Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #75912448

    törölt tag

    válasz drdr #28990 üzenetére

    Nekem a Kaveri A8-7600 az idáig legjobb kép és hangminőségű HTPC alapja, de mivel nálad XBMC/Kodi a cél, így jelén állapotok között nem tudom ajánlani. Ahogy az AM1, úgy a Kaveri is tökéletesen folyamatos lejátszást tud, MPC-HC alatt ez 23.97605Hz-et jelent drop/skip nélkül. De ez alap dolog, Brazos és Trinity is példás volt.

    Ahogy írtam korábban, XBMC 13.2 már nem teljesen tartott lépést a 2 új platformmal, a Kodi ellenben még nem tart ott, hogy hardveres gyorsításra alkalmas legyen. Kodiban a képremegtetős indulás javítva, de a folyamatos dobálás miatt teljességgel alkalmatlan HTPC feladatok ellátására. És napról napra rosszabb nightly verziók jöttek :D

    Jelen helyzetben van 2 nagyon jó AMD alap, és nem tudom szebben írni, a Kodi egy rakás sz@r hozzájuk. Teljes mértékben még az MPC/LAV/madVR sincs hozzáigazítva, némelyik filmben (BD50) ha jelenetet ugrasz, néhány mp-ig remeg a kép míg helyreáll a lejátszás. Szoftveres dekódolással egyik esetben sincs hasonló probléma.

    Nyilván egy apró javítás szükségeltetik, utána lehet nyugodt szívvel szélesebb körben használni az új AMD APU-kat.

    Kényes mozis szemmel Bay Trail kieseik Win+HD audio nélkül, Openelec+Kaveri nálam nem ment mkv-ba ágyazott HD hanggal, de a kép és hangminősége sem megfelelő, BD3D és video renderer nincs.

    Tehát mai napon AMD esetén vagy szoftveresen dekódolsz a 100% ráncmentes moziélmenyhez, vagy Haswell i3 4310T-t veszel, esetleg az általam tegnap említett Zotac GT 730-ra építkezel (többek között).

    Szóba került még PowerDVD, nálam mint a villám Kaveri és AM1-gyel is. Szóval MPC-HC-vel és kalibrált profilokkal, nagyon jó táppal, lappal és házzal teljesen elégedett vagyok a Kaverivel, a családbarátra beállított AM1-XBMC-re pedig visszakerült a 13.2 és szoftveresen dekódol. Ha hasonlítani kell, Oppo+Lumagen minőségem van csak szabadabban, egy ideig nyugodt vagyok :)

Új hozzászólás Aktív témák