Hirdetés
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Computex 2024: újfajta tápdizájn a Lian Li boszorkánykonyhájáról
ph Az L alakú Edge széria három kapacitással közeleg, és a legszerényebb variánsa kap egy picit olcsóbb kiadást, ami levehető mesh hálóval jön.
-
Az AI függővé teszi a bankokat a big tech-től
it A bankok szerint a nagy AI-népszerűség fokozza majd az amerikai big tech cégektől való függőségüket, ami új kockázatok teremt.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
Mivel régóta szeretnék egy Kitchen Aid-et
Melyiket szeretnéd?Küldjem vissza, vagy használjam és annyi?
Én visszaküldeném, engem nagyon zavarna, sok évig kellene így együtt élni vele. Előfordulhat, hogy hamarabb megadja magát így.Van akinek unlimited van, esetleg meg tudja nézni, hog neki is olyan az oldal él (nem kerek teljesen)?
Teljesen biztos vagyok benne, hogy nem ilyennek kellene lennie. -
krizmo_
Topikgazda
Nekünk a 6,9 literes Artisan van, de már lehet kisebbet vennék, mert süteményekhez nem tudom használni. 5 tojásos tésztával nem tud mit kezdeni, pedig elvileg mennie kellene. Kenyértésztából kb. 3 kg az amit még nem teker fel, de ez ismert jelenség. A húsdaráló adaptert pedig imádom, mindenféle húst pikk-pakk ledarál.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz bugizozi #11335 üzenetére
Eddig akármit vettünk az Aldiban/Lidlben az szinte mindig csalódás volt. Nálam ez a gép egy életre szóló döntés volt, nem szeretnék hónapok/évek múlva ismét keresgélni, és ha úgy adódna szenvedni egy vacakkal.
Kár hogy nem lehet kamatmentes részletre venni, úgy nem fájna annyira kiadni érte ennyi pénzt
Minden hónapban tegyél félere annyit, amennyi a törlesztő lenne, és ha összejön megtudod venni a gépet.#11334 ANDROID???
Nagyon szívesen!#11340 ANDROID???
Mintha megnyomódott volna.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz attiati #11383 üzenetére
Mindenféle kovászos pékárút sütögetünk.
A bolti kovászos kenyér (lidl, spar) és a házi között nagy a különbség minőségben?
A vadkovászos termékeket érdemes keresni, azok igazi kovászból vannak.Elég melósnak tűnik otthon.
Ahogy írták is, csak az elején tűnik annak, de ha kialakul a rutin, akkor már jóval egyszerűbb.Nem is értem, hogy ezt ipari mennyiségben hogyan állítják elő a lidl-ben:
Szabi pék is elég nagy mennyiséget állít elő, persze nem egyedül.#11385 fradi81
Pékségektől is be lehet szerezni kovász, pl. Szabi pék is nagyon szívesen ad. Én is sok adtam már néhány embernek.#11387 attiati
és vajon van olyan kenyérbolt, ahol 100% kovásszal készül?
Van bizony. Kovásztérkép. Időnként előfordul, hogy kerülnek fel olyan pékségek is, amelyek nem kovásszal dolgoznak, de jelentés után lekerülnek.#11388 Keef_Lee
De itt sok előzmény van erről. Nézd meg krizmo kisasszony képeit!
🤗[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz attiati #11417 üzenetére
Nagyon szívesen!
Három Tarka Macska Pékség
Ismerem, valóban jó pékség, bár kicsit túltározott volt, amikor utoljára ott jártunk és ha jól emlékszem kissé savanykásak a kovászos termékek. Egyszer onnan vettünk vörösboros baconös ciabattát, amit aztán nagyon sokszor megsütöttem otthon.
A legnagyobb kedvenceim az Artizán pékségek, ha egyszer jársz valamelyik közelében mindenképp próbáld ki.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Essejó #11422 üzenetére
Régen csináltam már, amikor még élesztővel dolgoztam, általában akkor készült ciabatta, amikor nem volt időm kenyeret csinálni. Felfuttattam az élesztőt, ízlés szerint adtam hozzá vörösbort, és aprított bacont, kb. nokedliállagúra csináltam, majd pár óra múlva lisztes deszkára borítottam, és formáztam, picit hagytam kelni, és kisütöttem. Kicsit hanyag megoldásnak hangzik, de egész finom volt, simán is el lehet készíteni bacon és bor nélkül.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz attiati #11424 üzenetére
A kovászos kenyerek nem olcsók. Tekintve, hogy mennyi munka van velük ez valahol érthető.
Ha túlszaporodnak az ecetsav baktériumok, akkor lesz savanykás, nem szabad túlkeleszteni, mert ilyenkor is az ecetsav baktériumok lesznek többségben. A rozskovásztól is lehet savanykásabb ízű a kenyér, ezért is hagytam el a rozst.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz totron #11434 üzenetére
Minden héten sütök kenyeret, és időnként más pékterméket is, bár mostanában nem teszek fel sok mindent, de csak azért, mert nem tudok semmi újat felmutatni, mert egyszerű péktermékek készülnek.
Némelyik kovászos kenyér nem azért lesz savanyú, mert sok napos, hanem eleve van egy savanykás ízvilága, ami sok esetben szándékos. A kovászos kenyeret 1 hét múlva is megeszem, és nem savanyú, mert én úgy készítem, hogy nem legyen az. Általában ott csúsznak meg a kovászos kenyerek, hogy elnyúlik a bulk, és kissé túlkel a tészta, ilyenkor lesz a végeredmény savanyú.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz balazs1956 #11441 üzenetére
Szia,
Ha alacsonyabb fokozaton használod a tűzhelyet, akkor nem fog kifröccsenni az étel. Ezt nem próbáltad még?
Mit lehetne a fazék, és a tűzhely közé tenni?
Hogy mit szeretnél? Szerintem ismerd ki a tűzhelyet, nem úgy találták ki hogy valamit a lábas alá rakj, ez nem rendeltetésszerű használat. Kezdetben nekem is furcsa volt megszokni, de hamar sikerült, máshogy működik, mint a gáztűzhely, vagy a kerámialapos. -
krizmo_
Topikgazda
Cukormentes torta
Ez a torta 1 éves születésnapra készült, meglepően finom lett.
Recept:
Tészta :
- 2 tojás
- 200 g datyolyapaszta (Aldiban beszerezhető)
- 100 g bio tönkölybúzaliszt
- 50 ml olaj
- 120 ml tej
- Citromhéj
- 6 g foszfátmentes sütőpor (dm-ben lehet kapni)Szétválasztod a tojásokat.
A tojás sárgáját elkevered a lereszelt datolyapasztával(sima reszelőn reszeltem, így könnyebb eldolgozni), aztán hozzáadod az olajat, folyamatos kevergetés mellett, majd a tejet is hozzáöntöd.
Aztán átszitálva hozzákevered a lisztet, citromhéjat és a sütőport.
A tojásfehérjéből habot versz. Majd belekevered a masszába, amit a tojássárgájából csináltál, óvatosan forgatod, nem töröd össze a habot!
Kikent tortaformában előmelegített sütőben 160 fokon megsütöd. Tűpróbáig kell sütni.(Ez úgy általában ~ 50 perc).A tésztával kellett egy kicsit kísérletezni, hogy tökéletes legyen. Nagyon finom, puha és szellős tészta lesz, egyáltalán nem hiányzik belőle a cukor.
Krém:
- 500 g mascarpone
- 3 db érett banánA banánt leturmixolod, majd habverővel összekevered a mascarponeval.
Összeállítás:
A tésztalapot kettévágod, az egyik felét a tortaforma aljába rakod, a forma belső szélére vágsz egy sütőpapírcsíkot. Az eprekből annyi szemet elfelezel, amennyivel a torta szélét körberakod, majd ráöntöd a kihabosított krémet, aztán rákerül a másik süteménylap is, amire mehet a maradék banánkrém, és végül a díszítés.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz attiati #11529 üzenetére
Örülök, hogy elégedett vagy.
Az alakor kenyér nagyon finom sok naposan pirítósnak is. Ritkán veszünk ilyesmit, de ha mégis, akkor valami különlegességet, ami inspirációnak is jó.
Bár nincs túl közel BP-hez, de a Búzalelke Pékség nagyon megfogott, egyszerű hely, de nagyon finomak itt is a pékáruk. -
krizmo_
Topikgazda
#11534 attiati
Az Artisan előtt gyakran van nagy sor. Pl. hétvégén érdemes korán menni.Nektek a sonkafőzés nem amortizálja le az edényeket? Most vettünk egy ilyen fazekat, és berozsdásodott néhány részen, valamit lepattogott az anyagból, és a korábbi években más fazekakkal ugyanez volt. A sonka nem tartalmaz semmit mást, csak sót (nem nitrites pácsót), és hagyományos módon van füstölve.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz sherlock82 #11584 üzenetére
Szép estét!
Én általában így szoktam készíteni(nem csak gombás verzióban): [link] Mindig tökéletes krémes lesz a végén.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz sherlock82 #11602 üzenetére
Nagyon szívesen! Örülök, hogy jól sikerült.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #11609 üzenetére
Alumínium kávékapszulák, alumínium kávéfőzők, alufóliák... Mind meghalunk!
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #11651 üzenetére
Sokszor én is késsel csinálom, de nem mindig jó úgy, ill. nyitott vagyok az újdonságokra, így időnként kipróbálok ezt-azt.
-
krizmo_
Topikgazda
Mit szoktatok készíteni rebarbarából?
-
krizmo_
Topikgazda
válasz TheProb #11700 üzenetére
Üdv,
Amikor elkezdetem kenyeret sütni nekem se volt semmilyen gépem. Szerintem, így a legjobb kezdeni, egyrészt, mert jobban megismered a tésztát, és a folyamatot, másrészt ha rájössz, hogy ez mégsem neked való, akkor nem költöttél feleslegesen gépekre. Sok olyan embert ismerek, akik elkezdték, megvettek mindenféle csodadolgot, de nem tartottak ki a sütés mellett.
Mivek a kenyérsütő gépekben készült, kocka/téglatest alakú kenyerektől rosszul vagyok, így azt max arra gondolnám használni, ha bedagassza és megkelessze a tésztát.
A kérdésed egyben meg is válaszoltad, inkább dagasztót vegyél, mint kenyérsütő gépet, mert így nem éri meg. Viszont, a gagyi dagasztók nem érnek túl sokat, így érdemesebb egy komolyabb gépbe beruházni, mint szenvedni, akár több vacakkal is.Aki gyakorlott a témában és esetleg próbálta mindkét verziót, melyik javasolná?
Mindkét verziót próbáltam. Kezdetben kézzel sima élesztős kenyeret sütöttem, aztán vettünk egy gépet, és egy ideig abban, majd egy idő után csak dagasztásra használtam, de amikor elkezdtem kovászolni eladtuk, és vettünk inkább dagasztós gépet(nem egyből, egy jó ideig kézzel készítettem a kovászos kenyereket is).Többnyire nehezen kel, vizes, iszonyatosan ragacsos és kezelhetetlen marad a tészta.
Az is számít, hogy milyen lisztet használsz, előfordul, hogy ki kell ismerni egy adott lisztet, és csak azután tudsz jól dolgozni vele.Kezdetben ezt a receptet használtam(TK lisztet is használhatsz hozzá): [link] ez rozslisztes: [link] , Mielőtt kovászolni kezdtem ez a recept vált be: [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Battlefield 2042
- Elektromos autók - motorok
- Szárba szökken a Galaxy Buds 3 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Citrusprés - RUSSELL HOBBS
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Visszapillantó matricák a legjobb minőségben! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Xiaomi Smart Cooking Robot. Teljesen új bontatlan 2 év garanciával!
- Üzleted van? Akkor ilyen nyitvatartás matricával dobd fel! PH tagoknak 30% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen