Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    Jojo Rabbit 2019

    Kiegyensulyozott vigjatek ami ugy tud konnyed es vicces maradni, hogy kozben belemengy a haboru borzalmaiba. Tehat az ember nem lesz teljesen depresszios, mint par skandinav vigjateknal. A diszlet zsenialis, a forgatokonyv feszes, az abszurd humor pedig amiatt tudja az egeszet felengedni, mert neha meg a Boratnal is tovabbmegy abszurditasban. Jok a szineszek es rendesen meg van csinalva a sztorija is.

    Mellesleg remekul reflektal a felelmekre, a dehumanizaciora, az intezmenyesen terjesztett hazugsagokra es ellentmondasokra. A haboru poklabol es az egesz oruletbol pedig pont annyit mutat meg, hogy ne menjen a nezhetoseg rovasara.

    8/10, erdekes lesz latni, hogy hogyan oregszik.

    Samsara 2011

    Gyonyoru szep, latvanyos es jo utemu film az emberi kulturarol. Elvileg dokumentumfilm, gyakorlatilag 100 percen at hompolyog elore, multban es jelenben, gazdagsagban es szegenysegben, prosperitasban es elmulasban.

    Samsara gyakorlatilag flowot jelent (magyar terminologiaban nem vagyok biztos). Beraktuk hatterbe dumalni es ugy maradtunk. Nagyon nehez leirni mert olyan, mint vegigmenni egy nagyobb muzeumon (pl British meretun), de ha szereted az audiovizualis tortenetmeselest, akkor mindenkepp tennek vele egy probat.

    9/10

    #értékelés

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák