Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsigus

    őstag

    Végre megindult valamiféle kezdeményezés a magyar filmborítókat illetően. Már untam, hogy csak én töltögetek fel állandóan ilyeneket (eddig sztem simán volt vagy 120db amit feltöltöttem, és 2-3 db-al találkoztam), beírtam az egyik DVD borítókkal foglalkozó oldal fórumába (nem mondom a nevét, írjatok PÜ-t ha érdekel), és úgy néz ki, hogy lesz belőle valami (bár nem akarok elkiabálni semmit).

    Az utóbbi időben elkezdtem letisztult stílusú borítókat készíteni (amolyan moziplakát szerűeket), példa: Hugo; Angyalok és démonok stb. Ha valaki érez magában affinitást erre, akkor a themoviedb.org/-ra feltöltheti akár a saját kezűleg készített (de lehetőleg az eredetire hajazó, letisztult borítókat), akár a gyári borítókat, ami az XBMC-ből is elérhető lesz (kell neki egy kis átfutási idő, kb. 1-2-3 nap, és csak aztán látszik az XBMC-ben.) Minimum 666 pixel széles kell, hogy legyen.

    Egy kérésem lenne ezzel kapcsolatban: ha feltöltetitek a borítót akkor legyetek szívesek megjelölni a nyelvét! Nagyjából fél évvel ezelőtt sikerült elérnem, hogy a scraper-ekben beállítható legyen a borító nyelve, és ha van magyar borító és meg is van jelölve nála a magyar nyelv, akkor automatikusan azt tölti le a filminfók letöltésekor.

    Egy ingyenes reg után a korábban linkelt TMDB-re bárki feltölthet borítókat. Az alábbi módon:

    Kikeresitek a filmet, majd ha megvan a magyar adatlap akkor rögtön tölthetitek fel a borítókat, ha nincsenek meg a magyar filminformációk akkor pedig rákattintotok a Translate it! gombra (ha jól tévedek), és ha akarjátok ki is tölthetitek az adatlapot (cím, bevezető és kész is).

    Aztán jöhet a borító. A jelenlegi borító felett van egy zöld + (plusz) jel arra kell rákattintani, majd kikeresitek és Upload.

    A nyelv címke beállításához pedig először értékelni kell!! (ez alapján dönti el, hogy melyik legyen a "fő" borító az aktuális nyelven), máshogy nem menti el a nyelvet, majd a Language sor végén található ceruza ikonra kattintva be is lehet pötyögni a Hungarian kifejezést, vagy a listából is ki lehet választani.

    Köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák