Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    Azoknak, akik esetleg KODIbuntu-val próbálkoznak írnék pár sort a tapasztaltakról.

    A telepítés egyszerű pendrive-ról, a Kodi honlapjáról leszedtem a 64 bites verziót + Win32disk imager progival gyorsan penre rakható, az .iso. A 64 bites release megviccelt, mert UEFI módban boot-ol, előtte Legacy módra volt állítva a HTPC-m, és úgy nem tudott elindulni.

    Boot után a telepítés már grafikus felületen folyik tovább, és csak a telepítés helyét kell megadnunk neki, vagy formázással létrehozhatjuk a telepítés közben is. A telepítés hamar lefut és az első újraindítás után máris a Kodi kezdőképernyőjére jutunk. Innentől kezdve a Kodi beállítása már ugyan az, mint bármelyik más platformon. Egy kis extra, hogy a Kodi bekapcsoló gombjának menüje kiegészül olyan lehetőségekkel, amivel a gépet lehet kikapcsolni, újraindítani, hibernálni.

    Távirányításra én egy ilyen kínai csodát használok. Egyszerű, mint egy barlangrajz. Se driver, se semmi nem kell hozzá, épp ezért már egy multiboot környezetben is működik és boot előtt kiválasztható vele a megfelelő OP rendszer. :C Windows és Linux alatt is tökéletes és az IR vevője felhasználható akár egy Logitech Harmonyhoz is. :K

    A Kodi-t beállítva észrevettem, hogy nem olyan szép a feketéje, mint azt megszoktam. Utánanéztem és kiderült, hogy jól tippeltem: KODIbuntu + Intel IGP esetén HDMI kimeneten az RGB tartomány automatikusra van "állítva", így a TV a limitált RGB tartományt (16-235) kapja csak meg, nem a teljest (0-255)

    Utánanéztem, hogy KODIbuntu alatt hogyan lehet ezt megváltoztatni. Tegnap este ez is sikerült, csak még kell hozzá egy script, hogy a beállítás minden induláskor lefusson, mert sajnos a rendszer ezt a beállítást elfelejti újraindítás után. :)) Ezt még meg kell oldanom, de ez már a legkisebb lépés. (Linkelt fórumban nemsokára le fogom írni ezt is.)

    Hogy milyen a képe?
    Mivel most van egy Win8.1 is ugyan ezen a gépemen, szintén KODI-val, CAD srcipttel optimalizálva, ezért gyorsan össze tudtam hasonlítani a két megoldás képét a saját TV-men, ami ugyan csak egy HDready Samsung plazma, de eddig nem csalódtam a képességeiben. Azt kell mondjam, hogy a full RGB-re állított KODIbuntu képe van olyan, mint a jól beállított Win8.1-é.

    Sokan szerintem már egy ilyen képpel is elégedettek lesznek, szóval, aki egy egyszerű, minimalista HTPC konfigot akar összerakni, annak ajánlom figyelmébe a KODIbuntut. :K

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák