Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vladi

    nagyúr

    válasz Tim82 #3805 üzenetére

    Szia!

    Pár dolog nekem is eszembe jutott:
    Ha már integrált videós lapot veszel, akkor logikus, hogy azt a videót akarod használni. Az a 9100 kicsit kevéskének tűnik. Lehet, hogy elmegy vele pár 720-as film - megjegyzem az én fx5200-asomon is elment már - de lehet, hogy nem mind. Plusz ugye nem mindegy, hogy mennyire erőlködik a vga lejátszás közben. Mert többet fogyaszt.
    Persze neked kell a tv kimenet. Plusz vga kártyában is gondolkozhatsz, csak akkor felesleges a plusz kiadás az integráltas alaplapra.
    Ez utóbbi esetben könnyebb dolgod van, mert ugye kaphatsz kártyát vga+hdmi+tv-out kimenettel. Passzív hűtéssel, sőt ez még megfejelve low profillal, csak nagyon nézd meg a cucc fogyasztását és hogy mennyit bír hd videóban. :U

    Érdemes tehát megfontolni másik alaplapot is. Amit szoktak ajánlani szerintem jók. (Bár nem tudom mennyi a fogyasztásuk. :F )
    Olyan 16 körül már kapható. Plusz egészen izmos amd procikat vehetsz már 10 vagy az alatt 45 wattos fogyasztással. Ami ugye elég jó. (amd-nél ez a max 100%-os járatot jelenti, sima dvd videó nézés közben c'n'q-val ez még kevesebb). Nameg lehet lassabbra is állítani a ventilátort.

    Házakat is kapsz 10-15k körül már. Ez leginkább ízlés kérdése.

    Ram az nem olyan lényeges. Én amikor 720p-s filmet néztem, akkor evett meg a felállt linux 400 megát + 0 swap. :C Úgyhogy elvileg elég a fél giga, max 1. Persze lehetnek speciális igényeid, de ez a része könnyen bővíthető.

    hdd-nek minél halkabbat javaslok. Ha nem akarsz lokálisan tárolni filmet, vagy felvenni sokat - odd-ről volt már szó? - akkor egy kicsi laptop hdd is elég lehet a rendszernek.

    Jah igen: nem árt még 2 nagyon fontos tényezőt tisztázni, melőtt költekezel:
    - milyen frontend fog futni rajta
    - mennyi a rá áldozható kes. :D

    Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

Új hozzászólás Aktív témák