Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zoli03

    őstag

    Megérkezett a Gearbestes nyereményjátékon nyert Opus BT C3100 V2.2 töltőm (most csak $36,97 kupon nélkül). DHL-el akarta küldeni a Gearbest (ez pozitív, mivel feláras), de inkább a sima regisztrált postát választottam, mert DHL-el 100% lett volna, hogy ÁFA-t kell fizetnem, de így is viszonylag hamar ideért. Amúgy érdemes figyelni a fórumokat, mert elég gyakran rendez a Gearbest nyereményjátékot, a töltő óta már 3-at láttam (lehet, hogy több is volt).

    Pozitív tapasztalatok:
    - A ház jó minőségű, a gombok is (sokkal jobbak, mint amire kép alapján számítottam). Érdekes módon nem fekete színű, hanem kékesszürkés. A csúszka is jó minőségű.
    - 10340-től 26650-ig nagyjából bármilyen akkut tud tölteni.
    - Sok funkció: töltés/kisütés/regenerálás (NiMH-hoz, 3-szor feltölti és kisüti az akkut)/kapacitás mérés (feltölti, lemeríti, megint feltölti/belső ellenállás mérés. A töltő és kisütő áramot sok lépcsőben lehet állítani, széles határok között.
    - Egyszerre 4 db 18650-et 1A-rel tud tölteni, ez nálam nagy előny. Vagy egyszerre kettőt 2A-rel, ez adott esetben szintén nagyon hasznos tud lenni.
    - A kijelzőnek nagyon jó a látószöge, bekapcsolt háttérvilágítással is tökéletes az olvashatósága.
    - Működés közben a kijelzett értékeket egyszerre és külön is lehet változtatni.
    - A kijelző csak gombnyomásra világít 20 másodpercig, nem világít folyamatosan és nincsenek feleslegesen világító LED-ek se.
    - Ha gyorsan egymásután rakjuk be az akkukat, akkor alapbeállításban egyszerre tudjuk megváltoztatni a beállításokat.
    - A hosszú akkuk is könnyen beleférnek.
    - Mind a 4 akkutöltő helyben egyszerre lehet különböző akkukat különböző beállításokkal tölteni, kisütni, stb.

    Negatív tapasztalatok:
    - A ventilátor kicsit hangos. Nem mindig megy, meg mintha szabályozná is magát, de maximumon azért van hangja. Mondjuk inkább menjen, minthogy az akkuk melegedjenek. Amikor ellenőriztem, akkor csak langyosak voltak az akkuk, úgyhogy kis mérete ellenére hatásos a ventilátor.
    - Alapbeállításban 500mA a töltőáram, én jobban örültem volna egy 1000mA-es alapbeállításnak.
    - Kicsit kevés idő van a beállítások megváltoztatására, berakástól számítva kb 6 másodperc múlva már el is kezdi tölteni az akkut Ennek szerintem legalább 10 másodpercnek kéne lennie.
    - Csak szimulált CC/CV töltés van a Li-Ion akkuknál. Mondjuk ez engem nemigazán érdekel, a Nitecore töltők is így töltenek.

    Egy RC töltőnél azért kevesebbet tud, de ha valaki csak hengeres Li-Ion és NiMH akkukat tölt, akkor sokkal jobb választás. Az Imax B6-om csak addig használtam, amíg megértem vele a bontott akkuim kapacitását, ez sokkal kényelmesebb, nem kell hozzá egy halom kábel, sokkal gyorsabban be lehet állítani, nem kell hozzá külön akkutartókat, kábeleket, csatlakozókat venni. Szerintem az ára se olyan magas, egy Nitecore D4 se sokkal olcsóbb, tudásban viszont jelentősen elmarad az Opustól.

    Pár kép:

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák