- A Panasonic is nyit a TiVo okostévé rendszer irányába?
- Rengeteg csatlakozó van a HP legfrissebb, irodai célú monitorgóliátján
- Computex 2024: teljesen integrált hibrid hűtéssel közeleg az MSI új csúcs-VGA-ja
- Támogatja a legújabb Windows frissítést az új AIDA64
- Fürge M.2 2230-as SSD-vel jelentkezett az IRDM
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- Rengeteg csatlakozó van a HP legfrissebb, irodai célú monitorgóliátján
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
-
Befutott a Destiny 2: The Final Shape premier előzetese
gp Néhány nap múlva befut a játék legújabb nagy DLC-je, amely pontot tesz egy hosszú évek óta tartó harc végére.
-
Még erősebb lehet a Dimensity 9400
ma A legfrissebb információk alapján a forgalomba kerülő szett órajele magasabb lehet a teszteken látottnál.
-
A Panasonic is nyit a TiVo okostévé rendszer irányába?
ph Három LED LCD televízióba kerül bele első körben a viszonylag újnak számító smart platform.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
justgiveup
tag
válasz Šolaire #2851 üzenetére
10k fölé nem szívesen mennék első körben, tehát egy jó kezdő késre lenne szükségem. Amúgy méretben mit ajánlotok? Elég a 20 cm vagy próbáljak be esetleg egy 25-öst?
+1: Kellene mellé zárós határidőn belül egy élező is gondolom. Abból is tudnátok ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Šolaire #2872 üzenetére
Szép. Jó kést egyszer kell venni, örök darab.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Essejó
veterán
válasz Šolaire #2877 üzenetére
Lehe én leszek a kiátkozott, de van pár emberke a barátikörben aki a bográcsozáskor mindig tologatta a nem teljesen szétfött hagymakockákat, bármilyen aprora is vágtam. Egyszer dühömben adtam neki botmixerrel, hogy nesztek ezt válogassárok. Na azt a király sürü szaftot. Azóta nálam a hagyma pucolás után nem a késé a föszerep, hanem a konyhai apritoé.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Šolaire #2896 üzenetére
Persze szétfö, de mindig marad valamennyi ami nem, és richtig az találja meg aki finyás rá. Meg egyébként is 3 kg hagymát bográcsban nyilt tüzön nem 1xü. Innen indult a leapritás, megcsinálom elözö nap otthon a hagymát és lehütve egy tömbben vittem a tetthelyre.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Šolaire #2900 üzenetére
Ha sietek akkor lekutterezem és úgy megy a kuktába, ott zsírjára pirítom aztán attól függ mi készül. Egyébként ált késsel össze vágom és a piritás végén botmixerrel szétcsapom. Főzni bármiben, otthon fazék, lábas, kukta, crock pot, nyaranta UDS a kertben- bár az inkább sütés. Ha társasággal akkor bogrács bár volt amikor annyian voltunk, hogy üstben készült.
Pontosítsunk az a fehér hártya az minden réteg között ott van a hagymában, de a külsejéről le szoktam húzni.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kmarci25
veterán
válasz Šolaire #2982 üzenetére
A Magyar élelmiszerkönyv szerint kovász a felfuttatott élesztő. Liszt+víz+élesztő. Ettől eltérően az"újhullám" szerint a kovász egy természetesen létrejövő anyag, amiben az élesztőgombákon kívül tej- és ecetsav baktériumok is vannak, különböző arányban. Ezért más minden kovász, és ezért lassabb, mint a gyári, bolti élesztő. Viszont jobbak az élettani hatásai, pont a lassúsága és a baktériumok miatt.
A lényeg, hogy mindkettő módszerrel lehet finom és szép kenyeret készíteni. A kovászos elkészítésében több a kihívás, fogyasztói oldalról lassabban szárad, komplexebb az íze, nagyon nehezen penészesedik, és a benne lévő glutén könnyebben emészthető, mert már a kovász "előemésztette"."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz Šolaire #2985 üzenetére
Megeszik azok a lisztet is, Limara pl. sose írja a cukor hozzáadását. De igaz, a cukor beindítja, meg a langyos, ezért szokták langyos tejbe tenni. Csak ugye az sütikhez jobb, kenyérhez kevésbé.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Šolaire #2996 üzenetére
Én vegyesen etetem, BL 80-as, teljes kiőrlésű és rozsliszttel. A rozstól valóban savanyúbb, azt nem igazán szeretem.
#2977 Essejó
Szerintem is kissé túl van gondolva...#2991 kmarci25
És milyen kenyeret sütsz? Én ma is csináltam egy öreg tésztást, ha elfogy sütök egy sima BL80-as kovászos kenyeret.[ Szerkesztve ]
-
Madoc
veterán
válasz Šolaire #3004 üzenetére
Persze, ha kész leszek mindenképpen! Tervezem már a mobilkemencém is és kenyeret is régen szeretnék sütni. A kemence csak márciusban lesz kész de a kenyérsütést villanysütőben addig ki akarom tapasztalni. Ha bejön, egy héten 2x - 3x sütnék.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
kmarci25
veterán
válasz Šolaire #3008 üzenetére
Hogyne. Nádszakajtót, de van két Angliából rendelt is , ilyesmi: link
Holnap formakenyeret készítek, szendvicsnek valót. Vettem kamutlisztet, azt fogom kipróbálni.Én egyébként mostanában vaslábosban sütök, az jött be legjobban. Próbáltam kövön, de sose tudtam eléggé felmelegíteni, a kerámia sem jött be igazán. Aztán kaptam egy 12 kilós, fedeles öntöttvas lábost és azt nagyon szeretem.
Majd mutatók képeket, még receptet is.
Addig is, itt egy kis táblázat számoláshoz.
link"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
inf3rno
nagyúr
válasz Šolaire #3049 üzenetére
Sziasztok!
Én géppel kísérletezek Karácsony óta. Van egy recept, ami háromszor keleszt, és inkább kalács jellegű lesz tőle a kenyér, olyasmi, mint a bolti teljesőrlésű. A recept is ahhoz a liszthez való elvileg, de vajat, meg minden hülyeséget beletesznek. Én visszafogtam az összetevők számát, és teljesen minimalista stílusban tolom, 270g fehér liszt, 270g teljesőrlésű, 350-400g víz, só, élesztő. Ennyi az egész. Azt vettem észre, hogyha kevés a víz (300g), akkor morzsolódós lesz, ha sok a víz (450g), akkor meg megrogyik a közepe. Próbálkozom csak teljesőrlésű liszttel is, de azok olyan 2/3 vagy fele akkorák lesznek csak, nem nőnek meg rendesen, és túl tömörek. Csak fehérrel is próbáltam már, az is jó lett. Most próbálom eltalálni a megfelelő lisztkeveréket, aminél a lehető legtöbb teljesőrlésű van benne, de még rendesen megnő. Ti milyen receptet használtok?[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Šolaire #3301 üzenetére
Okés! Érdekesen hangzik. A hőfokokra és a sütési időre vagyok leginkább kíváncsi. Amúgy amit küldesz az működik sima habcsókra is? Szerintem a legjobb a dió + habcsók kombináció az összes sütemény közül. Nagyanyám szokott csinálni diós sütit fehérjehabbal a tetején, baromi jó, na meg persze az Eszterházy tortát is szeretem. Annál sem egyszerű összehozni a lapokat, hogy ne törjenek.
Buliban hasznos! =]
-
kmarci25
veterán
válasz Šolaire #3331 üzenetére
Nekem arra ilyen (családi) receptem van: 40 dkg finomliszt, 25 dkg vaj, 2 kávéskanál só, egy kevés zsír, 30 dkg sajt (minél több, annál jobb), 7 evőkanál víz, 1 evőkanál ecet.
A sajtot lereszelem és két felé osztom. A sajt felét és minden mást összekeverek, összegyúrom, majd berakom a hűtőbe egy éjszakára vagy napra pihenni. Másnap kinyújtom kb. fél centi vastagra, derelyevágóval felvágom, a sajt másik felével megszórom. 180 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt kész."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
#76500480
törölt tag
válasz Šolaire #3336 üzenetére
Még egyszer megpróbálom vajjal, talán egy másikkal. Vaj és vaj között is van különbség. Pl kokárdás "zsírszegény" fehér olvadékony.... Desira vaj küllemre is minőségibb, zsírosabb, finomabb.
Különben a margarint én is utálom, ahogy a növényi tejszínt. Nem verődik fel Nyílván a technikán van mit csiszolni, főleg a cukrászatban fontos a jó recept követése.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
-
Essejó
veterán
válasz Šolaire #4499 üzenetére
2,5-3 kg uborka, alaposan megmos többször váltott vízben. Két oldalról keresztben bevágva a két végét nem. 3 liter vízben 3 ek só, felforral. Egy teadióban belelógatok 1 kk tarka borsot, 1 mk koriander és mustármagot. Langyosra hűtöm.
Egy megfelelő méretű üveg aljába beszórok egy csapott evő kanál lisztet. Ráteszek egy adag kaprot, 4-6 gerezd fokhagymát. Szépen állítva rárendezem az uborkákat, esetleg rakok közé torma levelet is ha van pár darabot. Az üveget teli rakom uborkával, a torma szárával leszorítom. Teli öntöm a langyosra hűlt lével, egy kistányérral letakarom és egy követ teszek rá. Esetleg 1-2 órára napra teszem, de nem szükségszerű elég neki a meleg lakásban is, ha túl sokat napozik akkor hajlamos az ubi elpuhulni. Ebben a melegben 2-3 nap és kész is.Soha nem próbáltam még, de hallottam egy olyan megoldásról is, hogy a liszt vagy szelet kenyér helyett, egy megmosott kettőbe vágott nagy burgonyát rakunk az uborka tetejére. Állítólag így a leve nem opálosodik be, hanem tiszta átlátszó marad.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
inf3rno
nagyúr
válasz Šolaire #4507 üzenetére
Na ez érdekes. Amúgy ez nem csiriz, legalábbis úgy tudom az tisztán keményítőből készül, nem lisztből. Szerintem kipróbálom én is a gépi kenyeremmel. Kíváncsi vagyok lesz e különbség. Most van újkrumpli is, majd megnézem, hogyha hozzáadok valamennyit az min változtat. Ami még kiderült a napokban, hogy a spar teljesőrlésű liszt teljesen lehúzza a tésztát. Az aldis aranykalászt szoktam venni teljesőrlésűből, annál ha nem megyek 2/3 teljesőrlésű fölé, akkor megmarad a magasság. Ezen kívül most láttam valami cikket dagasztás mentes kenyérről, aminél azt írták, hogy 12 órás lassú kelesztéssel is ugyanúgy jó glutén szálak alakulnak ki, és felesleges dagasztani. Hát nem tudom ebből mi az igaz.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Ispy
veterán
válasz Šolaire #4551 üzenetére
A helyzet az, hogy én sok mindent főzök a saját ízlésem (vagy a családé szerint), pont nem izgat ki mit minek nevez. A csilis bab nálunk például sohasem szokott csilit látni, mégis csilisbabnak hívjuk, vagy a bolognaiba nem rakok zellert, de paradicsomot igen, mégis bolognainak hívjuk. Mert valahogy hívni kell. Nem vagyok egy recept náci, na.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
#75501312
törölt tag
válasz Šolaire #4614 üzenetére
Cider / Martini / Vodka
Hehe, nem főztem, későbbi ötletnek kellett. Még elélek a tegnap véletlen kiengedett csirkecombon, de nem voltam vásárolni.
Meg még a család is beeshet több kiló barackkal majd a következő hetekben.
De pont a sült hús miatt jutott eszembe, mert a tejfölös ubisalit és hagymás parisalit már unom.De azon gondolkoztam úgy általában, hogy igazából lehet megpróbálkozom a befőzéssel, mert mindenki azt mondja, hogy főzzem meg, száraz dunszt és eláll egy évig is.
És az alapja mindnek ugyanaz: piríts hagymát, esetleg kis paprikát, boríts rá fűszereket meg az adott zöldséget vagy gyümölcsöt és már kész is.
És mivel van a családban kert így lesz sok paradicsom, barack, szilva, paprika. Darabolás és fagyasztás helyett jobb sztem ha befőzöm. Csak valamiért én nem nagyon bízom ebben a tartósságban, hogy sokáig eláll. Uborkát raktam el egyszer pár éve de aztán nem mertem megkóstolni. -
#75501312
törölt tag
válasz Šolaire #4617 üzenetére
A 2 nagymamámnál szinte minden volt.
Lekvárból barack, szilva.
Gyümölcsből barack, meggy, cseresznye elrakva.
Nagypapám savanyúságot csinált, uborkát, töltött paprikát, káposztát.
Anyám is befőzött jó darabig és tényleg elálltak sokáig. Még 2-3 év után is csak a tetejét kellett lekaparni és a többi jó volt.
Én meg fosos vagyok, inkább mint fosós. -
#75501312
törölt tag
válasz Šolaire #4734 üzenetére
Köszi.
(#4735) FerNandor
Lepirítottam a zöldhagymát és a rizst kicsi olajon, felöntöttem dupla vízzel, belekerült a fagyasztott zöldség és a fűszerek. Addig rotyogtattam, míg a víz kicsit elfőtt, éppen hogy ellepte a rizst. Akkor elzártam a lapot alatta, otthagytam de lefedtem fedővel kb. 20 percig.
Eddig lábasban csináltam, de lehet maradok a serpenyős megoldásnál, mert jobban elterül a rizs, hamarabb megfől.(#4736) Mr.Csizmás
Lesz jó nyúlpöri. Akkor ne rontsam el, jó az így simán az alap ízesítéssel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Seat toledo leon 1m 99-04-ig bőrös ajtókárpit szett
- Új, bontatlan WMF KÜCHENminis gyümölcsaszaló gép matt rozsdamentes acél ház - Még 6 hó bolti garival
- Parkside PGASA 12 A1 akkus fű és sövényvágó
- Nem használt, de bontott dobozos Ariete függőleges grillsütő - 1 hét próbagarival! -
- Black&Decker ASI200-XJ autós kompresszor - Még 1,5 év Alza bolti garanciás!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs