial 8gb drr4 2400mhz Ballistix sport,
ALAPLAP: Gigabyte GA-Z370M-D3H
GPU (ez még nincs a többi már be van szerelve): GTX 1080/GTX 1070
Háttértárak: egy 500gbos hdd meg egy m2es 120 gbos SSD -
MMIX
addikt
-
MMIX
addikt
Elvileg a víz nem azért van benne hogy halkítsa, 1200W-ig ventilátoros, 50% félpasszív, vízzel 1400W.
A félpasszív üzemmódra hatással van-e a víz nem tudom. Víz nélküli-e az 50% vagy csak vízzel.
www.legitreviews.com -
MMIX
addikt
FSP Hydro PTM+ 1200W
Belső a ventilátor felől, a vizes oldala nem látszik, arról még nincs kép.
Forrás: fsp-europe.com -
Onyrew
csendes tag
Sziasztok,
Az FSP 2017 karácsonyára nyereményjátékot indít. A Facebook poszt az alábbi linken elérhető ahol megtalálhatók a részletek.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1883565748352750&id=1588579737851354 -
Szerintetek egy 8-9 éves FSP 350 PNF táp elbírná a következő konfigot?
A8 6600K (APU) , 2x4Gb DDR3, Gigabyte F2A88XM-HD3 alaplap, egy DVD-író, 500Gb Samsung HDD (várható egy SSD mellé). VGA kérdéses, egy ATI(, de régen írtam le ezt) Radeon HD 5550 van a jelenlegi intel-es konfigban., de ha az APU erősebb akkor az repülne.
Igazából úgyis fel lehetne tenni a kérdést, hogy mi fogyaszt többet?
A gépben jelenleg lévő C2D e5200, Gigabyte lappal, 2 db RAM modullal vagy a fenti AMD konfig (minusz a VGA, +SSD)? -
Findzs
addikt
válasz
Horvi78 #1829 üzenetére
Rejtélyes eset
Mennie kellene minden logika szerint.
Nincs semmi trükk az amd -s rendszerekben táp szempontjából. Ha mindent jól kötöttél be mennie kellene.Ha lehetséges cseréld le a tápot más típusra ott ahol vetted.
Vagy vidd be a komplett gépedet, hogy ők is megnézhessék. -
Horvi78
újonc
Sziasztok!
Vásároltam 2017. 07.20.-án egy FSP Hyper 500W M tápegységet.
A tápegység viszont nem működik az én gépemmel, ezt jeleztem ahol vettem és 2017.07.24.-én vittem be a szervízbe.
2017. 08.08.-án visszakaptam a tápegységet, ahol bevizsgálták és közölték, hogy minden rendben működik, jó a tápegység.Nekem most egy LC Power 600W típusú kb. 5-6 éves táppal működik a gépem. Minden rendben működik, fut rendben van, semmi újraindulás, lefagyás ilyesmi.
Asrock 970 Extreme3 alaplap
FX 6300 processzor
Gigabyte HD 7750 videókártya
Kingstone 120GB SSD
WD 1TB vincseszterEz a konfiguráció több mint 3 éve működik tökéletesen, hiba nélkül. Az FSP táppal viszont nem akar elindulni ez a konfiguráció, a bekapcsoláskor forognak a ventilátorok CPU hűtő, videókártya hűtés, ház ventilátor. Olyan az egész mintha kevesebb voltot kapna, pl. 5V-ot csak a 12 helyett, pl. az alaplapon lévő digitális optikai kimenet sem világít pirosan, míg a régi táppal ott látszik, hogy „kap áramot”. egyszerűen a monitor nem kap jelet, vagyis nem indul el a gép.
Alaplapon volt elemcsere, BIOS reset is. Darabokba volt szedve a gép, úgy sem indul el, csak a proci volt az alaplapon úgy sem működött. Memóra vissza úgy sem, videókártya vissza úgy sem.
Kérdésem, nem lehet hogy ez a táp nem támogatja AMD-s rendszereket? De nem egy olcsó és noname tápegység ez.
Kipróbáltam, egy másik gépben működik vele (Inteles) az én konfigom (AMD-s) az pedig továbbra sem.
Az AMD-s configuráció más voltot igényel?
Mi ilyenkor a megoldás? Másik tápegység vásárlása?
köszi -
MMIX
addikt
-
Onyrew
csendes tag
Skacok, ha valakit érdekel megnyílt a magyar FSP (Fortron Source) hivatalos facebook oldala. Akit érdekel az itt tud ránézni: https://www.facebook.com/FSP-Hungary-1588579737851354/
-
zsolesz010
senior tag
válasz
zsolesz010 #1823 üzenetére
Talán valakinek segít: Arctic F12 PWM PST CO lett beszerelve végül. Gyári venti levágása és cseréje után az Arctic közvetlenül az alaplapi házhűtő (szintén PWM) csatlakozóra lett rádugva; BIOS a procihőmérséklet alapján szabályozza a fordulatát (az a fő fogyasztóm).
Semmi hangja, 1000rpm alatt pörög alapjáraton. -
dragonfx
veterán
Sziasztok.
A hexa,hexa+ es apn 85+.os 400as tapok kozott mi a kulonbseg?melyik a jobb?ezek full harisnyasak? -
zsolesz010
senior tag
Tiszteletem,
FSP350-60APN tápom ventilátora szétkopott, egyre többször kezd éktelen zajongásba. Ventilátorcsere a terv, de egyáltalán nem vagyok képben a témában.
Tudtok esetleg olyan csendesebb ventilátor típus(oka)t, ami(k) FSP350-60APN-be gond nélkül beszerelhető(k)?Köszönöm o/
-
98bja
senior tag
Sziasztok!
FSP Hexa+ 400W-os táp elég egy Sapphire R9 270X kártyának? -
spagett-o
csendes tag
Köszi a választ!!
A cicergés nagyon halk, csak akkor vettem észre, amikor egészen közel hajoltam a táphoz, hogy felvételt készítsek és síri csend volt a szobában.
Hát igen, akkor az lesz, hogy rákérdezek a boltban. Nem szívesen piszkálnék bele, mert mégiscsak 5 év gari van rá.Ha nem javítják a boltban és továbbra is zavarni fog a zaj, lenyelem a békát és cserélem egy másik tápra, ezt pedig eladom így ahogy van, ár alatt.
Valószínűleg jobb, ha nem foglalkozok mostanában szerencsejátékokkal, az újonnan összerakott gépemből:
- a procinak a gyári ventijét már cserélték, mert az is kerregett
- a tápom kerreg
- a GTX1060-am coil whine-os
Ennyit a P400S hangszigetelt házról, szerencsétlen már feladta a harcot. -
Findzs
addikt
válasz
spagett-o #1815 üzenetére
Már egy páran írtak itt a fórumban ilyen hibáról a hyper esetében.
Egy próbát megér hogy megkérdezed a boltban, hogy ilyenkor mi a helyzet, kicserélik?
Ha nagyon zavar akkor inkább más tipust kérj vagy cseréld a ventit garvesztés terhe mellett.A cicergést nem fogja megszüntetni a venticsere természetesen.
Az aurumom nem cicereg nem kerreg 4 évesen sem. A minőséget meg kell fizetni -
spagett-o
csendes tag
válasz
spagett-o #1814 üzenetére
Bocs a duplaposztért, de közben kiszereltem, és még mindig kerreg, úgyhogy csináltam róla hangfelvételt: https://clyp.it/c35ej2br. Ez egy-két cm-ről lett felvéve telefonnal. Persze beszerelve, távolabbról ennél halkabb, de azért még a ház két ventijének + prociventinek a zaján keresztül is kihallható.
(Plusz miután kiszereltem, hallottam, hogy a táp kikapcsolt állapotban cicereg is egy kissé.)
Mindegyik Hyper így zajol, vagy küldjem vissza gariztatni? Ennyivel vissza lehet küldeni? -
spagett-o
csendes tag
Sziasztok!
A kb. egy hete vásárolt FSP Hyper S 500 tápom működés közben halkan kerreg, ez normális?
Köszi!
-
darkstreet89
tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom,hogy vettem egy FSP- Hydro 600W tápot kb 3 hete és tegnap este arra lettem figyelmes,hogy kombustor,3DMark és néhány játék alatt ilyen fura sípoló/ rezonálós hangot hallok. Egy ideig hallgattam a tápot és a kártyát is,de aztán olyan mint ha tápból jönne.. Vsync bekapcsolva a játékok alatt. Ezzel lehet valamit kezdeni, gondolok itt gari cserére? Vagy törődjek bele? Táp csere nem megoldható, a környéken senkinek nincs ilyen teljesítményű tápja.
Konfigom:
ASUS P8Z77-V LK
Intel Core i5 3570K [~4.3GHz] + Cooler Master Hyper TX3 EVO
AMD Radeon R5 ES ~ 8GB (2x4GB) DDR3-1600 MHz CL9
SAPPHIRE RX 480 Nitro+ OC 4GB GDDR5 256bit
Western Digital Red 2TB (WD20EFRX)
FSP Hydro 600W (HD 600) -
1nsan1ty
tag
Sziasztok!
Nekem egy FSP Raider 550w-es tápom van, kb. 2 éves. Az utóbbi idóben azt produkálja, hogy lenyomva kell tartani a bekapcs gombot a gépházon hideg indításkor, úgy indul el. (Vagy pedig megnyomom egyszer, amire semmi sem történik látszólag, majd mégegyszer és erre szintén elindul, tehát kettő lenyomásra indul el a gép). A tápegységen a kikapcs-bekapcs gomb megnyomása sem segít ilyenkor a dolgon. Miután elindult az oprendszer, semmi gond, közben sem áll le, nem fagy le stb. Ilyenkor kikapcsolhatom, majd simán elindul egy gombnyomásra is. Nincs túlhúzva a proci, nincs matatva rajta semmi. Nem tudom mi lehet a hiba, de én a tápra gyanakszom. A power gomb az egyedüli, amit eddig kizártam.Köszi mindenkinek!
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok !
Előző héten vettem egy Fsp Hydro X 450-et és, hogy most eddig csak nem vettem észre vagy nem is csinálta azt nem tudom, de az a jelenség áll fenn, hogy mikor kikapcsolom a gépet és a táp is lekapcsol akkor kattan egyet. Ez normális-e vagy sem ?
-
Mezga82
csendes tag
-
ghost.atis
csendes tag
Csak infoként írom, hogy az FSP HEXA 500W (HE-500) tápom úgy néz ki fél évvel a két év garancia lejárta után megpihent. Nem volt pukkanás, füst, zaj. Egyszercsak már nem kapcsolta be a gépet. Se azt amibe benne volt, se a teszt gépet. Nem volt agyon hajtva (i3, 1 vinyó, 1 ssd, R7 260x), három ventis Midi ház, és folyamatos portalanításban volt része.
Mivel már nem volt garis leszedtem a burkolatot, hogy megnézzem vannak-e külsérelmi nyomok, de semmit se találtam. Nem volt pukkanás, füst, zaj.
Úgyhogy most tápot nézek, és olvasom hogy jók az FSP-k (ezért is vettem ezt a mostanit is), de egy kicsit megingott a bizalmam a márkában, így hogy fél évvel a gari lejárta után kuka lett. Persze az tök jó, hogy működött a védelem, és nem vitte magával a gépet, de hát ezért vesz az ember minőségit. Viszont lehetett volna tartósabb. -
HurkaLES
tag
Egy FSP Hexa+ 500W tápom van. Jól hozza a dolgát. Szerencsére nincs okom panaszra.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Redneck #1804 üzenetére
Milyen 1060-ashoz kell a 8pin-es csati? Valami tuningos változat lehet. Normál esetben a pci-e sínből felvesz 75W-ot, azt meg kiegészíti a 6 vagy 8 pin-es csatiból maximum 120-ra, ez egy normális 1060-as TDP-je. A 75W és a 120W között nem akkora a difi, hogy bármi baj lehetne. De azért elkezdett érdekelni a kártyád, amihez 8pin-es csati kell, mert nem értem a gyártót.
-
Redneck
nagyúr
FSP Hexa 400 tápom van, 6 pines VGA csatlakozóval. Vettem egy 1060-as VGA-t, ehhez 8 pin kell.
Rendeltem egy Delock 6 to 8 pin átalakítót, 3 év garanciával.Nem gáz ez így?
-
geree8510
újonc
válasz
rizla888 #1801 üzenetére
Szia!
Nemrég vásároltam egy hyper m 600W.
Meg vagyok eddig elégedve vele, halk, a kábelek kicsit merevek, de elég hosszúak, mindegyik harisnyázott.
Alsó tápos házban használom.
A dobozt mikor átvettem, meglepődtem, hogy milyen nehéz volt. Érezhető, hogy van benne anyag.
Kb. 1 hete használom, eddig bevált.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megváltozott az Android minimális rendszerkövetelménye
- Milyen széket vegyek?
- Túra és kirándulás topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Külpolitika
- Autós topik
- További aktív témák...
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm white INGYEN FOXPOST
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm black INGYEN FOXPOST
- Cooler Master Hyper 622 Halo White Edition (Alkatrész/Hiányos) INGYEN FOXPOST
- be quiet! Pure Rock 2 FX 120mm ARGB INGYEN FOXPOST
- Corsair A115 Dual Tower 140mm (Hiányos) INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- 104 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest