Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joe999

    tag

    válasz durkonorbi #3425 üzenetére

    Sziasztok!

    Úgy látom sok embert érdekel a hardveres gyorsítás téma, ezért leírom az én tapasztalataimat. Csak ATI kártyával kapcsolatban tudok nyilatkozni, mert nekem az van, mégpedig egy Gigabyte Radeon HD2400 XT ( még mielőtt valaki hülyének néz, HTPC-ben van és vásárláskor a játék nem volt szempont). Szóval ezeknél a kártyáknál a hardveres gyorsítás vagy működik, vagy nem. Ezzel azt akarom mondani, hogy nincs olyan, hogy kicsit rásegít a videóra, vagy csinálja full hardverből, vagy pedig a processzor dekódol. Lényeges, hogy milyen kodeket használunk.
    Az ismertebbek:
    - FFDSHOW H.264 dekódere, nagyon jó minőségű most már több mag támogatással, nincs gyorsítás,
    - CoreAVC picit gyengébb minőség, kisebb gépigény, két mag támogatás, nincs gyorsítás
    - Cyberlink (PowerDVD) H.264 kodek CoreAVC-hez hasonló minőség, két mag támogatás, hardveres gyorsítás
    - utolsónak hagytam a Media Player Clasic Home Cinema beépített H.264 dekóderét (úgy tudom, hogy már elérhető standalone filter formájában is) az előbbivel azonos minőség két mag támogatás, hardveres gyorsítás.
    Ahhoz, hogy működjön a hardveres gyorsítás néhány kompromisszumot kell kötni. Nem lehet ffdshow-val posztproceszelni és vobsub-al (vsfilter) feliratozni (legalábbis nekem még nem jött össze). Szóval akinek ATI HD kártyája van és ki szeretné próbálni a hardveres gyorsítást, annak a következőt kell tennie. Fel kell telepíteni az MPC Home Cinema-t (ez nem lesz nehéz, lévén csak egy fájlból áll).
    [link]
    Ha van ffdshow a gépen, akkor a következőt kell tenni: ffdshow -> video decoder configuration -> codec fül -> letekerni a legalsóhoz -> RAW Video -> disabled. Ezzel az ffdshow ki van pipálva. El kell indítani az MPC Home Cinema-t majd a menüben View -> Options -> Internal filter -> a jobb oldalon a Transform filterek között be kell pipálni a H264/AVC(DXVA) és VC1(DXVA) kockákat. Ezután el kell inditani mondjuk egy H.264 kódolású MKV-t. Ha megy, akkor a képen jobb egér gomb -> filters, itt meg kell nézni, hogy nincs-e a filterek között az ffdshow (ha az előzőeket megcsináltuk, akkor nem lesz) illetve a directvobsub. Ha utóbbi ott van, akkor le kell tiltani, vagy ideiglenesen el lehet távolítani a gépről. Ha jól emlékszem az MPC HC is tud feliratozni. Ha ezek után minden OK akkor a filterek között megjelenik egy MPC Video decoder nevű kodek, ez kell nekünk. Ha mégsem lenne ott, akkor a fent említett módon be kell mennünk az Options menübe és az External filterek között az esetlegesen ott lévő CoreAVC-t és más H.264 filtert blokkolni kell. Ha minden igaz ezek után már az MPC Video decoder fog dolgozni. Ezután már csak annyi a teenő, hogy a filterre kattintva az Enable DXVA kockát bepipáljuk. Célszerű kilépni és újraindítani az MPC-t. HA minden jól megy akkor 2-3 % CPU terheléssel fognak menni az 1080p-s anyagok, hiszen csak a VGA-t kell etetni.
    Ha valakinek van kérdése a témával kapcsolatban szívesen segítek, ha tudok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák