Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FBLLMAG

    senior tag

    válasz ZozzV6 #36626 üzenetére

    Nem is olyan régen emelték 2 évről a jótállást 5 évre, az újításaik végett. A kapcsolójukkal volt előtte más probléma is. Erről CPF, BLF, ... fórumokon is volt szó.

    Az enyémen már a fekete gumi kívülről tapad a fémházhoz, az az áttetsző szilikon belülről, még van valami áttetsző szilikon a kapcsoló felett, ami a fényt is viszi, ez meg a kapcsolót védi. Ez az oldalkapcsoló.

    A Led Lenser M7 meg még érdekesebb. Farokkapcsolós megoldás.

    - Tömör gumi 11 mm hosszan utána 2 mm -t szélesedik, még 6 mm -t húzódik lefelé a tömör alumínium kupakban. A kupak 29 mm átmérőjű a gumi 13 majd kiszélesedik 15 mm -re.Ezután leszűkül 5 mm -re kb. 1 mm hosszan és ráül a gumiharangra, minek a pereme körülöleli a kapcsolót. Ezt a gumit a kupakból megnyomva, ki lehet szedni (elég jól tart). A kapcsoló, akkumulátortartó és az elsődleges elektronika egybe van építve. Ezt az egységet kel becsavarni a kupakba (természetesen a menet alján ott a gumigyűrű. Az egység oldalán két oldalt aranyozott (talán réz) lapocska fut végig a tetejéhez (nem a lámpatest vezeti az áramot). A kupakot az egységgel lehet becsavarni a lámpatestbe, itt is gumigyűrű ül a menet alján. A lámpatest másik oldalán lévő elektronika szintén el van szigetelve. Erre megy rá a LED kívülről. A Led cirka egy alumínium tömbre ül rá, melynek tetejére még egy 4 mm vastagságú kerámia gyűrű is van csavarozva. A LED -et az elemektől a TIR hibrid lencserendszer védi. Itt a test végén 2 db gumigyűrűt helyeztek el a fej alá, ami beszilikonozott kerámia gyűrűn csúszkál. IP4 -et határozott meg a gyártó ilyen védelem mellett, 7 év garanciával. A hengeres lámpatest falvastagsága 2 mm. Az optikát körülölelő alumínium test falvastagsága 3 mm, és az optikánál lévő fémgyűrű 4 mm vastag.

    29 mm test-, 37 mm fejátmérő, 131 mm hossz (Ettől kicsit nagyobb az Acebeam EC60 - 2000 Lm, 90000 Cd; de ez másra való)

    Nem hajtottam át rajta SUV -val mint a srác a hiper szuper, ZOOM -os lámpáján, de érzetre ez is kibírná. Látszatra is van benne anyag.

    Másik topikon egy srác megmérte, igen jó hatásfokkal dolgozik. ;-)

    Saját méréseim alapján (Lm -t nem tudtam mérni), kerekítve:

    Szórt fény: 300 Lm (600 LUX @ 1 m); 400 Lm (800 LUX @ 1 m)
    Fókuszált fény: 300 Lm (23000 LUX @ 1 m), 300 m; 400 Lm (31000 LUX @ 1 m), 350 m; 40 Lm (2000 LUX @ 1 m), 30 üzemóra. Mindezt kb 10° sugárzási szöggel, ami ugyebár nem lézer. :K

    Szerintem nem rossz egy 4AAA -s lámpától, 2012 -ből.

    Már ezt a típust nem árulják, úgyhogy ezt csupán érdekes információnak szántam. Tudom, hogy nem szeretitek a fókuszálható lámpákat. Nekem viszont pár dologra nagyon bevált.

Új hozzászólás Aktív témák