- Hősködik és száguldozik az új Arc meghajtó
- A Panasonic is nyit a TiVo okostévé rendszer irányába?
- Rengeteg csatlakozó van a HP legfrissebb, irodai célú monitorgóliátján
- Computex 2024: teljesen integrált hibrid hűtéssel közeleg az MSI új csúcs-VGA-ja
- Támogatja a legújabb Windows frissítést az új AIDA64
- Rengeteg csatlakozó van a HP legfrissebb, irodai célú monitorgóliátján
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- E-book olvasók
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- A Panasonic is nyit a TiVo okostévé rendszer irányába?
- Computex 2024: teljesen integrált hibrid hűtéssel közeleg az MSI új csúcs-VGA-ja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
-
Dragon's Dogma 2 - Máris túl a 3 millión
gp Továbbra is nagyon sokan döntenek úgy, hogy megvásárolják a folytatást.
-
A Z Flip6 jókora, a Galaxy Ring parányi akkumulátort kap
ma A telepadatok az FCC listázásában jelentek meg.
-
Középpontba kerültek a hibrid autók, alig fogyaszt a BYD újdonsága
it 2,9 literes fogyasztást és több mint 2100 kilométeres hatótávot ígérnek a BYD új hibrid technológiájához, de a Toyota (és a Subaru, Mazda) is a hibrid motorokra koncentrál épp.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz devil-k #2234 üzenetére
Én a sima cukor mellett vaniliás cukrot is teszek bele egy keveset és kihagyom a citrom reszeléket.
Szalagos fánkra van valakinem tuti, atombiztos megoldása? Az utóbbi sütésem valahogy nem volt az igazi, mintha nem akart volna dolgozni benne az élesztő, kissé tömött, ragacsos maradt, nem az a fincsi, felfújt finomság, amit szeretek.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.
-
kpal
veterán
-
krizmo_
Topikgazda
válasz devil-k #2939 üzenetére
Azért nem egy rossz dolog :
Élesztő: kívül-belül jót tesz.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz devil-k #2941 üzenetére
Félreértesz, én nem vagyok a kovászos kenyér ellen.
A kovászos kenyérrel sok a munka és odafigyelést igényel, így sokakat elriaszt, hogy otthon süssenek kenyeret, pedig az élesztővel otthon készített kenyér sokkal jobb, mint amit a boltban meg lehet venni. Csak azt mondom valahol el kell kezdeni, és sokan nem a kovászolással kezdik, az inkább a következő szint.
Mondjuk, én szeretem az élesztős kenyeret, jobban, mint a kovászost...mi nem veszünk boltban ilyesmit, mindig itthon csináljuk, így sokféle pékcucc elkészítése belefér ilyen is olyan is...Amúgy minden téren ilyen fontos számodra az egészséges életmód?
-
krizmo_
Topikgazda
válasz devil-k #2941 üzenetére
"Javaslom, hogy készíts el egy kovászos kenyeret és dobni fogod az élesztőt.
De komolyan "
Elkezdtük itthon sütni a kovászos kenyeret, és hát először is, nagyon nagy élmény, tényleg egy csoda... És hát, elképzelhető, hogy maradunk ennél a verziónál.
Páromnak annyira ízlik, hogy azt mondta, ha pár év múlva megkérdezik miért hízott el, majd azt feleli, azért mert elkezdtünk kovászos kenyeret sütni.
Nagyon finom kenyérkék sültek ki eddig, de azért még folyamatosan tanulok valami újat, és próbálkozom más technikákkal. -
mephi666
nagyúr
válasz devil-k #3249 üzenetére
tk tönköly van asszem otthon... legközelebb kap abból ha éhes, akkor összeesik és jön a szag, amit írtál? ha ránézésre szépen emelkedett, levegős, akkor minden oké? (asszony ezt az újabb "kitalációmnak" tartja ...1éve hermelin-nel szórakoztam, de azt valahogy sikerült megrohasztanom és pár napra hazavágtam a gyomrom )
...régóta tervezgettem, hogy megpróbálkozok a kovásszal, nem is tudom miért halogattam eddig: igazából nem sok időt vesz el, amennyit foglalkozni kell vele ...ha pedig beválik, sokmindent lehet vele készíteni... (akár az is működhet, hogy reggel korán sütünk aznapra pékárut magunknak)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
freaghill
őstag
válasz devil-k #3254 üzenetére
Nem lesz az én általam sütött kenyér olyan szép megkelt.
Sütőben nem ugrik olyan nagyot mint másoknak. Pár napon belül csinálok kenyeret és fotózom a folyamatot.
Bevágásra te mit használsz? Nekem azzal vannak még nehézségeim, van egy bagett irdáló pengém de sose sikerül szépen bevágni.
-
freaghill
őstag
válasz devil-k #3263 üzenetére
Rendben, tegnap sietősen össze kellett rakjak egy tésztát, így ma reggel kisütöm, csak a kovászról van képem, de az is korábban készült, 6 órával etetés után.
[link]Ez Bio teljeskiörlésű rozsliszt.
Maga a kenyér az 450g Mamut BL80, 100g kovász, 310ml víz, 8g só.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz devil-k #3280 üzenetére
Ez gyöngyőrű!
Gondolom, azért te is érzed a különbséget az előzőhöz képest.
Egyébként, imádom a kiflit, így ahogy van magában. És ez igen finomnak tűnik.Szerk.:
Én ma kovászos pizzát sütök. Kíváncsi leszek mi sül ki. Élesztővel már nagyon sokat készítettem, így van némi rutinom... de ez most egy másik műfaj.[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz devil-k #3297 üzenetére
nálam a marlenka golyó ami nagy kedvenc mondjuk olcsóbb, mint a macaron, de sokkal jobban is szeretem... be is van rendesen csomagolva a doboz és nem is értem, hogy tudják ilyen tökéletes formájúra/állagúra elkészíteni... tökéletes puha gömbök, amik enyhe nyomástól már deformálódnak, körbe egyenletes a tésztavastagság és a krém is benne... (általában elfogy gyorsan az egész dobozzal: nem is érdemes amúgy napokig tartogatni, mert ha elkezd száradni, már nem ugyanolyan)
ui: macaron helyett leírtam múltkor a kisdobos receptet (ez a csóró változat) ...alapjaiban más a kettő, viszont kinézetre van kis hasonlóság és a macaron amennyire bonyolult, a kisdobos olyan egyszerű
#3305: na, olyat még nem kóstoltam... natúrt és kakaósat vettünk párszor (3 éve amikor asszony terhes volt, heti szinten szerintem 1-2 dobozzal elfogyott )
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
krizmo_
Topikgazda
válasz devil-k #3368 üzenetére
Ha minden használod nem tart ki egy élten át. Egyrészt, mindig adódik valami baleset, másrészt vannak olyan anyagok, amik nagyon jók ugyan, de nem időtállók...
Milyen edénykészleted van ami ilyen tartós?1-2 serpenyő?
Kell egy palacsinta sütő, 1 kicsi serpenyő, 1 közepes serpenyő, 1 nagy serpenyő, 1 grillserpenyő, 1 agyonhasznált serpenyő, amit lehet gyötörni (pl. pita, vagy tortilla lap készítéséhez használok ilyet), 1 wok serpenyő sem árt... Most ennyi jutott eszembe hirtelen... Szóval, 1-2 nem elég...[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz devil-k #3371 üzenetére
Hiába vigyázok a serpenyőkre egy idő után elhasználódnak, mint minden, amit sokat használnak, nálunk napi szinten van főzés, így ez nem is csoda.
Amúgy meg, mindig van valami új technológia, ami megtetszik és szeretném kipróbálni, pl. kerámia bevonat és társai... Így nem haragszom annyira, hogy nem örök életű egy serpenyő...
-
justgiveup
tag
-
Essejó
veterán
válasz devil-k #3393 üzenetére
Üzletben az sem olcsó, valami vastelepröl kell keriteni egy megfelelö méretű szénacél lapot kb 4mm vastagot, vagy bordás lemezt. A sütöhöz méretre vágni, az éleket lecsiszolni és havaj.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Diablo IV
- Rengeteg csatlakozó van a HP legfrissebb, irodai célú monitorgóliátján
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Otthonfelújítási program (2024.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox Series X|S
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Nubia Neo 5G - olcsó játék
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest